Ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, ο Μέγας Αλέξανδρος, η Αμφίπολη και η Προφητεία !

Του Γιώργου Παπαγεωργίου

Παγκόσμιος θαυμασμός και δέος για τα νέα ευρήματα που ανέδειξε η αρχαιολογική σκαπάνη στο ταφικό μνημείο στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης.
Η νέα αυτή ανακάλυψη αφορά το μεγαλύτερο τμήμα του ψηδωτού δαπέδου που καλύπτει ολόκληρη την επιφάνεια του δεύτερου θαλάμου του ταφικού μνημείου η οποία εντοπίζεται πίσω από τις Καρυάτιδες.

Όπως σημειώνουν και τα ξένα ενημερωτικά δίκτυα, η αγωνία πλέον κορυφώνεται καθώς το μοναδικό αυτό ψηφιδωτό δίνει στοιχεία για την ταυτότητα του ταυθέντα και “φωτογραφίζει”….

Μέγα Αλέξανδρο.

Ένα μεγάλο μωσαϊκό αποκάλυψαν οι αρχαιολόγοι στο τεράστιο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης, γράφει το βρετανικό δίκτυο BBC. «Πρόκειται για ένα μωσαϊκό 3 μέτρων πλάτους και 4.5 μήκους που απεικονίζει έναν άνδρα με δάφνινο στεφάνι να οδηγεί ένα άρμα που σέρνεται από άλογα και καθοδηγείται από τον θεό Ερμή», προσθέτει το δίκτυο περιγράφοντας το εντυπωσιακό εύρημα.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι ο τύμβος Καστά αποτελεί το μεγαλύτερο μνημείο του είδους που έχει βρεθεί ποτέ στην Ελλάδα και χρονολογείται στα τέλη του 4ου αιώνα πΧ, ενώ δεν παραλείπει να παραθέσει και τις διάφορες απόψεις που έχουν διατυπωθεί σχετικά με το ποιος βρίσκεται εντός του τάφου.

«Κάποιοι επιστήμονες θεωρούν ότι ο τάφος ανήκει σε κάποιο μέλος της οικογένειας του Μεγάλου Αλεξάνδρου -ίσως η μητέρα του Ολυμπιάδα ή η σύζυγός του Ρωξάνη- ή κάποιος άλλος Μακεδόνας ευγενής. Άλλοι πάλι πιστεύουν ότι μπορεί να είναι κενοτάφιο, μνημείο που έχει χτιστεί για πρόσωπο που έχει ταφεί αλλού», επισημαίνει το BBC.

Εγώ πάλι δεν ξέρω γιατί έχει σφηνώσει στο μυαλό μου ότι εκεί μέσα θα υπάρχει ο γνωστός από την μυθοπλασία “Μαρμαρωμένος Βασιλιάς” και μην εκπλαγείτε αν μέσα στον ταφικό θάλαμο βρεθεί, όπως, έχω ξανά πει εδώ μαρμάρινη σαρκοφάγος με τον Αλέξανδρο εντός!

«Ένα μεγάλο κομμάτι εκπληκτικού μωσαϊκού δαπέδου που δείχνει άρμα σε κίνηση ανακαλύφθηκε στο ταφικό σύμπλεγμα της Αμφίπολης στη βόρεια Ελλάδα. Φιλοτεχνημένο από μικρές άσπρες, μαύρες, μπλε, κόκκινες, γκρι και κίτρινες ψηφίδες το μωσαϊκό ήρθε στο φως όταν οι αρχαιολόγοι υπό την καθοδήγηση της Κατερίνας Περιστέρη αφαίρεσαν χώμα από τον δεύτερο θάλαμο του τύμβου πίσω από τις πελώριες Καρυάτιδες», προσθέτει.

«Το χρωματιστό μωσαϊκό χρονολογείται στο τελευταίο τέταρτο του 4ου πΧ αιώνα. Καλύπτει όλο το πάτωμα του θαλάμου και δείχνει ένα άρμα σε κίνηση», συμπληρώνει. Το Discovery φιλοξενεί την άποψη της αρχαιολόγου Ντόροθι Κινγκ, η οποία έγραψε στο ιστολόγιό της ότι «Η φιγούρα είναι ξεκάθαρα ο Ερμής και είναι εμφανές από τα διακριτικά του, μία τυπική εικονογράφηση, συνήθης στους μακεδονικούς τάφους».

«Αλλά ποιος είναι ο γενειοφόρος άνδρας στο άρμα που οδηγεί ο Ερμής; Η απεικόνιση αυτή μου δείχνει ότι πρόκειται για τον Φίλιππο Β’», λέει η Κινγκ, καθώς ο γενειοφόρος με το δάφνινο στεφάνι φαίνεται σε στάση προφίλ, με τη δεξιά πλευρά του προσώπου του να είναι κρυμμένη. «Ο Φίλιππος έχασε το δεξί του μάτι, αλλά είχε κερδίσει επίσης δάφνινο στεφάνι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πιθανώς είναι ο Φίλιππος Β” και τα άλογά του», σημείωσε, ενισχύοντας την άποψη ότι αυτός είναι ένας τάφος ή ένα ιερό που δοξάζει τον Αλέξανδρο. «Ο Φίλιππος Β” πέθανε και έτσι ο Αλέξανδρος έγινε ο Μέγας», σημειώνει η Κινγκ.

Τώρα θα μου πείτε πως συνδέονται αυτά μεταξύ τους; Εμένα κάπου πάει το μυαλό μου, έχει σχέση με κάτι που θα πρέπει να το αναλύσουμε διεξοδικά, αφορά την όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά τον θάνατο του, την διαίρεση της Μακεδονίας σε πέντε διαφορετικά βασίλεια και την αλλαγή που παρατηρούμε στα νομίσματα.
Τα νομίσματα μέχρι το 306πχ, ήταν αφιερωμένα στους θεούς και απεικόνιζαν επάνω τους θεότητες και όχι υπαρκτά πρόσωπα, μάλιστα, τα νομισματοκοπία ήταν πάντα πλησίον των ναών και έχει βρεθεί και στήλη στην αγορά των Αθηνών, με ειδικό ψήφισμα το οποίο λέει ότι, όποιος “φθείρει” το νόμισμα μπορεί να τιμωρηθεί μέχρι και την ποινή του θανάτου.

Για την ιστορία το πρώτο μακεδονικό νόμισμα του Αλεξάνδρου του Α’ το 470πχ είχε επάνω του ένα καβαλάρη και θεωρείτε ένα από τα ωραιότερα ελληνικά νομίσματα.

Με τον θάνατο όμως του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τα επόμενα νομίσματα που κόπηκαν είχαν επάνω μορφές ανθρώπων και έτσι, μεταφορικά, το νόμισμα πέρασε από τον θεό στον άνθρωπο.

Εκεί είναι και ρίζα του κακού όπως έχω επισημάνει και άλλες φορές από αυτό το βήμα.

ΠΗΓΗ

25 thoughts on “Ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, ο Μέγας Αλέξανδρος, η Αμφίπολη και η Προφητεία !

 1. αρχω says:

  Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ βρισκεται στο βατικανο σε στοα μεσα και ολλα τα λαμογια που ειναι μυημενοι………προθυπουργοι μεγαλων κρατων κτλ τον εχουν δει……

  στην αμφιπολη βρισκεται ο υιος του Μ.Αλεξανδρου….

  και πιθανος και ολλο το χρυσαφι της ελλαδας απο τις εξτρατειες μας…..

  το σημαντικοτερο ομως ειναι ο υιος του Μ.Αλεξανδρου….

  διοτι ενω εχουν τον Ιδιο στο βατικανο η ροη αιματος βασιλεα συνεχιζεται……

  και ερχεται η ωρα ο υιος του οδυσσεα ο τηλεμαχος να καλεσει σε διαγωνισμο τους μνυστηρες…..

  και να βαλει στο παλατι μεσα κρυφα τον τρομερο Οδυσσεα………

  αυτο δειχνει και το ψηφιδοτο……εναν που φερνει ο ψυχοπομπος ερμης…….ο ερμης εφερνε ψυχης απο τον ανω κοσμο κατω και το αντιθετο…..

  γνωριζαν τοτε οτι οταν θα ανοιχθει το μνημειο ειναι η μεγαλη ωρα……

  η ωρα να ερθει ο ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ……ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ…..

  Η ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΤΕ Η ΟΔΥΣΣΕΑ Η ΔΙΟΝΗΣΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ……

  ηρθε η ωρα να δοξαστει ο υιος του ανθρωπου ελλας γαρ μονη ανθρωπογεννη……κτλ 😉

 2. Ανώνυμος says:

  Αποκάλυψη 17:8 «Το θηρίον το οποίον είδες, ήτο και δεν είναι, και μέλλει να αναβή εκ της αβύσσου και να υπάγη εις απώλειαν? και θέλουσι θαυμάσει οι κατοικούντες επι της γής, των οποίων τα ονόματα δεν είναι γεγραμμένα εν τω βιβλίω της ζωής από καταβολής κόσμου, βλέποντες το θηρίον το οποίον ήτο, και δεν είναι, αν και ήναι.»

  Αποκάλυψη 17:10 «Και είναι επτά βασιλείς? οι πέντε έπεσαν, και ο εις είναι, ο άλλος δεν ήλθεν ετι, και όταν έλθη, ολίγον πρέπει να μείνη.»

  Αποκάλυψη 17:11 Και το θηρίο που ήταν, και δεν είναι, κι αυτός είναι ο όγδοος, και είναι από τους επτά, και πηγαίνει σε απώλεια.

  Συμφωνα με τα παραπανω πολλοι υποστηριζουν οτι ο αντιχριστος θα ειναι το σωμα του Αλεξανδρου υπο τον ελεγχο του Σατανα, δεν θα μου κανει εκπληξη να δω τον Αλεξανδρο να γυρνα στην "ζωη" μεσα στην Αμφιπολη. Αλλα τοτε θα μαι σιγουρος οτι ειναι σατανικη επιρρεια και κολπο της ΝΤΠ. Ποιον θα μπορουσαν να βαλουν σαν ηγετη τους αν οχι τον καλυτερο που περασε απο την γη??

   • Ανώνυμος says:

    Και που ξερεις εσυ οτι ειναι μπουρδες?? Δεν ειναι δικα μου εγω απο αλλους θεολογους του εξωτερικου τα διαβασα αυτα που ασχολουνται χρονια με την αποκαλυψη.
    Εσυ η διανοια εξηγησε μας ποιον εννοει μεγαλε φωτισμενε

    • Ανώνυμος says:

     βρε ανθρωπε κανεις δεν ξερει ποιος θα ειναι!και δεν υπαρχει καμια ενδειξη στην αποκαλυψη που να υποδηλωνει οτι θα ειναι ο Μ.Αλεξανδρος!

  • Ανώνυμος says:

   Δηλαδή ….και ..αν η αποκάλυψη γραφτηκε το 96 συν τα χρόνια του Ησίοδου που τόνισε για τα πεντε γένη και την κατάρευσή τους μιλάμε για 2100 μσ χρόνια που χρειάζεται το κακό να κατωχειρώνει μια μια τις θέσεις του

   • Ανώνυμος says:

    Gια να μή χαλάσω την συνταγη η και το πνεύμα της εποχής που ενω παρατά στο έλεος την κρίση η και την καταδίκη άλλων δυνάμεων το παρόν και την έχει δεί με το να ασχολείται με το τι έγινε τα χρόνια τοτε…πρίν ..θα σπάσω τον κρικο και θα αναρωτηθώ στον κόσμο μου τι θα γίνει δηλαδή το ετος 4200

  • Ανώνυμος says:

   μαλλον εσυ εισαι νοητικα κατωτερος και δεν μπορεις να επεξεργαστεις πληροφοριες αλλων νομιζοντας οτι το εχουν καψει πολυ απλα γιατι υστερεις και ο ιδιος για να φτασεις σε αυτο το σημειο θα το ειχες καψει συμπερενοντας ετσι οτι το εχουν καψει κι αυτοι οπως θα εκανες εσυ….μπλουμπ

   • Ανώνυμος says:

    Το σημειο που εφτασαν απεχει ενα βημα,ας το κανουν κι ας ζητησουν απο τον ψυχιατρο βοηθεια!!!δεν ειναι ντροπη δεν ειναι κακο,προ ιντερνετ ολοι αυτοι δεν ειχαν βημα,αυτο τους εκανε να μαζευονται λιγο καθως αν αρχισεις να λες τετοια παλαβα στο τετ α τετ σου βγαινει και δικαιολογημενα το ονομα!!!!
    Μη μπερδευετε την επιστημονικη φαντασια με την πραγματικοτητα!!!!ο Λιακοπουλος και καθε αλλος που γραφει οτι να'ναι βγαζει και κανα φραγκο εσεις????
    Αν τον πανε στα δικαστηρια θα δηλωσει συγγραφεας επιστημονικης φαντασιας!!!εσεις που τα πιστευετε ολα τα παλαβα απ'οπου κι αν προερχονται δεν χρειαζεται να δηλωσετε τιποτα…θα απαλαγειται λογω βλακειας!!!!
    ΝΙΚΟΣ

  • αρχω says:

   Εγω ενα ξερω οτι δεν ξερω!!!!!!

   Ευτυχως που υπαρχουν κατι μεγιστοι σαν εσενα που γνωριζουν τγν πραγματικοττητα….

   να μας φωτιζεις και με τη γνωση σου…..

   για δωσε μας τα φωτα σου ρε νικολα……

   για πες μου εσυ που γνωριζεις γιατι εχω απορεια………τι συμβαινει σ αυτον τον πλανητη και ολα πανε κατα διαολου;;;γιατι σφαζονται και πολεμανε;;

   τι γινεται και ολοι σχεδων δεν εχουν λεφτα και πολοι πεθαινουν απο πεινα και αρρωστιες;;

   γιατι τοση αδικια;;

   γιατι δουλευουν ολοι οσοι μπορουν σαν σκλαβοι;;

   δωσε μου τα φωτα σου ρε αρχοντα για οσα μπορεις μπας και ανοιξουν και τα ματια μας δηλαδη…..καντω για εμας σε παρακαλουμε……

   • Ανώνυμος says:

    προς 11.44
    Οταν τα ματια σου κλεινουν…καποιων μενουν ανοιχτα….
    Ολο τον κοσμο γυρισες και τιποτα δεν ειδες…..
    Αλλα ματια εχει ο λαγος κι αλλα η κοκουβαγια….
    Αλλον τον επλασε κι αλλον τον εκλασε…..
    Γιατι γιατι…Γιατι τα γαιδουρια δε γινονται κοπαδι….
    Φυσικη ισορροπια- Φυσικη επιλογη…..ζωτικος χωρος..=ενεργεια….
    Δυο παιχνιδια σε ζοριζουν,ειναι ο θανατος κι η αγαπη,παιξτα και τα δυο κι ας χασεις και ο χαρος κανει λαθη….
    ΝΙΚΟΣ

  • αρχω says:

   Ωραια με καλυψες!!!

   Γιατι δεν εισαι θετικος στη γνωση…..να ερευνησεις και μετα να εκφερεις αποψη;;;

   εσυ απαξιωνεις το αρθρο απ ευθειας…..

 3. Ανώνυμος says:

  To που είναι ο Αλέξανδρος νομίζω λίγο πολύ είναι γνωστό από 1996 με 97 από την κυρία Σουβαλτζή ,αφού βρήκε στην αλεξάνδρεια ,επίσημα (χωρίς να'χαμε να λέγαμε και εικασίες ,με βατικανό ,με κωσταντινούπολη ΄κλπ ), τον μεγαλύτερο Ελληνικό Μακεδονικό τάφο εκτός Ελλάδος….προχώρησε λίγα μέτρα αλλά την κόψανε ,γιατί δεν έπρεπε να ανακαλυφτεί το 97 ο Αλέξανδρος……..απλώς όταν θα ανακαλυφτεί στην αλεξάνδρεια όλοι θα λένε μα καλά αυτό το ξέραμε από το 1997 ,γιατί δεν προχώρησε η ανασκαφή;;; θυμίζει λίγο όπως την αμφίπολη από 1940φεύγα ήταν γνωστό ,αλλά γιατί δεν το ανοίξαμε νωρίτερα;;; γιατί άραγε;;;

 4. George Pap says:

  Φίλε ΑΡΧΩ 639..Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογεννει το πε Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΑΛΙΛΑΊΑ ΚΆΤΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!Συμφωνώ αλλά εδώ μπορείς να μιλήσεις πιο καθαρά?Ευχαριστώ

  • αρχω says:

   Ο ΧΡΙΣΤΟΣ γνωριζει τα παντα…..γι αυτο ειπε για τους ελληνες αυτα που ειπε και μερικα οι ιουδαιοι τα διεγραψαν εντεχνος.

   ο Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ εδρασαν κατοπιν θεικης αποστολης……

   ο Αλεξανδρος εκανε παγκοσμιο το συστημα τοτε και με τον Χριστο εγινε παγκοσμιος ο χριστιανισμος……

   αν ο Αλεξανδρος δεν ειχε κατακτησει τον τοτε κοσμο ο χριστιανισμος δεν θα ηταν παγκοσμια θρησκεια…..

   ολα αυτα εξυπηρετουν το θειο σχεδιο…….

   το μονο που μενει ειναι να ενσαρκωθει ο Θεος τωρα και με την τελεια γνωση να καταργησει το συστημα και να θεωσει τους υιους του….ολους εμας που μας βασανιζει το συστημα αιωνες τωρα…..

 5. ΠΥΡΙΦΛΕΓΕΘΩΝ says:

  ΡΕ ΦΙΛΕ 10,34 ΜΜ ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΨΥΧΗ ΄Η ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΨΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΛΛΕΙΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ??? ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΦΑΝΑΤΙΛΑ Ή ΑΠΟ ΧΑΖΟΜΑΡΑ???

  ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΤΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ??? ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΣΥΝΤΕΘΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΩΜΑ, ΕΙΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ , ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ "ΔΕΥΤΕΡ ΠΑΡΟΥΣΙΑ" ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΑ ΣΟΥ???

  ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ-ΘΕΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ???

  ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΕΔΩ ΕΧΕΤΕ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΡΟΜΕΡΑ ΨΕΜΜΑΤΑ, ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΟΛΗΣΕΤΕ…

  • Ανώνυμος says:

   Σου απαντησα και στο προηγουμενο αρθρο, δεν ειπα οτι θα αναστηθει αλλα οτι θα κανουν κολπο να φανει οτι αναστηθηκε. Ειναι δυσκολο να το κανουν αυτο?? Τοσο καιρο και δεν ξερουμε καν τι κανουν μεσα στην Αμφιπολη, ολα ειναι στα κρυφα.
   Και σου λεω βαζουν μεσα τον αντιχριστο με τροπο και λενε μετα βρηκαμε τον Αλεξανδρο, και παρουσιαζουν οτι αναστηθηκε κι οτι ειναι θεος. Αλλωστε ο ιδιος ελεγε οτι ειναι θεος, ειναι δυσκολο να το κανουν?? οχι, και μαλιστα πολλοι θα πλανηθουν και κυριως εσυ θα τρεξεις να προσκυνησεις πρωτος πρωτος αν γινει κατι τετοιο.

   Φυσικα αυτο ειναι απλα ενα σεναριο δικο μου, το πιο πιθανον ειναι να μην ειναι καν ο Αλεξανδρος στον ταφο, σημασια εχει να μπορεσουμε να καταλαβουμε τι εννοει η αποκαλυψη. Μπορει να μην μιλαει για βασιλιαδες ακριβως αλλα για αυτοκρατοριες, παντως θα ειναι απο τους 5 που περασαν, ο 6ος ηταν τοτε και ο 7ος λιγο θα κατσει

 6. Ανώνυμος says:

  einai o megaliteros tafos poy bre8ike pote sthn ellada. apo kinh logikh kai mono einai toy pio isxiroy ellina poy eipir3e pote, alla den 8a mas to poy pote oti ekei mesa einai o mega ale3andros parolo poy einai olofaneto giati 8a er8oymai se ri3ei me ta skopia poy pira to onoma makedonia. oi politikoi mas einai oi gomenitses auton poy 8eloyn ta skopia na onomastoyn makedonia lete na toys pane kontra kai na epitrepsoyn na bgei kati tetio sthn fora mhn trela8oumai.
  mhn pisteyetai oti sas lene exe krish bgalte dika sas shmperasmata. Prin me krinete h me prosbalete apla skeythte. na ste kala

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *