Οι αποδοχές του αλαζόνα & αδιάλλακτου Πάουλ Τόμσεν

Η δουλειά του συνίσταται στο να εφαρμόζει συνταγές λιτότητας, μειώνοντας δραματικά το επίπεδο διαβίωσης εκατομμυρίων ανθρώπων. Παρά την αποτυχία των μεθόδων του, ο ίδιος εμμένει στην ορθότητά τους. Άλλωστε ο ίδιος ουδέποτε έχει βιώσει αυτά για τα οποία καταδικάζει ολόκληρους λαούς.
Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», ο Πόουλ Τόμσεν, ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην τρόικα των ελεγκτών, αμείβεται ετησίως με ποσό τουλάχιστον 242.000 δολαρίων, χωρίς κρατήσεις και αφορολόγητο.
Το πραγματικό ποσό είναι πολύ μεγαλύτερο, καθώς ως αναπληρωτής διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ εντάσσεται στη μισθολογική και διοικητική βαθμίδα Β05 και μπορεί να λαμβάνει μέχρι 309.000 δολάρια ετησίως.
Δηλαδή, ο κ. Τόμσεν παίρνει τα ίδια χρήματα που θα πάρουν 35 Έλληνες ή 53 Πορτογάλοι που αμείβονται με το βασικό μισθό των 739 ή των 485 ευρώ μικτά!
Ο ίδιος, όταν πληρώνεται παίρνει το 1/12 του μισθού του χωρίς κρατήσεις, αφού όλοι οι μη Αμερικανοί υπάλληλοι του ΔΝΤ εξαιρούνται από το φόρο εισοδήματος. Πέραν του μισθού του, ο κ. Τόμσεν απολαμβάνει και το προνόμιο μιας ιδιότυπης μονιμότητας που υπάρχει στο ΔΝΤ, από το οποίο λίγοι υπάλληλοι φεύγουν με δική τους θέληση.
Και βέβαια, οι υψηλές αποδοχές δεν είναι ένα… τυχαίο προνόμιο. Το ΔΝΤ δικαιολογεί τα προνόμιά του με το επιχείρημα της “ανταγωνιστικότητας”, δίδοντας βέβαια τελείως διαφορετική διάσταση στα όσα υποστηρίζουν οι εκπρόσωποί του στην Ελλάδα, όταν ζητούν σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά, με συρρίκνωση μισθών και κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
«Το ΔΝΤ θα πρέπει να είναι ανταγωνιστικό στους τομείς της αγοράς που δραστηριοποιείται και θα πρέπει να κερδίζει από τους ανταγωνιστές του τα πιο άξια στελέχη», αναφέρει το Ταμείο στις σελίδες του. Μάλιστα, μόλις το 2011, οι υπάλληλοι του Ταμείου είδαν τις αποδοχές τους να αυξάνονται κατά 4,9%!
Η παρουσία της τρόικας και τα μέτρα που συνολικά απαιτούν προκαλούν την οργή των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι ζητούν από τους πολιτικούς μας το αυτονόητο: δηλαδή να διαπραγματευτούν.

Στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία 24ωρα μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, Έλληνες αξιωματούχοι έχουν να λένε για το ύφος και τις τοποθετήσεις συγκεκριμένα του κ. Τόμσεν.
Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή που έδινε χθες στέλεχος Υπουργείου για την στάση του κ. Τόμσεν, ο οποίος “ξαπλωμένος σε μια πολυθρόνα, κουνούσε επιδεκτικά το δάχτυλο του, κάνοντας παρατηρήσεις στα ελληνικά στελέχη, απορρίπτοντας ελληνικές προτάσεις τις οποίες δεν δείχνει να πιστεύει”.
Ο κ. Τόμσεν φέρεται επίσης κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων να υποστήριξε με πάθος την μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, υποστηρίζοντας ότι έτσι θα πέσουν οι τιμές στην αγορά. Μάλλον δεν έχει κοιτάξει το πρόγραμμα που και ίδιος έστησε και εφάρμοσε τα τελευταία δύο χρόνια.
Επίσης φέρεται να πρότεινε ακόμα και ειδικό τέλος σε προϊόντα για να κλείσουν οι τρύπες στα έσοδα, στα πρότυπα του γνωστού πλέον τέλος ακινήτου μέσω της ΔΕΗ!
Όταν το ΔΝΤ αποφάσιζε να εγκρίνει την συνέχεια της χρηματοδότησης στην Ελλάδα, έστειλε τον κ. Τόμσεν στην Αθήνα με ένα μήνυμα: να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον μόνο αν έχει λύση στις αποσκευές του…
Από αυτούς τους ανθρώπους ζήτησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με εγκληματική επιπολαιότητα και ανευθυνότητα (μόνο;) να έρθουν και να κάνουν κουμάντο στη χώρα μας, επηρεάζοντας τη ζωή των Ελλήνων πολιτών καταλυτικά και μακροπρόθεσμα!  
 
defencenet

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

PhotobucketNicoin

ΚΟΨΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΥΚΟΛΑ, με το σπρέι Nicoin..!

Το σπρέι Nicoin – ένα φυσικό προιόν ,το οποίο βοηθάει να απαλλαγείτε απο τον έθισμο στη νικοτίνη μόνο σε 3 εβδομάδες..

Χωρίς έμπλαστρα, Χωρίς βιομαγνήτες, Χωρίς φάρμακα και συμπλήρωμα διατροφής, Χωρίς βιβλία και υπνοθεραπεία!..

Βοηθάει να κόψετε τσιγάρο εύκολα, Εξαλείφει τα στερητικά συμπτώματα ,Χωρίς αύξηση του σωματικού βάρους, Ηρεμεί τα νεύρα, Εξαλειφθεί την πίσσα και την νικοτίνη από τον οργανισμό!.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *