Ο Έλληνας στο στόχαστρο, κοίτα γύρω σου και θα καταλάβεις…

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Απο μικρό παιδί μάθαινα πολλά, τώρα όμως αρχίζω να τα καταλαβαίνω. Αρχίζω να συνειδητοποιώ τον εξωτερικό και εσωτερικό πόλεμο που δέχομαι. Δεν θα μιλήσω όμως για τον εσωτερικό πόλεμο, αυτή είναι η δουλειά των Αγίων. Εγώ θα σας μιλήσω για τον εξωτερικό πόλεμο που δέχεται ο καθένας μας. Αυτός ο πόλεμος δεν γίνεται ούτε με όπλα, ούτε ολοφάνερα με φωνές και διάφορα. Είναι πονηρός πόλεμος. Πόλεμος του μυαλού. Με λίγα λόγια προπαγάνδα. Σου σκλαβώνουν το μυαλό με ψέματα και φτάνεις στο σημείο να πιστεύεις το απίστευτο. Αυτό που θέλουν αυτοί να πιστεύεις. Μην τους κάνεις όμως την χάρη. Απέκρουσε τους με την διάκριση και τη σωστή σκέψη.


Εδώ και έξι μήνες βρίσκομαι με το πρόγραμμα «Εράσμους» στην Γερμανία. Βέβαια είχα ζήσει 8 χρόνια (2001-2009) σε αυτή την χώρα και ομολογώ ότι έμαθα και κέρδισα πολλά, που ίσως στην πατρίδα μου δεν θα τα μάθαινα ποτέ. Μετά από 2 χρόνια απουσίας από την Γερμανία, επιστρέφοντας και πάλι, ήρθα διαφορετικός. Όλοι μας ξέρουμε την επίθεση του γερμανικού τύπου (εδώ διευκρινίζω όχι όλου του γερμανικού τύπου). Μία επίθεση που κάποτε δικαιολογούσα, για να είμαι ειλικρινής. Την δικαιολογούσα, γιατί έβλεπα κάτι άλλο στην Αφροδίτη της Μύλου και στην άσεμνη στάση της από αυτό που έβλεπαν οι υπόλοιποι Έλληνες. Έβλεπα έναν άλλο συμβολισμό. Είδα ότι οι προγονοί μας αγανακτισμένοι πλέον από την κατάντια του Έθνους μας αν είχαν έστω και ένα δευτερόλεπτο χρόνο να μας πουν κάτι η να μας στείλουν ένα μήνυμα από τον άλλο κόσμο θα ήταν το μεσαίο δάχτυλο. Αλλά οι Γερμανοί δημοσιογράφοι δεν έμειναν εκεί δυστυχώς. Μας αποκάλεσαν απατεώνες της Ευρωπαϊκής Οικογένειας. Μιας οικογένειας που δεν ξέρει τι της γίνεται; Δεν ήξεραν τα αδέρφια μας οι ευρωπαίοι ότι δεν ήμασταν έτοιμοι να μπούμε στο Ευρώ; Τότε ήταν όλοι βραχυπρόθεσμα μπουμπούνες; Ενώ τώρα ξαφνικά δεν τους ξεφεύγει τίποτα. Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους. Είναι απλή λογική.

Το όλο κακό είναι ότι οι Γερμανοί όχι μόνο μας εκμεταλλεύονται αλλά μας περιγελούν και από πάνω (διευκρινίζω και πάλι ότι δεν είναι όλοι οι Γερμανοί το ίδιο). Όταν ήρθα στην Γερμανία λοιπόν μου δόθηκε η ευκαιρία στο μάθημα των γερμανικών να κάνω μία παρουσίαση με ότι θέμα ήθελα εγώ. Ε λοιπόν αποφάσισα να μιλήσω ανοιχτά για την γερμανική προπαγάνδα. Δεν άντεχα πλέον, όχι σαν Έλληνας αλλά σαν λογικό ον να ακούω βλακείες απλών Γερμανών (επηρεασμένων από τα ΜΜΕ και τον Τύπο) να λένε: «είμαι κατά της βοήθειας της Γερμανίας προς την Ελλάδα, δεν θα πληρώνω εγώ τον τεμπέλη Έλληνα!». Έκατσα τότε μία μέρα στο λάπτοπ και σκέφτηκα πως θα κάνω μία παρουσίαση και που θα βρω πληροφορίες για να αποκρούσω τούτα τα ψέματα. Μετά από λίγη έρευνα βρήκα μία γερμανική ιστοσελίδα γερμανών ερευνητών οι οποίοι είναι αριστεροί (στην Γερμανία οι αριστεροί δεν είναι κομμουνιστές για όσους ξέρουν, προσωπικά δεν υποστηρίζω καμία ιδεολογία), αλλά έκαναν αυτό που δεν έκανε κανένας έλληνας δημοσιογράφος. Κάθισαν και έκαναν ολόκληρη έρευνα, για τα ψέματα του γερμανικού τύπου. Ένιωσα τόσο μα τόσο τυχερός εκείνη την ημέρα, ευγνώμων αλλά και πολύ ντροπή. Τελικά έκανα την παρουσίαση με το PowerPoint και την άρχισα ως εξής:

Ρώτησα τους πάντες «Όταν ακούτε το όνομα Ελλάδα τι σας έρχεται στο μυαλό; Και η επόμενη διαφάνεια ήταν κάπως έτσι:Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Όσοι ακούνε το όνομα Ελλάδα, σκέφτονται τον μουσακά και το τζατζίκι. Στην επόμενη διαφάνεια συνεχίζω και τους λέω, ότι το όνομα Ελλάδα η αλλιώς Ελλάς σχετίζεται με τα εξής: Ιστορία 4000+ χρόνων, Δημοκρατία, Παιδεία, Φιλοσοφία, Λογοτεχνία, Επιστήμη, Ιατρική, Τεχνολογία (πρώτη ατμομηχανή και αυτά δεν είναι λιακοπουλοφαντασίες είναι τεκμηριωμένο ο Ήρων ο Αλεξανδρεύς ήταν ο εφευρέτης) και η προστασία της σημερινής κεντρικής και δυτικής Ευρώπης σε όλα αυτά τα χιλιάδες χρόνια. Από εκεί που όλοι είχαν πάρει χαριτωμένα το όλο θέμα ξαφνικά σοβαρεύτηκαν. Για να μην τα πολυλογώ έφτασα σιγά σιγά στα 4 κύρια επιχειρήματα του γερμανικού τύπου κατά των Ελλήνων. Εδώ πρέπει να διευκρινίσω ότι κάνανε επίθεση στον λαό και όχι στους πολιτικούς. Αχ..αυτή η σκοπιμότητα.
Ας πάμε τώρα να δούμε λίγο τι λένε οι Γερμανοί (επίσης δυστυχώς ελεγχόμενοι) δημοσιογράφοι.
Πρώτον λένε ότι «οι Έλληνες είναι τεμπέληδες». Δεύτερον ότι «κάνουμε συνέχεια διακοπές». Τρίτον ότι μας πληρώνουν οι ίδιοι οι Γερμανοί παχυλές συντάξεις. Και τέταρτον ότι «δεν θα δώσουμε ούτε ένα ευρώ του φορολογούμενου Γερμανού πολίτη στους Έλληνες».
Και αρχίζω να απαντάω λοιπόν…

Κατά τους Γερμανούς είμαστε τεμπέληδες και καλοπερασάκιδες, αλλά η Eurostat μας ενημερώνει ότι εβδομαδιαία οι Γερμανοί κατά μέσο όρο δουλεύουν 41 ώρες ενώ οι Έλληνες 44,3 ώρες. Η ειρωνεία είναι ότι ο μέσος όρος για όλη την Ευρώπη είναι 41,7 ώρες. Κατά τα άλλα είμαστε τεμπέληδες. 

Σύμφωνα με τους Γερμανούς κάνουμε συνέχεια διακοπές. Οι Γερμανοί επειδή έρχονται το καλοκαίρι για διακοπές και μας βλέπουν όλους στις παραλίες νομίζουν αυτό κάνουμε όλο το χρόνο. Αλλά ας κοιτάξουμε λίγο τι λέει η Eurofound (κάτι σαν τον ευρωπαϊκό ΟΑΕΔ). Σύμφωνα με την Eurofound, ο Έλληνας εργαζόμενος έχει δικαίωμα για 23 μέρες διακοπές τον χρόνο, την στιγμή που ο Γερμανός έχει 30 μέρες διακοπές. Η Γερμανία είναι πρωταθλήτρια στην Ευρώπη όσον αφορά τις δικαιούμενες μέρες διακοπών κάθε χρόνο.

Ας συνεχίσουμε…

Οι συνταξιούχοι μας άκουσαν άραγε ποτέ τι λένε οι Γερμανοί για τις συντάξεις μας; Οι Γερμανοί όπως προείπα ισχυρίζονται, ότι μας πληρώνουν υψηλά ποσά όσον αφορά τις συντάξεις. Αλλά ο μέσος όρος της σύνταξης που παίρνουν οι Έλληνες είναι το 55% του μέσου όρου των συντάξεων στην Ευρώπη. Ναι καλά ακούσατε. Το 2007 ήταν γύρω στα 617 ευρώ για τους Έλληνες και το διπλάσιο για τους άλλους. Τώρα είμαστε πλέον κάπου στα 500 ευρώ και με αυτά ο παππούς και η γιαγιά πρέπει να βγάλει το μήνα. Ιδού το ψέμα που προκαλεί και είναι τόσο φανερό μα λίγοι το βλέπουν.

Το τελευταίο επιχείρημα είναι και το χειρότερο από όλα. Οι Γερμανοί πολίτες ζαλισμένοι από την προπαγάνδα που έχουν υποστεί, ισχυρίζονται, ότι μας πληρώνουν με τους φόρους τους. Δυστυχώς είναι και αυτοί θύματα μιας κακοφτιαγμένης προπαγάνδας. Η Γερμανία σαν χώρα, λόγο της καλής και δυνατής οικονομίας που έχει, όταν παίρνει ένα δάνειο, το παίρνει με πολύ χαμηλό επιτόκιο (1%-2%), επειδή δεν υπάρχει ρίσκο όταν δανείζεις στον πλούσιο. Η Γερμανία λοιπόν τι κάνει μόλις παίρνει αυτά τα δάνεια; Τα δίνει σε εμάς, στους Ιταλούς, Ισπανούς και Ιρλανδούς με επιτόκιο 6 %-7 % και βγάζει εκατομμύρια, από την διαφορά των επιτοκίων. Στα μέσα του 2011 μόνο από την Ελλάδα και την διαφορά των επιτοκίων έβγαλε 200 εκ. ευρώ. Και ρώτησα τότε το κοινό..»Ποιος πληρώνει ποιον;». Πρόσθεσα: «Μην ξεχνάτε ότι με την κρίση στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες, το ευρώ χάνει σε αξία, γίνεται πιο φθηνό και οι χώρες που εξάγουν τα πάντα όπως οι Γερμανοί πχ. κάνουν χρυσές δουλειές». Ο επίλογος μου ήταν ο εξής και θα είναι ο ίδιος αυτού του άρθρου. 

Ο σκοπός μου δεν είναι να κατηγορήσω τους κακούς Γερμανούς και να αθωώσω τους καλούς Έλληνες. Δεν θα κάψω καμιά σημαία. Δεν θα πω στους Γερμανούς ότι είναι Ναζί. Δεν θα πω στον Έλληνα ότι είναι τεμπέλης και ότι φταίει για τα πάντα. Αυτό που θα πω είναι, ότι όλοι μας πρέπει να προσέχουμε τι ακούμε και τι βλέπουμε. Οι καιροί είναι δύσκολοι και πονηροί και ασφαλώς θέλει προσοχή. Δεν θα μισήσω τον γερμανικό λαό επειδή οι πολιτικοί τους όπως και οι δικοί μας έχουν προσκυνήσει το διεθνές σιωνιστικό τέρας. Δεν θα μισήσω τον Γερμανό η την Γερμανίδα που λέει, ότι ντρέπεται όταν έρχεται η ώρα του μαθήματος της Ιστορίας στο σχολείο. Θα μισήσω όμως την άγνοια και την αδιαφορία, είτε αυτή έχει βρει κατοικία στη ψυχή του Έλληνα είτε σε αυτή του Γερμανού. Προσοχή όμως γιατί ποτέ δεν θα μισήσω τον άνθρωπο οποιοσδήποτε και αν είναι αυτός, γιατί όλοι μας ήμασταν κάποτε θύματα και ξέρουμε πως είναι. Όλοι μας κάνουμε λάθη. Αντί να φανατιζόμαστε ας κοιτάξουμε πως θα επικοινωνήσουμε. Ας κοιτάξουμε τι πραγματικά μετράει σε αυτή την ζωή. Τι είναι αυτό που αξίζει; Κοίτα γύρω σου όποιος και αν είσαι…κοίταξε καλά όμως, είμαστε εκεί και σε περιμένουμε…
ΥΣ: Το γερμανικό site που σας έλεγα. Έχει ασχοληθεί εκτενώς με την Ελλάδα και την εκμετάλλευση της. Το παρακάτω pdf αρχείο είναι στα γερμανικά αλλά το παραθέτω σαν απόδειξη για όλα τα στοιχεία που ανέφερα σε αυτό το άρθρο.
www.rosalux.de/fileadmin/rls_uploads/pdfs/sonst_publikationen/Broschur_Pleite-Griechen_d


Ακόμη θα ήθελα να ευχαριστήσω, τα παιδιά εδώ του μπλογκ που μου έδωσαν την ευκαιρία να ακουστώ. Όσοι το διαβάσετε, κάνετε το αδύνατο δυνατό να διαβαστεί από όσους πιο πολλούς το άρθρο. Να είστε καλά και μην φοβάστε τίποτα. Δεν θα θρέψουμε κανέναν πλέον με τον φόβο μας ούτε θα ακούσουμε τα ψέματα τους πλέον.

Ορθός Αντίλογος

asimpiestosΦιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.
Photobucket

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *