Ο αστεροειδής Apophis και η σύγκρουση του με την Γη το 2036 !

Οι Shengping Gong, Junfeng Li και Xiangyuan Zeng του πανεπιστημίου Tsinghua του Πεκίνου, δημοσίευσαν ένα άρθρο στο Research in Astronomy and Astrophysics(RAA), προτείνοντας να τοποθετηθεί ένα μικρό διαστημικό σκάφος με ηλιακό πανί σε παλίνδρομη τροχιά για να αποτραπεί η σύγκρουση ενός αστεροειδή με την Γη το 2036.

Οι αστεροειδείς που βρίσκονται κοντά στην Γη είναι πιθανόν να συγκρουστούν με αυτήν και αποτελούν μια πιθανή απειλή.

Ο Apophis – ο οποίος έχει διάμετρο 270 μέτρων- θα πλησιάσει την Γη σε απόσταση 37.000-38.000χλμ το 2029.

Το 2036 είναι πολύ πιθανό να γυρίσει και να συγκρουστεί με την Γη, στις 13 Απριλίου του ιδιου έτους.

Χρησιμοποιώντας ένα μικρό διαστημικό σκάφος με ηλιακό πανί σε παλίνδρομη τροχιά, η ομάδα των επιστημόνων προτείνει έναν τρόπο για να αλλαχθεί η τροχιά του αστεροειδή και να αποφευχθεί η σύγκρουση.

Οι τρεις επιστήμονες πιστεύουν  ότι αν όλα γίνουν σωστά το μικρό διαστημικό σκάφος θα μπορέσει να χτυπήσει τον αστεροειδή και να τον μετακινήσει έξω από την οπή των 600 μέτρων το 2029, ώστε να μην ξαναγυρίσει το 2036.

Είναι πιθανό βεβαια το σκάφος να αστοχήσει εξαιτίας μη προγραμματισμένων ηλιακών ανέμων.

Ζώνη κινδύνου σε περίπτωση σύγκρουσης του Apophi με την Γη

Ο αστεροειδής Apophis που ανακαλύφθηκε το 2004, θεωρείται η μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη μας, αν και οι επιστήμονες της NASA δηλώνουν ότι η σύγκρουση του 2036 είναι δύσκολο να συμβεί και ότι ο αστεροειδής πιθανότατα θα διαλυθεί σε μικρότερα κομμάτια και θα γίνουν μικρότερες συγκρούσεις με την Γη, λιγότερο επικίνδυνες.

http://astrikiprovoli.blogspot.com

πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *