Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

20:47 - 27/06/2012

Ορισμοί και αφορισμοί του ELIPHAS LEVI

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις
Ο Ελιφάς Λεβί (1810-1875) ήταν γιος ενός υποδηματοποιού από το Παρίσι. Υπήρξε μια από τις πιο εμπνευσμένες μορφές της Αποκρυφολογίας του 19ου αιώνα. Άφησε πίσω του μια ανεκτίμητη πνευματική κληρονομιά στους αναζητητές του αληθινού και αιωνίου φωτός. 
Παραθέτω επιλεγμένα αποφθέγματα από το βιβλίο του “LE LIVRE DES SAGES” (“Το Βιβλίο των Σοφών”).


  **Δεν υπάρχει παρά μόνο μία αληθινή θρησκεία που είναι καθολική και παγκόσμια. Είναι η θρησκεία του ελέους. 


 ** Όλες οι ανθρώπινες θρησκείες έχουν μια αληθινή πλευρά και μια ψεύτικη. Όμως από την ψεύτικη πλευρά τους μόνο και πάντοτε εμπνέουν φανατισμό.

 ** Πίστη είναι η επικύρωση του πρέποντος καθώς και η ελπιδοφόρα προσδοκία του καλού. 

**Υπάρχουν δύο ειδών παραλογισμοί: εκείνοι που οφείλονται στην ατέλεια της νοημοσύνης, και οι άλλοι που έρχονται σε αντίθεση με τις αποδεδειγμένες αλήθειες. 

**Δεν έχω και δεν θέλω να έχω προσωπικά ενδιαφέροντα άλλα από εκείνα που αφορούν την Αλήθεια. 

**Πιστεύω στο Θεό, στην αθανασία της ψυχής, στην αλληλεγγύη όλων των ανθρώπων και στο πνεύμα του ελέους. 

**Η πίστη υπάρχει και βρίσκεται μέσα στη φύση του ανθρώπου. 
–Η πίστη είναι λογική, αφού η επιστήμη είναι περιορισμένη. 
–Η πίστη είναι αναγκαία διότι υπηρετεί την πρόοδο. 
–Χωρίς την πίστη, η επιστήμη οδηγεί στην απόλυτη αμφισβήτηση και στην αποστροφή των πάντων. 
–Χωρίς την πίστη, η ζωή είναι ένα όνειρο που θα τελειώσει χωρίς αφύπνιση μέσα στο χάος.
–Χωρίς την πίστη η επιστήμη είναι μια απέραντη πλήξη, διότι είναι χωρίς ελπίδα. 
–Χωρίς την πίστη η ελευθερία δεν είναι παρά ο δεσποτισμός του πλούτου, η ισότητα είναι αδύνατη και η αδελφότητα μια κενή λέξη. 

 ** Το παν προέρχεται από το Θεό, αλλά το παν δεν είναι ο Θεός. Αν το παν ήταν ο Θεός, ο άνθρωπος δεν θα ήταν υπεύθυνος για τίποτε και η ηθική θα ήταν μία χίμαιρα. Ο ίδιος ο Θεός θα ήταν αυτουργός του κακού και θα διέψευδε τον ίδιο τον εαυτό του. 

 **Ο παράδεισος της ψυχής είναι η ικανοποιημένη λογική, ενώ η κόλασή της είναι η οργισμένη παραφροσύνη. 

** Οι αληθινοί απόστολοι της λογικής δεν έκαναν ποτέ προσήλυτους το πλεονέκτημα που έχουν απέναντι των άλλων είναι ότι δεν παρασύρουν κανέναν, αλλά και κανένας επίσης δεν μπορεί να τους παρασύρει. 

** Ο Θεός φανερώνεται από νόμους και μέσα σε νόμους που ποτέ δε μεταβάλλονται. 

**Το κακό δεν είναι παρά η αποβολή του καλού. 

 ** “Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω”. Αυτό είναι το αμυδρό φως της αυγής του ήλιου της δικαιοσύνης. 

**Στον κήπο της Εδέμ καρποφορούν δύο δένδρα: το δένδρο της γνώσεως που είναι η λογική και το δένδρο της ζωής που είναι η αγάπη που δημιουργεί την πίστη. 

**Η πίστη χωρίς τη λογική είναι η τρέλα που δημιουργεί την κόλαση είναι η εκμηδένιση του πνεύματος. 

**Να διακηρύττεις τη λογική ανάμεσα στους τρελούς είναι σα να κάνεις μια τρελή πράξη.

 **Να κατηγορείς τους τρελούς είναι σκέτη τρέλα να τους εναντιώνεσαι ή να τους ειρωνεύεσαι είναι απάνθρωπο πρέπει μόνο να τους εμποδίζεις να προκαλούν βλάβες.

 **Το κακό μέσα στη φύση είναι μια ασθένεια της ανάπτυξης. Ο πόνος βοηθά στην ωρίμανση της παιδικής ηλικίας.

 ** Ο πόνος δεν είναι μια εκδίκηση είναι ένα φάρμακο. Ο εξιλασμός δεν είναι σκλαβιά, είναι θεραπεία. 

 **Η πραγματικά παγκόσμια καθολικότητα είναι το Δίκαιο και η Αλήθεια. 

 **Να κάνετε στους άλλους όχι αυτό που θα θέλατε να σας κάνουν οι άλλοι, αλλά εκείνο που πρέπει να θέλετε να σας κάνουν, και να μην τους κάνετε αυτό που θα ήταν άδικο να σας κάνουν εκείνοι. 

 ** Το άπειρο, δρώντας μέσα στο πεπερασμένο, δρα αναγκαστικά πάντοτε κατά ένα τρόπο σχετικά περιορισμένο, δηλαδή ατελή, αλλά πάντοτε απόλυτα τέλειο στις σχέσεις του απεριόριστου με το περιορισμένο.

 ** Η φύση θα ήταν ατελής και, κατά συνέπεια, ανάξια του Θεού, εάν ήταν στάσιμη. Αλλά η ίδια η ατέλειά της χρειάζεται την πρόοδο, και η πρόοδος είναι η απαραίτητη προϋπόθεση της αιώνιας ζωής. 

** Η πλειοψηφία των ανθρώπων στερείται λογικής και δικαιοσύνης. Και παρ’ όλα αυτά εξακολουθούμε ακόμη να προτιμούμε την κυβέρνηση των πλειοψηφιών.

 ** Η φύση είναι αριστοκρατική και μοναρχική. Τα σύμπαντα δεν έχουν παρά μόνο μια κεντρική πηγή, ο άνθρωπος δεν έχει παρά ένα κεφάλι, και το λιοντάρι είναι πάντοτε ο βασιλιάς της ζούγκλας.

 ** Ο άνθρωπος δεν κατορθώνει τίποτε μόνος. Οι μεγάλες ανθρώπινες δυνάμεις είναι συλλογικές δυνάμεις. Αλλά αυτές οι δυνάμεις για να είναι ολοκληρωμένες πρέπει να είναι μοναρχικές, δηλαδή να κυριαρχούνται από την παρόρμηση και κατεύθυνση ενός μόνον. Ένα πλήθος που δεν διευθύνεται από μια μοναδική και αλάθητη αυθεντία είναι ένα σώμα χωρίς κεφάλι.

 **Οι πειθαρχικοί στρατιώτες αποτελούν τη δύναμη των στρατιών οι αντιρρησίες και οι απειθάρχητοι στρατιώτες αποτελούν την αδυναμία τους. 

** Το μυστικό του ενθουσιασμού των μαζών είναι να βάζεις στην υπηρεσία ενός μεγάλου σκοπού μια πελώρια τρέλα, κρύβοντας το λογικό και προβάλλοντας το παράλογο. 

http://katohika.gr/2012/06/27/eliphas-levi/

Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*