Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

15:53 - 11/05/2011

Ο αέναος μύθος της ελεύθερης ενέργειας Κατασκευάστηκε το αεικίνητο;

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Η ιρλανδική εταιρία Steorn εμφανίστηκε στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς τύπου όταν εξέδωσε μία ολοσέλιδη ανακοίνωση στο περιοδικό The Economist, ισχυριζόμενη ότι ανέπτυξε μία συσκευή που μπορεί να παράγει ενέργεια από το… τίποτα! Στις αρχές του Ιουλίου η εταιρία σκόπευε να παρουσιάσει τη συσκευή στο κοινό για πρώτη φορά. Ο καθηγητής Sir Eric Ash, ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος και πρώην πρύτανης του Βασιλικού Κολεγίου του Λονδίνου (Imperial College London), επισκέφτηκε την επίδειξη εκ μέρους της ιστοσελίδας BBC News.
Απίθανα πράγματα μπορούν να συμβούν σ’ αυτόν τον κόσμο. Ως μηχανικός, ο Sir Eric Ash, όταν βλέπει μία νέα εφεύρεση δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν μπορεί να υπάρξει τέτοιο πράγμα, είναι πάρα πολύ δύσκολο να δουλέψει. Ωστόσο, προσθέτει πως γνωρίζουμε ότι αυτή η έλλειψη πίστης στο απίθανο και στο θαυμαστό είναι τοποθετημένη σε λάθος βάση. Έτσι, το γεγονός ότι μια συσκευή ή μια εφεύρεση φαίνεται πολύ καταπληκτική για να είναι αληθινή, δεν αποτελεί και απόδειξη του ότι δεν είναι.
Πιστεύει πως αυτό ακριβώς είναι που δίνει κουράγιο στους εφευρέτες. Και έχουν υπάρξει πολλοί από τον 12ο αιώνα και μετά, ειδικότερα εκείνοι που προσπάθησαν να κατασκευάσουν αυτό, που μπορεί να θεωρηθεί ως θαύμα: το αεικίνητο.
(Το αεικίνητο: Αεικίνητο είναι μια μηχανή που μπορεί να δουλεύει χωρίς να καταναλώνει ενέργεια. Δηλαδή μια μηχανή που μπορεί να παράγει έργο από το τίποτε ή που να μετατρέπει τη δική της ενέργεια σε έργο, χωρίς να χρειάζεται να τροφοδοτείται από εξωτερική ενέργεια. Και να συνεχίζει να εργάζεται, χωρίς ποτέ να σταματήσει επειδή της τέλειωσαν τα καύσιμα, διότι το ίδιο το έργο της μηχανής είναι αυτό που την τροφοδοτεί για να συνεχίσει να εργάζεται. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει σύμφωνα με την αρχή διατήρησης της ενέργειας και τον δεύτερο θερμοδυναμικό νόμο. Σύμφωνα με τον δεύτερο θερμοδυναμικό νόμο, είναι αδύνατον να υπάρξει μηχανή, η οποία να μετατρέπει τη θερμική της ενέργεια εξ’ ολοκλήρου σε μηχανικό έργο).
Η πιο πρόσφατη προσπάθεια για την κατασκευή ενός αεικίνητου είναι αυτή του Sean McCarthy, ο οποίος είναι διευθυντικό στέλεχος της ιρλανδικής εταιρίας Steorn. Η εφεύρεσή του, γνωστή ως ‘Orbo’, είναι μία μηχανή που χρησιμοποιεί δυνατούς μαγνήτες στην περιφέρεια ενός στροφέα και κάποιους άλλους μαγνήτες στο εξωτερικό της κέλυφος. Είναι πεπεισμένος ότι δουλεύει. Παρουσίασε τα επιχειρήματά του σε μία ολοσέλιδη διαφήμιση του Economist, προσπαθώντας να προσελκύσει εθελοντές επιστήμονες ώστε να ελέγξουν την αυθεντικότητα των ισχυρισμών του. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σ’ αυτή τη διαδικασία.
Το σταθερό σύμπαν
Στο μεταξύ ο McCarthy ήλπιζε να επιδείξει δημόσια τη μηχανή του στο Μουσείο Κίνησης του Λονδίνου (London Kinetica Museum), στο οποίο παρουσιάζεται dynamic art και συγκεκριμένα κατασκευές που αφορούν την αλληλεπίδραση επιστήμης και τέχνης. Η επίδειξη θα γινόταν για 10 ημέρες με ημερομηνία έναρξης την 6η του Ιουλίου 2007. Δυστυχώς υπήρξε ένα τεχνικό πρόβλημα που αποδόθηκε σύμφωνα με τον McCarthy στην έντονη θερμότητα, η οποία προερχόταν από τα φώτα που χρησιμοποιήθηκαν για να φωτίσουν τη συσκευή στο χώρο της έκθεσης, ώστε να μπορέσει να φωτογραφηθεί την ώρα που λειτουργούσε. Ελπίζει ότι θα μπορέσει να την παρουσιάσει σε κάποια επόμενη ημερομηνία.
Ο McCarthy εκτιμά πως εάν η συσκευή πράγματι δουλέψει, αυτό θα αποτελέσει αντίφαση στην αρχή διατήρησης της ενέργειας, μία αρχή που τη θεωρεί ως δόγμα της επιστήμης.
Υπάρχει μία συνεπαγόμενη αναφορά στα θρησκευτικά δόγματα και σ’ αυτήν ακριβώς την αναφορά μπορεί κανείς να ανιχνεύσει την πηγή της παρανόησης. Οι περισσότερες θρησκείες χαρακτηρίζονται από ένα πλήθος δογμάτων. Ένα άτομο που είναι οπαδός μίας θρησκείας δεν πιστεύει αναγκαστικά σε κάθε δόγμα της θρησκείας αυτής. Φυσικά, δεν μπορεί κανείς να έχει μία θρησκεία κατά παραγγελίαν, αλλά υπάρχει ένας βαθμός ελαστικότητας που μπορεί να φιλοξενήσει αρκετά σημαντικές διαφοροποιήσεις στα πιστεύω των θρησκευτικών οπαδών.
Η αρχή διατήρησης της ενέργειας όμως, δε λειτουργεί μ’ αυτόν τον τρόπο. Αναφέρει ότι η συνολική ποσότητα της ενέργειας σε ένα απομονωμένο σύστημα παραμένει σταθερή, παρόλο που μπορεί να αλλάζει μορφές, σε θερμική ή κινητική ενέργεια για παράδειγμα. Εν συντομία, ο νόμος δηλώνει ότι η ενέργεια δεν μπορεί ούτε να δημιουργηθεί, ούτε και να καταστραφεί.
Η άρνηση της ισχύος του νόμου αυτού, δε θα κλόνιζε μόνο κάποια μικρά τμήματα της επιστήμης, θα έπαυε να ισχύει ολόκληρο το επιστημονικό οικοδόμημα. Όλη η τεχνολογία επάνω στην οποία χτίσαμε τον σύγχρονο κόσμο θα κατέρρεε. Δεν υπάρχει καμία ελαστικότητα στην αποδοχή του νόμου αυτού ως αλήθεια. Σε κάθε χρόνο και σε οποιεσδήποτε συνθήκες.
Ακριβώς αυτή η αποτυχία στην εκτίμηση της διαφοράς μεταξύ αυτού του επιστημονικού νόμου και του νόμου μίας θρησκείας, είναι ο λόγος που μας κάνει να ξέρουμε με σιγουριά, χωρίς να χρειαστεί καν να εξετάσουμε τις λεπτομέρειες της συγκεκριμένης συσκευής, ότι το Orbo δεν μπορεί να δουλέψει.
Συνάντηση με τον εφευρέτη
Έτσι, την περασμένη Παρασκευή ένας αριθμός από ανθρώπους επισκέφτηκε το Μουσείο για να τους ανακοινωθεί ότι η επίδειξη θα έπρεπε να αναβληθεί έπ’ αόριστον. Ο Sir Eric Ash ωστόσο υπήρξε τυχερός, εφόσον ο McCarthy συμφώνησε ευγενικά να συναντηθεί μαζί του.
Είναι ένας πολύ φιλικός άνθρωπος, με ηλικία λίγο πάνω από 40, που έχει εκπαιδευτεί ως μηχανολόγος. Έχει επίσης εργαστεί στον σχεδιασμό λογισμικού και σε συστήματα ελέγχου για τη βιομηχανία πετρελαίου. Έφτασε στην ιδέα της εφεύρεσής του από τύχη, όταν ανέπτυσσε ένα ανεξάρτητο σύστημα παροχής ενέργειας για κάμερες CCTV. Η εταιρία που ιδρύθηκε το 2000 και που αποτελεί ιδιωτική επιχείρηση, έχει τώρα αφιερωθεί αποκλειστικά στην ανάπτυξη του Orbo.
Όταν ρωτήθηκε για την αρχή διατήρησης της ενέργειας ο McCarthy είπε με εμφανή ειλικρίνεια, πως δεν γνωρίζει από πού προέρχεται η ενέργεια που παρέχει συνεχή κίνηση στο αεικίνητό του. Αναρωτιέται, μήπως με κάποιον τρόπο έχει καταφέρει να έχει πρόσβαση στην λεγόμενη ‘ενέργεια μηδενικού σημείου’ ( ZPE – zero point energy), έναν τύπο ενέργειας που υπάρχει στο υπόβαθρο ενός συστήματος, η οποία αρχικά είχε προταθεί από τον Αϊνστάιν. Η ενέργεια μηδενικού σημείου είναι η χαμηλότερη δυνατή ενέργεια που μπορεί να έχει ένα σύστημα και για τον λόγο αυτό δεν μπορεί αφαιρεθεί από αυτό.
Τονίζει επίσης ότι οι κοσμολόγοι πιστεύουν στην ύπαρξη της σκοτεινής ύλης και της σκοτεινής ενέργειας. Θα μπορούσαν άραγε με κάποιον τρόπο να τον βοηθήσουν στο σκοπό του;
Ο καθηγητής Sir Eric Ash εκτιμά πως ο McCarthy είναι πλήρως πεπεισμένος για την ισχύ της εφεύρεσής του. Κατά την άποψή του, πρόκειται για περίπτωση επίμονης αυταπάτης. Τελείωσε τη συζήτηση με τον νέο εφευρέτη, παίρνοντας την πρωτοβουλία να του δώσει μια συμβουλή: να πετάξει το Orbo και να επιστρέψει στον σχεδιασμό λογισμικού. Θα ήταν δικαιολογημένο δηλώνει, ο McCarthy να τον είχε αρπάξει από το γιακά και να τον πέταγε έξω από το παράθυρο, αλλά δεν το έκανε. Παράμεινε απόλυτα ευγενικός.

Μετάφραση – Απόδοση – Σχολιασμός: Esoterica.gr
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*