Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

07:49 - 18/04/2012

Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΩΝ ΠΟΔΙΩΝ ΣΟΥ

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ξέρετε ότι τα πόδια μας καθρεπτίζουν την οργανική και ψυχική μας υγεία, καταγράφοντας σε αυτά όσα μας συμβαίνουν. Έχουν όμως να μας πούνε πράγματα για τον χαρακτήρα μας και τις ικανότητες μας. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσες πληροφορίες μπορείτε να βγάλετε διαβάζοντας τα. Σίγουρα θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε στη ζωή σας. Γιατί όχι ακόμη και να φροντίσετε την υγεία σας και των δικών σας ανθρώπων.

Ξέρετε ότι τα πόδια μας καθρεπτίζουν την οργανική και ψυχική μας υγεία, καταγράφοντας σε αυτά όσα μας συμβαίνουν. Έχουν όμως να μας πούνε πράγματα για τον χαρακτήρα μας και τις ικανότητες μας. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσες πληροφορίες μπορείτε να βγάλετε διαβάζοντας τα. Σίγουρα θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε στη ζωή σας. Γιατί όχι ακόμη και να φροντίσετε την υγεία σας και των δικών σας ανθρώπων.

Το πέλμα χωρίζεται σε 5 οριζόντιες ζώνες και απεικονίζει το σώμα από το κεφάλι ως και την λεκάνη. 1η Ζώνη: το κεφάλι που το αντιπροσωπεύουν τα δάκτυλα (Λογική)

2η Ζώνη: το ροζ μαξιλαράκι κάτω ακριβώς από αυτά που το αντιπροσωπεύουν, ο θώρακας (Συναισθήματα)
3η Ζώνη: η άνω κοιλία, το πρώτο μισό της καμάρας (Πράξεις & Δημιουργικότητα)
4η Ζώνη: η κάτω κοιλιά, το δεύτερο μισό της καμάρας (Επικοινωνία) 5η Ζώνη: η φτέρνα (Ασφάλεια)

Το δεξί πόδι αντιπροσωπεύει το παρελθόν και την αρσενική μας πλευρά. Δηλαδή, τον ορθολογισμό, την αποφαστικότητα, την πρωτοβουλία, την ανάληψη ευθυνών, την επιθετικότητα και ότι άλλο μπορεί να σημαίνει για μας αρσενικό.
Το αριστερό πόδι αντιπροσωπεύει το παρόν και την θηλυκή μας πλευρά. Δηλαδή, την διαίσθηση, την ευαισθησία, την ευελιξία, την υποχωρητικότητα, την ανάλυση και ότι άλλο εμείς συνδέουμε με τη θηλυκότητα. Αν εμφανίζονται προβλήματα υγείας κυρίως δεξιά τότε υπάρχουν μπλοκαρίσματα που αφορούν το παρελθόν ή την αρσενική μας πλευρά. Αν εμφανίζονται προβλήματα κυρίως αριστερά, αφορούν τον παρόν και την θηλυκή μας πλευρά.
ΤΑ ΝΥΧΙΑ
Αν εισχωρούν στη σάρκα σημαίνει ανάγκη για προστασία.

Αν αυτό συμβαίνει στο μεγάλο δάκτυλο, υποδηλώνει ανάγκη προστασίας του τρόπου σκέψης και μερικές φορές ακόμα και ισχυρογνωμοσύνη.
Στα άλλα είναι σχετικά με την ερμηνεία τους.
ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ
Οταν τα δάκτυλα είναι προς τα πάνω: Άνθρωπος δραστήριος και ευέξαπτος. Αν πάλι τα δάκτυλα είναι γυρισμένα προς τα κάτω, τότε υπάρχει φόβος των ευθυνών ή φόβος της αποτυχίας.
Όταν τα δάκτυλα έχουν μεγάλα κενά μεταξύ τους, τότε ο άνθρωπος αυτός έχει ανοιχτό μυαλό και έμπνευση. Όσο πιο μακριά και λεπτά δάκτυλα έχει τόσο πιο δημιουργικός και ευφάνταστος είναι. Τα δάκτυλα αυτά ανήκουν, συνήθως, σε καλλιτέχνες. Αντίθετα, α πρακτικοί άνθρωποι έχουν κοντά και χοντρά δάκτυλα. Τα φαρδιά τετράγωνα δάκτυλα δείχνουν άνθρωπο πιο ευέλικτο και διπλωμάτη από κάποιον με μυτερά δάκτυλα που έχουν όσοι πάνε
κατ’ ευθείαν στο θέμα τους χωρίς πολλές περιστροφές.

ΜΕΓΑΛΟ ΔΑΚΤΥΛΟ
Αντιπροσωπεύει την σκέψη και την λογική. Το δεξί μεγάλο δάκτυλο δείχνει τον τρόπο σκέψης στο παρελθόν και το αριστερό, τον τρόπο που σκεπτόμαστε τώρα. Ένα κυρίαρχο μεγάλο δάκτυλο, δείχνει έναν άνθρωπο που κινείται πάντα βάσει της λογικής. Αν υπάρχει κότσι και το δάκτυλο τείνει να κρυφτεί από το δεύτερο, τότε υποχωρούμε στις απόψεις μας προκειμένου να γίνουμε αποδεκτοί.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΑΚΤΥΛΟ
Ένα δεύτερο δάκτυλο μακρύτερο από τα άλλα δείχνει άνθρωπο ιδιαίτερα συναισθηματικό και παρορμητικό. Κάνει πάντα ότι λέει η καρδιά του. Επίσης, μπορεί να υποδεικνύει έναν άνθρωπο εύθικτο γιατί πληγώνεται εύκολα.

ΤΡΙΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ
Το δάκτυλο την δράσης, των δραστηριοτήτων και της ενστικτώδους επιβίωσης, επειδή σχετίζεται με την καριέρα. Ένα μακρύ τρίτο δάκτυλο δείχνει ότι θα γινόταν θαυμάσιος ελεύθερος επαγγελματίας ενώ αντίθετα με εξαιρετικά κοντό, καλά θα ήτανε να προσανατολιστεί σε μια εξαρτημένη εργασία.
Και όπως λένε, υπάρχουν τρία είδη ανθρώπων:
Αυτοί που δημιουργούν ευκαιρίες. Αυτοί που παρακολουθούν τις ευκαιρίες. Και αυτοί που αναρωτιούνται. Ποιες ευκαιρίες;

ΤΕΤΑΡΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ
Το δάκτυλο της επικοινωνίας. Όσο πιο μακρύ και ίσιο τόσο μεγαλύτερη η ευκολία του ατόμου να φτιάχνει γέφυρες επικοινωνίας, με τους άλλους. Στρίβει προς τα μέσα ή κρύβεται κάτω από το τρίτο δάκτυλο: ντροπαλός, δυσκολεύεται να εκφραστεί.

ΠΕΜΠΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ
Το πέμπτο δάκτυλο εκφράζει την ασφάλεια σε σχέση με την οικογένεια. Η ασφάλεια προσφέρει ένα ισχυρό θεμέλιο για την πρόοδο, την ευελιξία και την ανεξαρτησία. Κρυμμένο κάτω από το τέταρτο: αυτός που υποχωρεί στις κοινωνικές και οικογενειακές πιέσεις. Επηρεάζεται εύκολα από την οικογένεια.

ΚΑΛΟΙ
Όταν οι κάλοι δεν οφείλονται σε σκληρά παπούτσια αλλά κάποτε εμφανίζονται ξαφνικά και ενώ φοράτε τα βιολογικά καθημερινά σας παπούτσια, τότε αυτοί έχουν κάτι να πουν για την υγεία σας και όχι μόνο.

Τα πόδια μας είναι χάρτες της προσωπικότητας μας και αλλάζουν σύμφωνα με αυτά που βιώνουμε. Να φροντίζουμε και να αγαπάμε τα πόδια μας και να προσέχουμε «να νιώθουν» άνετα στα παπούτσια γιατί στο κάτω κάτω της γραφής πάνω τους στηρίζουμε τα βήματα μας στην ζωή. Γι’ αυτό πρέπει να τα φροντίζουμε και να ακούμε τι μας λένε.

Ρεφλεξολογία: Φυσική αφάρμακος αγωγή για καλύτερη υγεία

Προέλευση και εξέλιξη της Ρεφλεξολογίας
Όπως μαρτυρούν αρχαιοελληνικά αγγεία, αιγυπτιακά ιερογλυφικά και κινεζικά χειρόγραφα, η Ρεφλεξολογία έχει αρχίσει να εφαρμόζεται εδώ και 4.500 χρόνια περίπου. Έγινε γνωστή στη Δύση στις αρχές της δεκαετίας του ’20 από τον Αμερικανό χειρουργό Φιτζέραλντ, και από τότε, η εξέλιξη και η αποδοχή της είναι ραγδαίες.
Ενδεικτικά, στη Δανία το 10% του πληθυσμού δέχεται ρεφλεξολογία από 3.000 ειδικούς, ενώ στη Μ .Βρετανία η ρεφλεξολογία ασκείται επίσημα σε πολλά νοσοκομειακά ιδρύματα. Στην Ελλάδα, το 2006 ολοκληρώθηκε ένα διετές ερευνητικό πρόγραμμα εφαρμογής τής ρεφλεξολογίας σε καρδιοπαθείς, στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.
Τέλος στην Κίνα, όπου σύμφωνα με τα επίσημα κρατικά στοιχεία υπάρχουν 5 εκατομμύρια ρεφλεξολόγοι, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, εκατοντάδες αθλητές δέχτηκαν αγωγές ρεφλεξολογίας μέσα στο Ολυμπιακό χωριό.

Τοιχογραφία μέσα σε τάφο στην Αιγυπτιακή Σαχάρα που χρονολογείται από το 2.330 π. Χ.

Ορισμός της Ρεφλεξολογίας
Η Ρεφλεξολογία είναι μία φυσική αφάρμακος αγωγή η οποία αποσκοπεί στη βελτίωση της ψυχοσωματικής υγείας του ανθρώπου. Επιδιώκει να ανακουφίσει τον σωματικό πόνο, να αναζωογονήσει τις βιολογικές λειτουργίες του οργανισμού και να προσφέρει συναισθηματική ευεξία.
Σκοπός της Ρεφλεξολογίας είναι να κινητοποιήσει και να ενδυναμώσει τις αμυντικές ικανότητες του ανθρώπου, καθώς, το παρατεταμένο άγχος, η συσσώρευση τοξινών και η συναισθηματική ένταση, εξασθενούν την άμυνα του οργανισμού.
Η Ρεφλεξολογία ισχυροποιεί το φαρμακείο του σώματος και ενεργοποιεί τις «ανεξάντλητες και θαυματουργές δυνάμεις αυτοίασης», την ύπαρξη των οποίων πρώτος διαπίστωσε ο Ιπποκράτης.
Τρόπος δράσης της Ρεφλεξολογίας

Η Ρεφλεξολογία εφαρμόζεται στο πέλμα και στη ράχη των κάτω άκρων, όπου σύμφωνα με την θεωρία της ρεφλεξολογίας υπάρχουν τα ονομαζόμενα «αντανακλαστικά σημεία».
Τα αντανακλαστικά σημεία, είναι σημεία ή περιοχές, που όταν πιεσθούν ή μαλαχθούν με ειδικό τρόπο, προκαλούν ένα αντανακλαστικό ερέθισμα (ακούσια αντίδραση), σε αντίστοιχο όργανο, αδένα ή περιοχή του σώματος.
Ο μηχανισμός των αντανακλαστικών ερεθισμάτων συνδέεται άμεσα με την παρουσία των 7.200 νευρικών απολήξεων που έχουν εντοπισθεί έως σήμερα στο πέλμα των ποδιών.
Η Ρεφλεξολογία επομένως, προκαλεί μία φυσική και αφάρμακο επίδραση στο νευρικό σύστημα, το οποίο με την σειρά του επηρεάζει το ενδοκρινολογικό, το μυοσκελετικό, καθώς και τα υπόλοιπα συστήματα του οργανισμού.
Ρεφλεξολογικοί χειρισμοί κατά την αγωγή ρεφλεξολογίας
Πού ωφελεί η Ρεφλεξολογία
Η Ρεφλεξολογία έχει επιτυχή αποτελέσματα στην υποχώρηση των συμπτωμάτων, στην διόρθωση των δυσλειτουργιών και στην ανακούφιση του πόνου.
Συχνότερα προβλήματα υγείας στα οποία βοηθά η Ρεφλεξολογία είναι:

Πονοκέφαλος, ημικρανία, ζάλη, ίλιγγος.Δύσπνοια, ιγμορίτιδα, καταρροή.Πόνος στον αυχένα.Πόνοι αρθρώσεων χεριών και ποδιών.Πόνος στη μέση, λουμπάγκο.Ισχιαλγία, πόνος στα γόνατα, «κάψιμο» στις γάμπες.Δυσκοιλιότητα, κολίτιδα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, δυσπεψία, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.Πόνοι περιόδου, ακανόνιστος «κύκλος» PMS(προ της εμμήνου ρύσεως σύνδρομο).Ελλιπής ή διαταραγμένος ύπνος.Εξασθένηση σωματικών δυνάμεων, εύκολη κόπωση.Χαμηλός ρυθμός μεταβολισμού (μειωμένες καύσεις).Αίσθημα «κακής διάθεσης».Aγχος.

Αξίζει να τονισθεί ότι, πέραν των επιμέρους προβλημάτων υγείας, η Ρεφλεξολογία συνεισφέρει πάντα:
Στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος, πράγμα που συνεπάγεται, την καλύτερη θρέψη του οργανισμού και την ευκολότερη αποβολή των άχρηστων προϊόντων του μεταβολισμού.
Στον καλύτερης ποιότητας ύπνο.
Στην αύξηση της βιολογικής αντοχής και της νοητικής διαύγειας, καθώς παρέχει σημαντική ανακούφιση από το άγχος, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να ανταπεξέρχεται ευκολότερα στις καθημερινές του δραστηριότητες.
Στην «θωράκιση» του αμυντικού του συστήματος του ανθρώπου και επομένως βοηθά, τόσο στην πρόληψη προβλημάτων υγείας, όσο και στην γρηγορότερη ανάρρωση από αυτά.

Συνολικά, η φροντίδα που προσφέρει η Ρεφλεξολογία, αποσκοπεί στη γενική καλυτέρευση της υγείας του ανθρώπου, επιδιώκοντας τη σωματική και ψυχική ευεξία του.
Παρενέργειες-Θεραπευτική αντίδραση
Στη Ρεφλεξολογία δεν υφίσταται η έννοια της «παρενέργειας». Η αγωγή ρεφλεξολογίας είναι απόλυτα ασφαλής, όταν ασκείται από σωστά εκπαιδευμένο ρεφλεξολόγο. Συχνά όμως, όταν ο άνθρωπος δέχεται για πρώτη φορά αγωγή ρεφλεξολογίας, μπορεί να ακολουθήσει μία κατάσταση που ονομάζεται «θεραπευτική αντίδραση».
Η θεραπευτική αντίδραση, οφείλεται στην «απότομη» προσπάθεια του οργανισμού -και του εαυτού γενικότερα-,να απαλλαγεί από το «φορτίο» της συσσωρευμένης κούρασης, της έντασης και των τοξινών. Η θεραπευτική αντίδραση γίνεται αντιληπτή από τον άνθρωπο και αυτά που συνήθως παρουσιάζει, είναι ελαφρύς πονοκέφαλος, διαφοροποίηση στην λειτουργία του εντέρου καθώς και μυϊκός πόνος παρόμοιος με αυτόν που ακολουθεί μετά από έντονη άσκηση σε γυμναστήριο.
Η θεραπευτική αντίδραση είναι απόλυτα ασφαλής, μικρής διάρκειας και καθώς αποτελεί μια ενδογενή αντίδραση του ανθρώπινου οργανισμού, ερμηνεύεται ως ένας θετικός δείκτης σε ό,τι αφορά την ανταπόκριση του θεραπευόμενου στην ρεφλεξολογία.
Ρεφλεξολογία και επιστημονική έρευνα

Τα ευεργετικά οφέλη της ρεφλεξολογίας έχουν πιστοποιηθεί από πλήθος καταγεγραμμένων μαρτυριών ανθρώπων που έχουν δεχτεί αγωγή ρεφλεξολογίας. Η αποτελεσματικότητα της ρεφλεξολογίας όμως, διαπιστώνεται πλέον και από την επιστημονική έρευνα.
Εδώ και 15 χρόνια περίπου, αποτελέσματα ερευνών και κλινικών μελετών, ανακοινώνονται σε διεθνή συνέδρια ρεφλεξολογίας και δημοσιεύονται όχι μόνον σε έγκυρα περιοδικά ρεφλεξολογίας (Reflexions, The FDZ Journal κ.α.), αλλά και σε εξειδικευμένα ιατρικά περιοδικά διαφόρων ιατρικών ειδικοτήτων (Obstetrics and Gynecology, British Medical Journal, American Geriatric Society κ.α. ).
Αξίζει να τονισθεί ότι, η επιστημονική έρευνα στην Ρεφλεξολογία, ακολουθεί την ίδια ακριβώς κλινική διαδικασία (απλά τυφλό και διπλά τυφλό δείγμα), που ακολουθείται στις κλινικές και φαρμακολογικές μελέτες της Κλασσικής Ιατρικής.
Η έρευνα στην Ρεφλεξολογία, παγκοσμίως, κυρίως όμως στην Κίνα, στην Δανία και στην Μ. Βρετανία, -παρά την δυσκολία εύρεσης οικονομικών πόρων για την υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων, συνεχώς εξελίσσεται, δίνοντας νέα εντυπωσιακά ευρήματα.

http://alithina.gr/

 http://1greek

Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*