Οι Η.Π.Α απειλούν με πόλεμο το Ιράν: Διπλωματικές επαφές με «το πιστόλι στον κρόταφο»

Οι Η.Π.Α συνεχίζουν να πραγματοποιούν ευθείες πολεμικές απειλές κατά του Ιράν καθώς στο παρασκήνιο των επερχόμενων διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, υψηλόβαθμοι αμερικανοί αξιωματούχοι δεν αποκλείουν την δυνατότητα χρησιμοποίησης στρατιωτικών μέσων για την επίλυση του Ιρανικού ζητήματος.

Ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων των έξι μεγάλων δυνάμεων (P5+1) αναμένεται σε μόλις δύο εβδομάδες. Ο νέος υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α John Kerry απείλησε ευθέως την Τεχεράνη, επιμένοντας ότι παρότι οι Η.Π.Α είναι έτοιμες να προβούν σε απευθείας συνομιλίες με το Ιράν, εντούτοις δεν αποκλείεται καμία από τις εναλλακτικές ενέργειες – συμπεριλαμβανομένων βεβαίως και των στρατιωτικών ενεργειών.

Ο Kerry εμμένει στην απαρέγκλιτη στάση των Η.Π.Α απέναντι στο πυρηνικό ζήτημα του Ιράν: η Τεχεράνη θα πρέπει να ανταποκριθεί σε όλα τα ζητήματα που θέτουν οι Η.Π.Α ειδάλλως ενδέχεται να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της περαιτέρω διεθνούς απομόνωσης καθώς και άλλων αδιευκρίνιστων – έως τώρα – μέτρων. Πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α πρόσθεσε ότι οι Η.Π.Α θα «κάνουν ότι χρειαστεί» για να σταματήσουν το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.. (σ.σ. pentapostagma.gr επικείμενος βομβαρδισμός ή εισβολή;)…

Το υφιστάμενο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν έχει απόλυτα ειρηνικό και ενεργειακό χαρακτήρα, ένα γεγονός που έχει επιβεβαιωθεί πολλάκις από την Διεθνή Οργάνωση Ατομικής Ενέργειας.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να πείσουν τη διεθνή κοινή γνώμη ότι η Διεθνής Οργάνωση Ατομικής Ενέργειας δεν μπορεί να αποκλείσει μετα βεβαιότητας ότι δεν υφίσταται ένα δεύτερο μυστικό πυρηνικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται με άκρα μυστικότητα και σε εντελώς άγνωστη τοποθεσία.

Μία ασαφέστατη και προφανής προπαγάνδα που ρίχνει «λάδι στη φωτιά» στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Ιρανικού ζητήματος, και δίνει το πράσινο φως για συνεχείς πολεμικές απειλές από Η.Π.Α και Ισραήλ.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *