11:19 - 31/03/2015

Οι ξένοι οριστικά αποχωρούν από τα ελληνικά έντοκα δεν θα ανανεώσουν τα τελευταία 650 εκατ – Τι θα συμβεί;

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Με βάση έγκυρες πληροφορίες έχει ενεργοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός ώστε να αποπληρωθούν τα 1,4 δισεκ έντοκα στις 14 Απριλίου
Σε καθαρά εσωτερικό δανεισμό έχει μετατραπεί η υπόθεση των εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου.

Με βάση καλά ενημερωμένες τραπεζικές πηγές στις 14 Απριλίου η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει 1,4 δισεκ. έντοκα εκ των οποίων τα 650 εκατ τα κατέχουν ξένοι επενδυτές.

Στις 8 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί δημοπρασία εντόκων γραμματίων ώστε να καλυφθεί η αποπληρωμή των 1,4 δισεκ. στις 14 Απριλίου.

Ταυτόχρονα στις 9 Απριλίου η Ελλάδα πρέπει να καταβάλλει 448 εκατ στο ΔΝΤ ως μέρος αποπληρωμής δανείου που είχε συναφθεί το 2010.

Η δημοπρασία των εντόκων γραμματίων που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Απριλίου ώστε να αποπληρωθούν στις 14 Απριλίου τα 1,4 δισεκ. έχει μια ιδιαιτερότητα.
Ποια είναι αυτή η ιδιαιτερότητα;

Είναι η τελευταία έκδοση εντόκων γραμματίων που οι ξένοι συμμετείχαν με 650 εκατ ευρώ και έχουν αποφασίσει να αποχωρήσουν οριστικά.
Το ερώτημα που εγείρεται είναι ότι όλα τα έντοκα έχουν μετεξελιχτεί σε roll over δηλαδή απλά μετακυλίονται κάθε φορά που λήγουν και άπαξ οι ξένοι δεν θα ανανεώσουν τα τελευταία 650 εκατ ευρώ.

Οι τράπεζες δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε 1 ευρώ παραπάνω από αυτά που έχουν αγοράσει ήδη….άρα πως θα καλυφθεί η έκδοση;

Με βάση έγκυρες πληροφορίες έχει ενεργοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός ώστε να καλυφθεί η έκδοση εντόκων, να αποπληρωθούν τα 650 εκατ στους ξένους επενδυτές….και τα χρήματα φαίνεται ότι έχουν βρεθεί.

Ουσιαστικά η δημοπρασία εντόκων στις 8 Απριλίου θα καλυφθεί και θα αποπληρωθούν τα 1,4 δισεκ. ευρώ.

Οι ξένοι μετά από αυτή την έκδοση εντόκων θα έχουν μηδενίσει την έκθεση τους στον ελληνικό βραχυχρόνιο κίνδυνο κοινώς δεν θα κατέχουν ελληνικά έντοκα πλην ίσως τα 50-60 εκατ που έχουν αγοράσει….Κινέζοι.

Η διαδικασία των εντόκων γραμματίων ύψους 14,9 δισεκ. ευρώ έχει μετεξελιχθεί σε απόλυτα εσωτερικό δανεισμό.

Οι ελληνικές τράπεζες κατέχουν έντοκα 11 δισεκ. ευρώ περίπου και τα 3,9 δισεκ. έχουν περιέλθει ή περιέρχονται στο Κοινό Ταμείο της ΤτΕ και σε πάσης φύσεως δημοσίους οργανισμούς.

Το ελληνικό δημόσιο συγκέντρωσε μέχρι και το τελευταίο διαθέσιμο ευρώ για να μπορέσει να συνεχίσει να πραγματοποιεί roll over στα έντοκα.

Πλέον τα έντοκα γραμμάτια είναι καθαρά εσωτερική ελληνική υπόθεση και από εδώ και πέρα το ελληνικό κράτος θα ανακυκλώνει 14,9 δισεκ.

Η ΕΚΤ ως γνωστό έχει απαγορεύσει στις ελληνικές τράπεζες να αυξήσουν την έκθεση τους στα ελληνικά έντοκα, οι ξένοι δεν αγοράζουν και κανείς άλλος ελληνικός δημόσιος οργανισμός δεν μπορεί να αγοράσει έντοκα ελλείψει ρευστού.

Άρα η Ελλάδα θα ανακυκλώνει τα 14,9 δισεκ. που είναι το ύψος των εντόκων γραμματίων 3μηνης και 6μηνης διάρκειας….και από εδώ και πέρα ο Θεός βοηθός…

ΠΗΓΗ

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Με βάση ''έγκυρες'' πληροφορίες,μεχρι την 14η Απριλίου,πολλοι παπαγαλοι σαν του λογου σου ια σκασουν μυτη για να τρομοκρατησουν τον κοσμο.

    αξιοςο μισθος σου

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*