Οι Τούρκοι ετοιμάζονται για αρπαγή του Αιγαίου!

του Κώστα Χαρδαβέλλα


Εδώ και τώρα, η Άγκυρα θέλει να σύρει την αδύναμη διπλωματικά και οικονομικά Ελλάδα σε μία συνολική συμφωνία για τη μοιρασιά του Αιγαίου (ενεργειακά, τουριστικά, στρατηγικά).
Η Τουρκία θέλει πριν υπογραφούν οι οποιεσδήποτε συμφωνίες της Ελλάδας με αμερικανούς και ευρωπαίους για την τουριστική εκμετάλλευση των νησιών του Αιγαίου, την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στις ελεύθερες θάλασσες και κυρίως για τις έρευνες στο Αιγαίο για πετρέλαιο και φυσικό αέριο να έχει έρθει σε μία κατ’ αρχήν συμφωνία για το ξεκαθάρισμα των «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο, τον καθορισμό της ελληνικής ΑΟΖ (όμως κατά τις τουρκικές απαιτήσεις, δηλαδή ελληνική ΑΟΖ χωρίς το Καστελόριζο) με μεγαλειώδη στόχο και προφανή, τη συνδιαχείριση του όποιου ορυκτού πλούτου που κρύβει ο βυθός της ελληνικής θάλασσας.

Οι κλιμακούμενες προκλήσεις της Τουρκίας το τελευταίο 48ωρο, με τις πτήσεις για μεγάλα χρονικά διαστήματα τουρκικών πολεμικών αεροπλάνων πάνω από τα ελληνικά νησιά και προκλητικές βόλτες των πολεμικών της πλοίων στις Κυκλάδες προαναγγέλλουν ένα επερχόμενο «θερμό» δίμηνο γεγονός που έχει προκαλέσει συναγερμό στα ελληνικά υπουργεία Εξωτερικών και ‘Αμυνας.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb, στο θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Άμυνας έχει γίνει «πρόβα πολέμου» με δεδομένο για την άσκηση, αποβατική επιχείρηση της Τουρκίας σε κατοικημένο ελληνικό νησί, από εκείνα τα οποία η Άγκυρα θεωρεί ως «αδιευκρίνιστης κυριαρχίας» με επιχείρημα ότι δεν κατονομάζονται ρητώς τις Συνθήκες της Λοζάνης το 1923 και των Παρισίων το 1947, όπως για παράδειγμα το Αγαθονήσι ή οι Αρκοί .


Για τις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, υπάρχει συνεχής ενημέρωση του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ, της Κομισιόν και της αμερικανικής κυβέρνησης από την ελληνική πλευρά.

http://www.newsbomb.gr
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *