18:59 - 30/09/2011

Ο Μακάριος απορρίπτει τη Διζωνική Ομοσπονδία!

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

-Θα καταλήξουμε σε ένα είδος Ομοσπονδίας κατά τη γνώμη σας;
ΜΑΚΑΡΙΟΣ -Θα ήτο κάπως ανεκτόν, αν τουλάχιστον ήταν μια Πολυπεριφερειακή Ομοσπονδία και όχι Ομοσπονδία επί Δύο Ζωνών [δηλ. Διζωνική], όπως αντιλαμβάνομαι τότε η Τουρκία θα επιδιώξει όχι Ομοσπονδία αλλά Συνομοσπονδία, σαν να είμεθα δηλαδή δύο κράτη.
-Και αυτό είναι απαράδεκτο για μας…
ΜΑΚΑΡΙΟΣ -Αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο για μας!
-Και δεν θα το δεχτούμε Μακαριότατε;
ΜΑΚΑΡΙΟΣ -Όχι δεν θα το δεχτούμε! Έστω και αν η de facto σημερινή κατάστασις συνεχιστεί επί πολλά χρόνια!


Παρά τα όσα το «εκσυγχρονιστικό» ΑΚΕΛ και οι ομοτράπεζοί του βάλθηκαν εδώ και δεκαετίες να μας πλασάρουν ως την «αδιαφιλονίκητη διέξοδο» και τον «αναγκαίο συμβιβασμό» που αποδέχτηκε τάχα και ο «άμεμπτος Εθνάρχης» Μακάριος, η αλήθεια είναι διαφορετική. Για δεκαετίες, όσοι αντιτίθενται σε μια τέτοια λύση, η οποία ισοδυναμεί κατά τον Μακάριο με την καταδικαστέα Συνομοσπονδία, θεωρείτο και θεωρείται ακόμη περίπου σαν Χουντικός, Πραξικοπηματίας, Φασίστας και όλα τα σχετικά…

Η αλήθεια είναι ότι ο Μακάριος αποδέχτηκε την Ομοσπονδία μεν, Πολυπεριφερειακή δε. Έθεσε σε πρωτεύουσα θέση τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ενώ ΤΗ ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ. Ο όρος παρεισέφρησε αργότερα.

Οι κατά καιρούς πολιτικές μας ηγεσίες έκαναν πολλά βήματα πίσω. Έδειξαν «διαλλακτικότητα» και πέσαμε στην παγίδα. Βάλαμε τόσο νερό στο κρασί μας όσο ήθελε ο Αττίλας.

35 χρόνια μετά, η επιδίωξη λύσης πάνω στη βάση της Ομοσπονδίας, και μάλιστα της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, μας οδήγησε μόνο σε ένα επικίνδυνο στρίμωγμα για να αποδεχτούμε την ΚΑΤΟΧΗ και τον ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΟ του βόρειου τμήματος της Κύπρου, είτε αυτή ονομάστηκε «τελευταία ευκαιρία», είτε «Ιδέες Γκάλι», είτε «Σχέδιο Ανάν», είτε προσφάτως «Λύση από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους»!

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*