Ορίστε τι θα συμβεί αν η Ελλάδα πάει σε ”default”!

Ο Andrew Lilico μας εξηγεί τι θα συμβεί αν η Ελλάδα πάει σε default. Διαβάστε τις συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης και ύστερα αναρωτηθείτε αν είναι πιθανόν να μας αφήσουν να το πράξουμε. Στην φωτό εικονίζεται ένα ντόμινο με τις σημαίες των κρατών. Δεν είναι τυχαία η επιλογή της. Απεικονίζει ακριβώς αυτό που θα συμβεί. Ένα ντόμινο καταστροφικών εξελίξεων και για μας αλλά και για τους ξένους.


Ας δούμε όμως τι γράφει ο Andrew Lilico.

Το πότε (θα πάει η Ελλάδα σε default) δεν είναι γνωστό. Οι οικονομικές αγορές απλά δεν είναι σίγουρες αν θα είναι αύριο, μετά από ένα μήνα, ένα ή δύο χρόνια (όχι περισσότερο από τόσο πάντως). Καθώς η ΕΚΤ έπαιξε το “τελευταίο χαρτί” της, εξαναγκάζοντας το bailout της Ιρλανδίας – με την απειλή της χρεοκοπίας του τραπεζικού της συστήματος – υποθέτουμε ότι τώρα θα δούμε τις επόμενες μέρες ένα ακόμα ελληνικό bailout ή ένα ελληνικό default.

Τι θα συμβεί εάν η Ελλάδα πάει σε default; Ορίστε μερικά πραγματάκια:

Οι ελληνικές τράπεζες θα θεωρηθούν άμεσα αφερέγγυες.

Η ελληνική κυβέρνηση θα εθνικοποιήσει όλες τις ελληνικές τράπεζες.Gemoderm

Ξεχάστε τις αιμορροΐδες για πάντα!

Το σπρέι Gemoderm βοηθά να απαλλαχθεί κανείς από αιμορροΐδες και ραγάδες του πρωκτού. Χρησιμοποιείται για εξωτερικές και εσωτερικές αιμορροΐδες, την θρόμβωση και τη φλεγμονή, φαγούρα και έκζεμα πρωκτού, κατά αιμορροΐδες μετά τον τοκετό. Σπρέι έχει αντισηπτική, αντι, τοπική αναισθητική, αιμοστατική και στυπτική δράση, προωθεί την απορρόφηση των αιμορροΐδων και την αποκατάσταση του ορθού, θεραπεύει γρήγορα τις ραγάδες του πρωκτού και εξαλείφει την αιμορραγία.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Η ελληνική κυβέρνηση θα απαγορεύσει τις αναλήψεις από τις ελληνικές τράπεζες.

Προκειμένου να αποτρέψει τους Έλληνες καταθέτες από το να εξεγερθούν στους δρόμους, όπως έγινε στην Αργεντινή το 2002 (όταν ο Αργεντινός πρόεδρος αναγκάστηκε να διαφύγει με ελικόπτερο από την ταράτσα του προεδρικού μεγάρου για να αποφύγει ένα πλήθος τέτοιων καταθετών) η ελληνική κυβέρνηση θα επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας, και ίσως στρατιωτικό νόμο.

Η Ελλάδα θα μετατρέψει όλα τα χρέη της σε “νέες δραχμές” ή όπως αλλιώς θα ονομάσει το νέο νόμισμά της (αυτό είναι ένα κλασσικό τέχνασμα των χωρών που πάνε σε default)

Οι Ιρλανδοί, μέσα σε λίγες μέρες, θα αποποιηθούν τα χρέη του τραπεζικού συστήματος.

Η πορτογαλική κυβέρνηση θα περιμένει να δει εάν υπάρξει χάος στην Ελλάδα πριν να αποφασίσει αν θα πάει και αυτή σε default.

Ένας αριθμός γαλλικών και γερμανικών τραπεζών θα υποστούν ζημιές σε τέτοιο εύρος που δεν θα έχουν πλέον τα σύμφωνα με τον κανονισμό κεφάλαια.

Η ΕΚΤ θα καταστεί αφερέγγυα, δεδομένης της μεγάλης έκθεσής της στο χρέος του ελληνικού κράτους, και σε αυτό του ελληνικού και ιρλανδικού τραπεζικού τομέα.

Γαλλία και Γερμανία θα συναντηθούν προκειμένου να αποφασίσουν (α) να επανακαιφαλαιοποιήσουν την ΕΚΤ, ή (β) να επιτρέψουν στην ΕΚΤ να τυπώσει χρήμα για να ανακτήσει την φερεγγυότητά της. (Καθώς η ΕΚΤ έχει σχετικά μικρή έκθεση σε ξένο νόμισμα, μπορεί βασικά να εκτυπώσει την διαφυγή της, αλλά αυτό απαγορεύεται από τον ιδρυτικό της κανονισμό. Από την άλλη, η συνθήκη της ΕΕ απαγορεύει εκπεφρασμένα την φόρμα bailout που χρησιμοποιήθηκε για την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία και επομένως το ότι είναι παράνομο δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να συμβεί).

Θα κεφαλαιοποιήσουν και θα επανακεφαλαιοποιήσουν τις τράπεζες τους, αλλά θα κηρύξουν τέλος στα bailouts.

Θα υπάρξει σφαγή στις αγορές για ομόλογα του ισπανικού τραπεζικού τομέα καθώς οι ομολογιούχοι θα προσβλέπουν στην επιβολή swaps εξισορρόπησης χρέους.

Αυτή η υπόθεση θα αποδειχθεί δικαιολογημένη, καθώς οι Ισπανοί θα επιλέξουν να ξεφορτωθούν την δομή των τρέχων συμβολαίων ομολόγων στον ισπανικό τραπεζικό τομέα επανακεφαλαιοποιώντας ένας μέρος των τραπεζών μέσω swaps εξισορρόπησης χρέους.

Οι ομολογιούχοι θα σύρουν τον ισπανικό τραπεζικό τομέα στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων (και πιθανόν και σε άλλα δικαστήρια) ισχυριζόμενοι παραβίαση δικαιωμάτων ιδιοκτησίας. Αυτές οι υποθέσεις δεν θα ακουστούν για χρόνια και όταν τελικά θα μαθευτούν κανείς δεν θα νοιάζεται πλέον.

Η προσοχή θα στραφεί στις βρετανικές τράπεζες. Εκεί θα δούμε…

http://katohika.gr/2011/08/26/defau/

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *