Οι προφητείες της γερόντισσας Νίλας(+6 Μαρτίου 1999):«Εσείς θα δείτε τον Αντίχριστο»

Η μεγαλόσχημη μοναχή Νίλα(Ευδοκία Αντέεβνα Νοβίκοβα)γνωστή στους ορθοδόξους χριστιανούς όλης της Ρωσίας εκοιμήθη στις 6 Μαρτίου 1999.Τα χαρίσματα που της δώρησε ο Θεός(προορατικό και διορατικό χάρισμα,θεραπεία ασθενών,παρηγορία των ανθρώπων)επιβεβαιώνονται από πολλούς πιστούς χριστιανούς οι οποίοι ζητούσαν τη βοήθειά της.Με τους πνευματικούς της οφθαλμούς έβλεπε την ψυχή του ανθρώπου,όσα του συνέβησαν και όσα θα του συμβούν.Όλοι έφευγαν από το κελάκι της παρηγορημένοι και ενθαρρυμένοι.

Η μοναχή Νίλα συνήθιζε να λέει ότι ο Θεός μπορεί να αναβάλει την εκπλήρωση των προφητειών.Εξαρτάται από εμάς τους πιστούς,από την προδιάθεσή μας για προσευχή,για μετάνοια για απαλλαγή από τα πάθη μας.

Μισό χρόνο πριν πεθάνει είπε ότι την 41η πρώτη ημέρα μετά από το θάνατό της θα έρθει η αστυνομία στο σπίτι της και τότε δεν θα μπορούν να πάρουν τα πράγματά της.Γι αυτό έδωσε ευλογία να μοιραστούν τα πράγματά της μέχρι το τελευταίο έτσι ώστε όταν έρθει η αστυνομία το σπίτι να είναι άδειο.Έτσι και έγινε στη συνέχεια.

Επίσης μιλούσε για την ανάγκη της αδιάλειπτης προσευχής όπου και αν βρίσκεται κάποιος, στην εργασία,στα μέσα μεταφοράς,την ώρα της ξεκούρασης
-«Με τα χέρια δουλειά,με τα χείλη προσευχή.Πρώτα απ’όλα προσευχή κόρες μου».

Για τη σπουδαιότητα της προσευχής έλεγε το εξής:«Ο κόσμος κρατιέται από την προσευχή.Εαν πάψει η προσευχή έστω και για μία ώρα,θα πάψει να υπάρχει ο κόσμος.Υπάρχει ανάγκη κυρίως για νυχτερινή προσευχή.Αυτή είναι ακόμη πιο ευάρεστη στο Θεό».

Η πιο μεγάλη άσκηση είναι να προσεύχεσαι για τους ανθρώπους.Πρέπει να είσαι υπομονετικός,να προσεύχεσαι και ν’αγωνίζεσαι,χωρίς να επηρεάζεσαι από τίποτα,ακόμη και αν σε μαλώσουν ή σε κουτσομπολέψουν.Υπάρχει η κακολογία εκ δεξιών που είναι εκ του διαβόλου και εκ των αριστερών που μπορεί να είναι από τους συγγενείς ή τους φίλους.Και τα δύο είναι δύσκολα αλλά και χρήσιμα,απαραίτητα μπορώ να πω.Όλους τους πειρασμούς και τις δοκιμασίες να τις υπομένουμε ενώπιον του Θεού,με τη σκέψη μας στην Παναγία και την καρδιά προς το Θεό.Περισσότερο και από κάθε εξωτερική άσκηση πρέπει πάνω απ’όλα να καθαρίσουμε την καρδιά μας.Να μην επιτρέψεις στον εαυτό σου τίποτα το πονηρό,να είσαι ανοιχτός προς τους ανθρώπους και να μη φαντάζεσαι τίποτα για τον εαυτό σου.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένα βράδυ ξύπνησε τις πνευματικές της κόρες λέγοντας

-Κόρες μου,άρχισε ο πόλεμος.Πρέπει να προσευχηθούμε.Σηκωθείτε.

Το πρωί η τηλεόραση και το ραδιόφωνο ανακοίνωσαν ότι άρχισε ο πόλεμος στην Τσετσενία(1994)

Η γερόντισσα μιλούσε με πολύ πόνο για τις γυναίκες που φορούσαν παντελόνι:

«Δεν επιτρεπεται στις γυναίκες να φορούν ρούχα ανδρικά και στους άνδρες γυναικεία.Γι αυτό θα λογοδοτήσουν μπροστά στο Θεό.Πρέπει να ξέρετε ότι τις γυναίκες που φορούν παντελόνι,στον επόμενο πόλεμο θα τις πάρουν για να πολεμήσουν και λίγες θα επιστρέψουν»

Την ώρα που έλεγε αυτά τα λόγια μία γυναίκα που ήταν παρούσα σκέφτηκε:«Τι το κακό υπάρχει στο να φοράω παντελόνι στον κήπο.Είναι πολύ βολικό»
Η γερόντισσα αντέδρασε αμέσως σε αυτήν την σκέψη:«Και εσύ στον κήπο μη φοράς παντελόνι,θα δώσεις λόγο γι’αυτό»

Η γερόντισσα Νίλα επίσης είπε πως θα έρθουν καιροί όπου όπως το 1917,θα τους φυλακίσουν ή θα τους πνίξουν στη θάλασσα.

«Τότε που θα αρχίσουν οι διωγμοί εναντίον των χριστιανών βιαστείτε να φύγετε με τους πρώτους.Κάντε ότι μπορείτε μόνο μην μείνετε.Αυτοί που θα φύγουν με τους πρώτους θα σωθούν.Όλα αυτά θα τα δείτε με τα μάτια σας.Η γενιά σας θα δει τον Αντίχριστο.Παιδιά μου πόσο σας λυπάμε για όλα αυτά»έλεγε και έκλαιγε.Ωστόσο πρόσθετε«Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν»

Ένας ιερέας της εξομολογήθηκε;

-«Μητερούλα,έγω είμαι αδύναμος.Φοβάμαι την ημέρα που θα έρθει ο Αντίχριστος»

-«Μη φοβάσαι.Θα δεις αυτήν την ημέρα δεν θα αντέξεις όμως τις δυσκολίες»

Η γερόντισσα μιλούσε συχνά για τις μέλλουσες δοκιμασίες και για τα ανήκουστα βασανιστήρια που θα υποστούν οι άνθρωποι στα χρόνια του Αντιχρίστου.Η γερόντισσα διηγούνταν ότι έβλεπε με τους πνευματικούς της οφθαλμούς,όχι για να τρομάξει τους ανθρώπους αλλά για να τους ενισχύσει την πίστη και την ελπίδα στο έλεος του Θεού.Έλεγε συνεχώς ότι ο Θεός δεν θα εγκαταλείψει τους πιστούς,ότι θα τους ταίζει στον καιρό της πείνας,θα τους παρηγορεί,θα τους βρει καταφύγιο,θα τους περιβάλλει στις θλίψεις και θα τους βοηθήσει να περάσουν τα βασανιστήρια και τους διωγμούς.Σε αυτές τις περιπτώσεις θυμόνταν τα λόγια του προφήτη Δαβίδ«οὐ καταισχυνθήσονται ἐν καιρῷ πονηρῷ καὶ ἐν ἡμέραις λιμοῦ χορτασθήσονται»(Ψ.36,19).

« Να μην φοβάστε τίποτα παιδιά μου,να μη φοβάστε γι’αυτα που θα συμβούν ή μπορεί να συμβούν ή πρέπει να συμβούν όπως προφήτεψαν οι άνθρωποι του Θεού.Ο Θεός είναι πιο δυνατός απ’όλους και απ’όλα.Στις δοκιμασίες θα μας δώσει βοήθεια και θα μας δώσει δύναμη να υπομείνουμε.Μας ζητάει μόνο να υπακούμε το άγιο θέλημά Του.Προσευχηθείτε στην Προστάτιδά μας και δεν θα μας αφήσει»

Κάποια φορά το πρόσωπό της ξαφνικά πήρε μία έκφραση απειλητική,σαν κάτι να έβλεπε με τους πνευματικούς της οφθαλμούς.Χτύπησε μερικές φορές με την βίτσα της το πάτωμα λέγοντας:«Κοίτα τι σκέφτηκαν.Βάζουν στα βρέφη το σφράγισμα του Αντιχρίστου!Ο άγγελος θα τους καταστρέψει αυτούς που θα κάνουν κάτι τέτοιο.
Μία μέρα η γερόντισσα Νίλα έπιασε το κεφάλι της και φώναξε:«Αλίμονο τι θα συμβεί.Τι θα απογίνει η Ρωσία και εμείς;Το επανέλαβε μερικές φορές και μετά ησύχασε λέγοντας-Δεν θα σας πω τι είδα.Ο Κύριος δεν ευλογεί»!

Με τους πνευματικούς της οφθαλμούς η γερόντισσα έβλεπε ότι η σημερινή γενιά και η επόμενη θα περάσουν μεγάλες δοκιμασίες.Συχνά διηγούνταν πως επέζησε υπο συνθήκες λιμοκτονίας στα στρατόπεδα συγκέντρωσης όταν η τροφή ήταν σχεδόν ανύπαρκτη:

«Να μη δώσει ο Θεός να περάσετε πείνα.Είναι φοβερό.Στο στρατόπεδο δεν έβλεπα ποτέ ψωμί.Όταν ελευθερώθηκα μου φάνηκε πως δεν θα χορτάσω ποτέ το ψωμί.Η πείνα όμως θα έρθει.

Όταν ήμουν παιδί στην Ουκρανία όπου και να γύριζες το μάτι σου έβλεπες σιτηρά.Τα στάχυα ήταν ένα και ένα.Φυσούσε ο αέρας και κυμάτιζαν σαν τα κύματα της θάλασσας μέχρι το βάθος του ορίζοντα.Δεν υπήρχε μεταξύ τους ούτε ένα αγριόχορτο.Τώρα όμως είναι γεμάτα αγριόχορτα.Εγκατέλειψαν τη γη που είναι ο τροφέας μας.Πρέπει να δουλεύετε τη γη.Οι άνθρωποι θα λογοδοτήσουν για το ότι την εγκατέλειψαν.Η πείνα θα έρθει επειδή εγκαταλείψαμε τη γη.Εαν έχετε μία γωνίτσα φυτέψτε την.Θα σας βοηθήσει στον καιρό της πείνας.

Η αποθήκευση τροφίμων δε θα σας βοηθήσει επειδή η πείνα θα έρθει σταδιακά.Πρέπει να φροντίσετε να βρίσκεστε κοντά σ’ένα κτήμα.Στις πόλεις θα είναι πολύ πιο δύσκολα.Η πείνα θα είναι τόσο τρομερή που οι άνθρωποι θα εισβάλουν στα σπίτια για να βρουν τρόφιμα.Θα σπάνε τζάμια και πόρτες και θα σκοτώνουν ανθρώπους για την τροφή.Πολλοί θα φέρουν όπλα και η ανθρώπινη ζωή δεν θα έχει καμία αξία.

Όταν θα έρθει ο Αντίχριστος η πείνα θα είναι μεγάλη και θα εξαντληθούν τα σιτηρά.Πρέπει να ετοιμάστε βότανα να τα ξεράνετε για να φτιάχνετε τσάι.Με αυτό θα επιζήσετε.

Επίσης η γερόντισσα έλεγε ότι στους έσχατους καιρούς στη θέση της Αγίας Πετρούπολης θα είναι θάλασσα ενώ ένα μεγάλο μέρος της Μόσχας θα βυθιστεί επειδή κάτω από τη γη υπάρχουν μεγάλα κενά.Όταν ρωτήθηκε τι θα απογίνει το σπίτι και η κωμόπολη στην οποία μένει,εκείνη απάντησε:

«Από την πόλη δεν θα μείνει τίποτα όρθιο.Μόνο το σπίτι μου και άλλο ένα.Θα είναι πόλεμος,καταστροφές,το σπίτι μου όμως δεν θα καταστραφεί.Εγώ δεν θα το δω.Εσείς όμως θα το δείτε.Να ο δρόμος προς το Εκόριεβσκ.Το σπίτι μου θα μείνει όρθιο και γύρω του τίποτα.Κατά τον πόλεμο θα καταστραφεί εντελώς.

-«Θα έρθει ο καιρός που θα εισβάλουν οι Κινέζοι και θα είναι πολύ δύσκολα για όλους».Αυτό το επανέλαβε δύο φορές.

«Παιδιά μου είδα ένα όνειρο.Θα γίνει πόλεμος.Θεέ μου.Τα παιδιά από 14 ετών θα τα στρατολογήσουν και θα τα στείλουν στο μέτωπο.Σπίτι θα μείνουν μόνο τα παιδιά και οι γέροι.Οι στρατιώτες θα πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι,θα τους μαζεύουν και θα τους στέλνουν στον πόλεμο.Θα βασιλέψουν οι λεηλασίες και οι ανομίες των ενόπλων.Η γη θα είναι κατάσπαρτη με πτώματα.Παιδιά μου πόσο σας λυπάμαι»Αυτό το επαναλάμβανε συχνά.

Ανάμεσα σε όλους τους αγίους η γερόντισσα Νίλα αγαπούσε ιδιαίτερα τον Άγιο Απόστολο και Ευαγγελιστή Ιωάννη.Έλεγε ότι ο άγιος αγαπάει τη Ρωσία και ότι θα έρθει σε αυτήν τον καιρό του Αντιχρίστου.

Σ’ένα πνευματικό της τέκνο έδωσε την ακόλουθη προσευχή.

«Κύριε γεννηθήτω το όνομά σου εις εμέ.Βοήθησε με να Σου μείνω πιστός μέχρι το τέλος της ζωής μου.Υπεραγία Θεοτόκε σώσον με τον αμαρτωλό.Άγιε Ιωάννη Θεολόγε να είσαι ο καθοδηγητής μου και ο μεσίτης μου ενώπιον του Κυρίου και της Παναχράντου μητέρας Του»

Όταν βάπτισαν ένα νεογέννητο είπε στην ανάδοχό του.:«Αυτό το παιδί στα δώδεκά του θα μείνει χωρίς μάνα»Έπειτα είπε:«Είναι απαράδεκτο να εγκαταλείπει κάποιος το παιδί του.Πρέπει να καταλάβουν πόσο κακό είναι αυτό και να μετανοήσουν.Μόνο με αίμα μπορούν να ξεπλύνουν αυτήν την αμαρτία»

Απόδοση στα ελληνικά π.Γεώργιος Κονισπολιάτης/www.proskynitis.blogspot.gr

ΠΗΓΗ

Loading...

10 thoughts on “Οι προφητείες της γερόντισσας Νίλας(+6 Μαρτίου 1999):«Εσείς θα δείτε τον Αντίχριστο»

 1. Ανώνυμος says:

  Εντάξει. Όταν ακούς περί διαχώρισης αρσενικού και θυληκού ντυσίματος, τότε καταλαβαίνεις τι βλακείες ακούς

  • Ανώνυμος says:

   Αφου ρε φιλε ουτως η αλλως δεν πιστευεις, ακομα και να μην ελεγε τιποτα για το ντυσιμο. Τι προσπαθεις να μας πεις δηλαδη και γιατι ζοριζεσαι τοσο;

   • Ανώνυμος says:

    "Άγιε Ιωάννη Θεολόγε να είσαι ο καθοδηγητής μου και ο μεσίτης μου ενώπιον του Κυρίου και της Παναχράντου μητέρας Του".Κι επί Του Φοβερού Βήματος της Κρίσεως μεσάζοντες,Ευτυχώς μαθημένος να πληρώνεις καθώς Αιώνια Η Καταδίκη Σου.

 2. Ανώνυμος says:

  Μετά τον Χριστό ,εμφανίζονται χιλιάδες προφήτες ,που όλοι βλέπουν καταστροφές εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια !Ο καθε ένας με την καταστροφή του ! Κάτι καλό ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΤΕ προφητευτεί ! ΜΑ ΠΟΤΕ !! Η καταστροφή …πουλάει ! Αλλά η επίδραση τόσο καταστροφικών προφητειών στον πολύ κόσμο που τις διαβάζει είναι μεγάλη ! Ματαιώνουν όνειρα και ελπίδες για μιά καλύτερη Ζωή! Και ξέρουμε πολύ καλά ότι οι σκέψεις γίνονται πραγματικότητα ,οι σκέψεις είναι το μέλλον μας ! Και όλα αυτά τα άθλια σκουπίδια-προφήτες το γνωρίζουν ! Γιατί όλοι τους είναι φερέφωνα του σατανά ! ΚΑΙ ΟΧΙ του ΧΡΙΣΤΟΫ μας ! Δεν είναι θέλημα Θεού να τρομοκρατούν τον κόσμο κάποιοι άθλιοι παπαρολόγοι και να ισχυρίζονται οτι μιλούν εκ μέρους του ! Ούτε είναι θέλημα Θεού να συντάσσεται ο άνθρωπος μαζί του απο φόβο ! ΔΕΝ θέλει να τον φοβόμαστε ! Θέλει ΜΟΝΟ να τον Αγαπάμε !Ο ίδιος μας έδωσε την προσευχή "Πάτερ Ημών" για να προσευχόμαστε ! Ερευνήστε την λέξη προς λέξη για να αντιληφθείτε τι μας ζητάει !Εξ άλλου ο ίδιος έχει μιλήσει για την κατάντια και τις ευθύνες των υποτιθέμενων εκπροσώπων του (κλήρος) ! Πάρτε παράδειγμα όταν πέταξε απο τον Ναό τους έμπορους που τον είχαν καταντήσει ένα άθλιο παζάρι ! ! Σήμερα τι βλέπουμε? Ακριβώς το ίδιο ! Οι δήθεν εκπρόσωποι του να είναι βουτηγμένοι στην χλιδή και στην καλοπέραση ενώ οι Εκκλησίες έχουν γίνει εταιρίες κερδοσκοπικού χαρακτήρα ! Μή μπερδεύετε την Θρησκεία μας με τους "εκπροσώπους" Οι "εκπρόσωποι" Δυστυχώς είναι ο δούρειος ίππος της Ορθοδοξίας ! Η πέμπτη φάλαγγα! ——–Λεωνίδας———

 3. Ανώνυμος says:

  και γιατι πηγε η αστυνομια στο σπιτη της;να της παρει τα πραγματα……..πια πραγματα; δεν μου κολαει η ιστοριουλα …….σορρυ

 4. Ανώνυμος says:

  σε εκκλησιαστικα βιβλια υπαρχει η φραση :μια εν τη οφθαμη σου Κυριε.αυτο εξηγειται σε αλλο χριστιανικο χριστιανικο βιβλιο ως προς την σχετικοτητα του χρονου ο οποιος αλλοιως περνα για τον Κυριο και αλλοιως για τους ανθρωπους.και αναφερει χαραχτηριστικα ενα πιστο που ειχε επισκευθει μοναστηρι και στο καθολικο συναντησε εαν γεροντα που τον διδαξε τον ευλογησε μαι τον συμβουλεψε.ο πιστος επειδη ηταν κουρασμενος εκλεισε τα ματια και τα ξανανοινε αμεσως.ο γεροντας ειχε εναφανιστει και ενα γερακι πεταξε μεσα στο καθολικο και καθησε στο ενα απ τα παραθυρα του τρουλου κοιταζοντας τον ηρεμα.ο πιστος βγηκε εξω και ρωτησε τους υπολοιπους μοναχους που ειναι τωρα ο γεροντας που του μιλαγε και τους ανεφερε και τον ονομα του και εκεινοι του ειπαν οτι δεν εχουμε γεροντα με αυτο το ονομα.επεξδη αυτος επεμενε ρχισσν να ψαχνουν τα αρχεια της μονης και βρηκαν οτι αυτο τομονομα ειχε ανας γεροντας καλογηρος που ειχε ζησει στο μοναστηρι κατα τον 17 αιωνα.ο πιστος ειχε ζησει αυτο που αναφερουν οι αγιες γραφες το μια εν τη οφθαλμοι σου Κυριε και ο θεοςτου εκανε αυτο το δωρο μεχρι να ανοιξει και να κλεισει τα ματια του ειχε μεταφερθει και επιστρεψει στον 17 αιωνα και ειχε ευλογηθει και συμβουλευθει απο τον γεροντα που ειχε ζησει εκει τοτε.

 5. Ανώνυμος says:

  ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ.., ΡΕ ΦΙΛΕ ΣΥΝΕΧΩΣ…, .ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΖΕΙΣ ??????
  και στην συνεχεια..ΜΕ ΘΑΡΟΣ !!!…ΒΡΙΖΕΙΣ ????
  Λες.., "εδω και τοοοσα χρονια τρομοκρατουν , φοβεριζουν"..κλπ !! και τιποτα δεν γινεται !!!
  Να συμφωνησω ?? Ενταξει !!!! ΕΣΥ…,γιατι τρομαζεις αφου ξερεις οτι ειναι κουταμαρες ???
  Εγω ο αφελης που τα ΠΙΣΤΕΥΩ…, ΔΕΝ ΤΡΟΜΑΖΩ !!!!!
  ΤΑ ΟΟΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΓΥΡΟ ΣΟΥ….,ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ???
  Αν….,ΝΑΙ…!! Εισαι πολυ γενναιος που δεν φοβασαι τα γεγονοτα!!!

  ΜΕ ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΕΙ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΣΕ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ…ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ !!!!

  Εγω και πολλοι αλλοι ..,απλα προετοιμαζομαστε !!!!

  ακκ

  • Ανώνυμος says:

   έτσι είναι ακκ, και γω τις πιστεύω τις προφητείες, αλλά είναι και το άλλο, οι φυσική λέει ότι σύμφωνα με τους νόμους της φύσης και του σύμπαντος, η ζωή πάει πάντα προς το χειρότερο, συνεπώς αυτό βλέπουν και καταλαβαίνουν και οι προφήτες και μας τα λένε για να προετοιμαζόμαστε!

   • Ανώνυμος says:

    Η δουλεια μου..πιστεψε με…βασιζεται στους φυσικους νομους , και η φυσικη ειναι απαραιτητο να την χρησημοποιω και να την σεβομαι..
    για να ΖΗΣΩ ομως…ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ….,ΚΑΙ "ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ""…., συχνα πολλους φυσικους νομους !!!! ειδικα της βαρητητας !!!!
    Ελπιζω..να καταλαβες τι ενοω !

 6. Ανώνυμος says:

  θα περιμενα μια γυναικα να λογοδοτει στον Θεο για τις κακες τις πραξεις απεναντι σε αλλους οχι για το οτι φοραει παντελονι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *