Ο καβγάς των Ματατζήδων

Του Γιώργου Παγάνη


Μπορεί η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να διαρρέει ότι είναι ικανοποιημένη από την «έκβαση» της δύσκολης ημέρας των επεισοδίων της θλιβερής επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, την περασμένη Τρίτη, δεν φαίνεται όμως να είναι «ικανοποιημένοι» οι αστυνομικοί που μετείχαν στις επιχειρήσεις.

Όχι τουλάχιστον οι αστυνομικοί των ΥΜΕΤ που απαθανάτισε ο φωτογράφος Στέλιος Ματσάγγος στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη λίγο μετά την λήξη των μεσημεριανών επεισοδίων. Η ένταση οφείλεται στα παράπονα που φαίνεται ότι εκφράζει ο αστυνομικός με τον εξοπλισμό «μάχης». Διαμαρτύρεται στον βαθμοφόρο που βλέπει μπροστά του για το γεγονός ότι η διμοιρία του έμεινε ακάλυπτη και εκτεθειμένη σε μια βροχή βομβών μολότοφ και πετρών. Είναι τόσο μεγάλη η ένταση που ένας άλλος συνάδελφός του τον συγκρατεί για να μην επιτεθεί στον αξιωματικό ο οποίος παρακολουθεί ψύχραιμος το ξέσπασμα και προσπαθεί να εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο εκτελέστηκε το επιχειρησιακό σχέδιο.
Ο αστυφύλακας κινείται απειλητικά κατά του βαθμοφόρου. Τον συγκρατεί ένας συνάδελφος του και τον πιέζει προς τα πίσω για να αποφευχθεί η…σύγκρουση.


Ο βαθμοφόρος εξηγεί με χειρονομίες δίνοντας απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθενται από τους αστυνομικούς της διμοιρίας που δέχθηκε τη βροχή από μολότοφ. Εξακολουθεί η ένταση με τον αστυφύλακα να πιέζει για να πλησιάσει προς το μέρος του.

Αναλαμβάνουν οι υπόλοιποι αστυφύλακες της διμοιρίας να ηρεμήσουν τον εκνευρισμένο αστυφύλακα.

Η ένταση εξακολουθεί με τον αστυφύλακα να μην μπορεί να ηρεμήσει.


Ο αστυφύλακας έχει πλέον ηρεμήσει και δεν κινείται απειλητικά εναντίον του συναδέλφου του. Ο αστυνομικός δίπλα του που έχει βγάλει το κράνος, μειδιάζει μάλλον ειρωνικά, με τις εξηγήσεις που παρέχει ο βαθμοφόρος.


Μπορεί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής να «προτιμά ένα σπασμένο μάρμαρο από ένα σπασμένο κεφάλι» φαίνεται όμως από τις παραπάνω φωτογραφίες ότι αν δεν παρενέβαιναν οι πιο ψύχραιμοι αστυνομικοί ενδεχομένως το «σπασμένο κεφάλι» να ήταν ενός εκ των πρωταγωνιστών του παραπάνω περιστατικού.

πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *