Οργανώσεις πέτυχαν δικαστική εντολή η οποία επιβάλλει στην Google το κλείσιμο ιστολογίων με …αντισημιτικό περιεχόμενο;

Μπουένος Άιρες, Αργεντινή (JTA) –

Ένα δικαστήριο στο Μπουένος Άιρες διέταξε τη Google να σταματήσει τους χρήστες εκείνους που ιδρύουν «αντισημιτικές» και «ρατσιστικές» ιστοσελίδες.
Η διαταγή εκδόθηκε στις 17 Μαΐου και πάρθηκε, μετά από καταγγελία που υπέβαλαν πολλές εβραϊκές οργανώσεις. Η απόφαση ήρθε σχετικά ταυτόχρονα με την Παγκόσμια Ημέρα του Διαδικτύου.
Το δικαστήριο διέταξε την Google να αποσύρει περίπου 76 δικτυακούς τόπους που…

περιγράφονται στην καταγγελία ως «προβάλουν σημαντικές διακρίσεις», συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που αρνούνται το Ολοκαύτωμα. Ο Δικαστής Carlos Molina Portela, διέταξε επίσης, ότι πρέπει να αφαιρεθούν όλες εκείνες οι διαφημίσεις με αντίστοιχο περιεχόμενο από τις ιστοσελίδες αυτές.
Το αίτημα για την έκδοση αυτής της διαταγής, ετοίμασε η «Observatorio Web», για μια κοινή πρωτοβουλία της «DAIA», της πολιτικής οργάνωσης ομπρέλας, της εβραϊκής κοινότητας της Αργεντινής, το εβραϊκό κογκρέσο της Λατινικής Αμερικής και το εβραϊκό κοινοτικό κέντρο «AMIA», που ανέπτυξαν κοινή δραστηριότητα, για την καταπολέμηση των «διακρίσεων» στον παγκόσμιο ιστό.
Τον Δεκέμβριο του 2010, μετά τη δημόσια καταγγελία της «Observatorio Web» κατά της Google, για την ίδρυση των «αντισημιτικών» και «ρατσιστικών» ιστοσελίδων, η εταιρεία έγραψε στο blog της για τη Λατινική Αμερική:
«Η Google έχει δεσμευτεί και λειτουργεί σε όλες τις χώρες στις οποίες έχει παρουσία, όπως η Αργεντινή, για την αποτροπή της διάδοσης των βίαιων ή ρατσιστικού περιεχομένου. Αυτό δεν πρόκειται να εμποδίσει την εμφάνιση ομάδων ή οργανώσεων, που επιθυμούν να διαδόσουν τις διάφορες πολιτικές τους ή οι οποίες έχουν πιο περιορισμένα κριτήρια της ελευθερίας του λόγου».

Ο Alfredo Neuburger, μια πολιτική σύμβουλος εβραϊκής οργάνωσης «DAIA», είπε στην JTA της Ιερουσαλήμ: «Η ταξική δράση που ανέλαβε η διεύθυνση νομικών υποθέσεων της «DAIA» κατά της Google, είναι πρωτοφανής και η ταχεία απόφαση του δικαστηρίου έχει σημαντικές επιπτώσεις στον παγκόσμιο αγώνα κατά του αντισημιτισμού».
ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *