Ο Β’ παγκόσμιος πόλεμος θα ωχριά σε αυτό που έρχεται

Άμεσα αναμένεται να αναπτυχθούν αμερικανικά στρατεύματα στην Πολωνία ως απάντηση των ΗΠΑ στα όσα έχουν διαδραματιστεί στην Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ο Πολωνός υπουργός Άμυνας, Τόμαζ Σιεμόνιακ, μάλιστα, λέει ότι εντός της νέας εβδομάδας θα γίνουν και σχετικές ανακοινώσεις. Οι λεπτομέρειες της αποστολής των στρατευμάτων θα διευθετηθούν από τα επιτελεία των δύο χωρών στο πλαίσιο της επέκτασης της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη.

Με βάση τα λεγόμενα Σιεμόνιακ, η άμεση αντίδραση του ΝΑΤΟ στην ρωσική επιθετικότητα είναι σημαντική, αλλά σημαντικότερο ρόλο παίζει η σύναψη μακροχρόνιων αμυντικών δεσμών ανάμεσα στην χώρα του, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

«Η κυρίαρχη άποψη μέχρι σήμερα ήταν ότι πλέον δεν υπάρχουν απειλές στην Ευρώπη, οπότε η αμερικανική παρουσία στην ήπειρο μας δεν ήταν αναγκαία», ανέφερε ο Πολωνός αξιωματούχος.

«Όμως τα πρόσφατα γεγονότα καταδεικνύουν την ανάγκη επιστροφής των ΗΠΑ, καθώς η Ευρώπη ήταν ασφαλής όσο υπήρχε η αμερικανική παρουσία στην Ευρώπη».

Παράλληλα ο κ. Σιεμόνιακ αναφέρθηκε στην ανάγκη των χωρών της Ευρώπης να αναθεωρήσουν της αμυντικές τους δαπάνες προς τα πάνω. Όπως αποκάλυψε, στις συναντήσεις του με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, αρχίζει να διαμορφώνεται μια τάση προς αυτή την κατεύθυνση. Βέβαια, αναγνώρισε ότι η αύξηση των αμυντικών δαπανών δεν είναι ένα θέμα που θα περάσει εύκολα από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αλλά έχει την πεποίθηση ότι «το ζήτημα αποκτά ορμή».

Όσον αφορά στη συμφωνία της Γενεύης ο Πολωνός υπουργός έμεινε στην γραμμή Ομπάμα, οτιι δηλαδή είναι πολύ νωρίς για να την κρίνουμε. Εξέφρασε δε την πεποίθηση του ότι «οι ειδικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία δεν εξελίχθησαν όπως είχαν σχεδιαστεί» και ως εκ τούτου «ο Πούτιν αποφάσισε να παίξει ένα πιο μακροχρόνιο παιχνίδι».

«Έχει στα χέρια του διαφορετικά εργαλεία για να επηρεάζει τα γεγονότα στην Ουκρανία», είπε αναφερόμενος στον Ρώσο πρόεδρο, ενώ δεν απέκλεισε και την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ως την «επιλογή που έχει ως εφεδρεία ο Πούτιν».

«Όμως τα πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά κόστη αυτής της επιλογής θα ήταν γιγαντιαία». Ο Πολωνός υπουργός άμυνας φρόντισε να δώσει έμφαση στο γεγονός ότι η Ρωσία θα βρει απέναντι της την Δύση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μέχρι πρόσφατα αναρωτιόμαστε ποια θα είναι η αποστολή του ΝΑΤΟ, από την στιγμή που θα αποσυρθούν τα στρατεύματα του από το Αφγανιστάν, για να συμπληρώσει με νόημα, «τώρα ξέρουμε».

Πηγή: Capital
protothema.gr

ΠΗΓΗ

Loading...

3 thoughts on “Ο Β’ παγκόσμιος πόλεμος θα ωχριά σε αυτό που έρχεται

 1. Ανώνυμος says:

  Ο πόλεμος του Γιομ Κιπούρ, τον Οκτώβριο του 1973… ήταν πολύ αποδοτικός!… Για το τέλος του ψυχρού πολέμου.

  Ο δικτάτωρας αλλά πατριώτης Γ. Παπαδόπουλος, είχε κάνει κάποιες "απαγορευμένες" επιλογές. Μια από αυτές ήταν η απαγόρευση του εναέριου και θάλασσιου χώρου της Ελλάδος, προς τις Η.Π.Α. για βοήθεια στο Ισραήλ… μια δεύτερη επιλογή, ήταν ότι άφησε τον εναέριο χώρο της Ελλάδος, στην τότε Ε.Σ.Σ.Δ. ώστε να εξοπλίση την Συρία.

  Λάθος!…

  λάθος… που το πλήρωσε με την άμεση απομάκρυνση του, με τα γνωστα αποτελέσματα… Πολυτεχνείο, Ιωαννίδης, Κύπρος, Αττίλας α΄, Δημοκρατία, Αττίλας β΄ κ.λ.π.

  Τα αποτελέσματα του πολέμου του Γιομ Κιπούρ.. επέφεραν άμεσες αποφάσεις στο στρατόπεδο της δύσεως… μόλις το 1979 στήθηκαν δυο γεγονότα για την άμμεση κατάρευση της Ε.Σ.Σ.Δ. το πρώτο είχε το όνομα Αφγανιστάν… πόλεμος κ.λ.π. το δεύτερο είχε το όνομα Πολωνία… ναυπηγεία Γκντανσκ, συνδικάτο Αλληλεγγύη, Λεχ Βαλέσα.. Βατικανό.

  Μέσα από αυτούς τους δυο άξονες, έπεσε η Ε.Σ.Σ.Δ.

  Το "παιχνίδι" στις μέρες μας είναι ποιο πολύπλοκο, ποιο πολλαπλό… δεν είναι μόνο το Αφγανιστάν, και η Πολωνία… "παίζει" έντονα και η Ελλάδα…

  Αυτά.

 2. Ανώνυμος says:

  ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΤΟΝ ΕΡΙΞΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ [ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΦΕΡΑΝ ] …ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ …ΚΑΙ ΜΕ ΡΗΤΡΑ ΔΡΑΧΜΗΣ…ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ ΠΗΓΕ…ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ…ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΜΟΥΡΕΣ ΗΤΑΝ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ…ΟΙ ΙΔΙΕΣ [ ΑΡΚΕΤΕΣ ] ΑΚΟΜΗ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ [ ΔΗΘΕΝ ] ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *