Οι κλιματολόγοι λένε ότι οι ΑΠΕ δεν κάνουν τίποτα για το CO2 ή το κλίμα (και προωθούν πυρηνικά)

Για πολλά χρόνια τώρα, οι οπαδοί των αιολικών και των ΑΠΕ ισχυρίζονται ότι τα αιολικά χρειάζονται για να καταπολεμηθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και η καταστροφική κλιματική αλλαγή. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι τα αιολικά δεν είναι πάρα σκιάχτρα για την κλιματική αλλαγή.

Έχουν μπει πάρα πολλά αιολικά τα τελευταία χρόνια [225.000 μέχρι το τέλος του 2012]. Όλα αυτά τα αιολικά, δεν θα μειώσουν καμία εκπομπή CO2, και αυτό θα το δείξω με λίγους απλούς αριθμούς, παρακάτω.

Αλλά πριν από τους αριθμούς, επισημαίνω μία πρόσφατη επιστολή από μερικούς από τους πιο γνωστούς επιστήμονες που ασχολούνται με το κλίμα. Η γλώσσα που χρησιμοποίησαν δεν είναι ακριβώς η ίδια, αλλά η ουσία είναι ότι εάν οι πολιτικοί και οι περιβαλλοντολόγοι είναι καθόλου σοβαροί για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τότε πρέπει να παραδεχτούν ότι οι ΑΠΕ απλά δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις ενεργειακές ανάγκες του κόσμου σε προσιτές τιμές.

Η επιστολή, απευθυνόταν σαφώς σε αντι-πυρηνικά κινήματα, και την υπέγραφαν γνωστοί ερευνητές, ένθερμοι οπαδοί του “καταστροφικού ανθρωπογενούς θερμοκηπίου”, λέει ότι “ενώ οι ΑΠΕ όπως αιολικά, φ/β και βιομάζα, είναι ανοδικά, αυτές οι πηγές, τα αιολικά και τα φ/β, δεν μπορούν να παράξουν την φθηνή και αξιόπιστη ενέργεια που χρειάζεται η παγκόσμια οικονομία, και ότι το κλίμα δεν μπορεί να σταθεροποιηθεί χωρίς σημαντική πυρηνική ενέργεια.

Και καταλήγουν [οι κλιματολάγνοι] ότι οι οικολόγοι ακτιβιστές, που τους νοιάζει πολύ το κλίμα, πρέπει να στηρίξουν (νέα και βελτιωμένα) πυρηνικά. Και βεβαίως, βεβαίως, αποτελεσματικότητα και ΑΠΕ, οι δύο πυλώνες της Πράσινης Αριστεράς [στις ΗΠΑ, εδώ λέγεται “ΕΕ”]. Ξεχνάμε βέβαια ότι η παγκόσμια χρήση ενέργειας έχει διπλασιαστεί από το 1982, και η ενεργειακή αποτλεσματικότητα έχει επίσης αυξηθεί. Και όσο για τις ΑΠΕ, με εξαίρεση τα υδροηλεκτρικά, παρά τις επί σειρά δεκαετιών επιδοτήσεις, είναι ασήμαντες. 2% της συνολικής ζήτησης. Με “2%” ή 4%, δεν καλύπτει κανείς διπλασιασμούς. Δεν είναι θέμα “γνώμης” ή “άποψης”, είναι απλή αριθμητική.

Η ενέργεια που “ενέχυσαν” όλα τα αιολικά του κόσμου πέρυσι, αντιστοιχεί μόλις με την αύξηση στην χρήση κάρβουνου. Αν διπλασιάζουμε τον αριθμό των αιολικών κάθε χρόνο, θα είμαστε μόλις στην αύξηση της χρήσης κάρβουνου. Κάθε χρόνο. Αντίστοιχα εξωπραγματικά με τα φωτοβολταϊκά.Nicoin

ΚΟΨΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΥΚΟΛΑ, με το σπρέι Nicoin..!

Το σπρέι Nicoin – ένα φυσικό προιόν ,το οποίο βοηθάει να απαλλαγείτε απο τον έθισμο στη νικοτίνη μόνο σε 3 εβδομάδες..

Χωρίς έμπλαστρα, Χωρίς βιομαγνήτες, Χωρίς φάρμακα και συμπλήρωμα διατροφής, Χωρίς βιβλία και υπνοθεραπεία!..

Βοηθάει να κόψετε τσιγάρο εύκολα, Εξαλείφει τα στερητικά συμπτώματα ,Χωρίς αύξηση του σωματικού βάρους, Ηρεμεί τα νεύρα, Εξαλειφθεί την πίσσα και την νικοτίνη από τον οργανισμό!.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Το αιολικό λόμπυ ισχυρίζεται ότι μειώνει εκπομπές CO2. Ακόμα κι αν αυτό είναι σωστό [που εγώ πιστεύω ότι δεν είναι], θα χρειαζόμαστε εγκατάσταση 1.000 αιολικών μεγαβάτ, κάθε μέρα, μόνο για να σταματήσει η αύξηση στο CO2 (όχι για να μειωθεί). Με δέσμευση 375.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, κάθε χρόνο! Ανεδαφικές προτάσεις.

Το επιχείρημα των κλιματολόγων, αν πιστέψουμε ότι το CO2 είναι πραγματικά πρόβλημα [ναι είναι πρόβλημα επειδή ξεθυμαίνει η μπύρα χωρίς CO2 και δεν πίνεται], είναι επομένως “πυρηνικά”.

Εμένα, να με συγχωρήσετε, αλλά δεν ήμουν και δεν είμαι κατά των πυρηνικών. Το κάρβουνο και ο λιγνίτης είναι πιο απλά και πιο απροβλημάτιστα, αλλά τα πυρηνικά ηλεκτροδοτούν την Γαλλία, την Σουηδία, και άλλες χώρες και είναι πραγματικό, σημαντικό, ποσοστό της παγκόσμιας ηλεκτροδότησης. Τα πυρηνικά μπορούν να υποκαταστήσουν κάρβουνο, και το κάρβουνο μπορεί να υποκαταστήσει πυρηνικά. Οι ΑΠΕ δεν μπορούν και δεν έχουν υποκαταστήσει τίποτα, πουθενά. Θα το είχατε ακούσει μετά 40 χρόνια επιδοτήσεων. Το μόνο που κάνουν οι ΑΠΕ είναι να ακριβαίνουν το ρεύμα. Βοηθάει αυτό στην χρηματοδότηση των πυρηνικών, αλλά να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Το κλίμα, είναι άσχετο. Αλλάζει εδώ και 4,5 δις χρόνια, και σε κάθε περίπτωση, τα πεταμένα λεφτά των αιολικών Τσιπουρίδηδων δεν έχει σχέση με το κλίμα. Έχει σχέση με τις οικονομικές ανάγκες των αιολικών Τσιπουρίδηδων και των πελατών τους.

2 thoughts on “Οι κλιματολόγοι λένε ότι οι ΑΠΕ δεν κάνουν τίποτα για το CO2 ή το κλίμα (και προωθούν πυρηνικά)

 1. Μιχαήλ Κόντος says:

  Πριν ξεκινήσει η Κρίση μερικά κράτη της Δύσης, μαζί και η Ελλάδα, αποφάσισαν τη κατασκευή νέου τύπου πυρηνικών εργοστασίων ηλεκτρικής ενέργειας.
  Το είδος αυτό βασίζεται σε μια νέα τεχνική πιο ασφαλή και χρειάζεται μικρότερες εγκαταστάσεις ενώ αποδίδει περισσότερο.
  Το κόστος κατασκευής αυτών των εργοστασίων είναι μερικά ΤΡΙΣ ευρώ.
  Και η Ελλάδα συμμετέχει στη κατασκευή τους με πολλά λεφτά.
  Θα έχουμε, αν θυμάμαι καλά, 4 τέτοια εργοστάσια στην Ελλάδα.
  Θα ξεκινήσουν να φτιάχνονται από το 2017.
  Αυτά τα είπαν, τότε, στα δελτία ειδήσεων στην Ελλάδα.
  Ίσως να έχει σχέση και η Κρίση που ζούμε με αυτό.

 2. Ανώνυμος says:

  μεγαλη κουραδα το αρθρο.η ημιμαθεια ειναι χειροτερη απο την αμαθεια.καλο ειναι να μαθεις δυο τρια πραγματα για ΑΠΕ και πυρηνικα πριν δημοσιευσεις κατι αναλογο στο μελλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *