ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Χοντραίνει το παιχνίδι Ρωσίας-ΗΠΑ με την εμπλοκή τους στην Ανατ. Μεσόγειο και τα νέα ενεργειακά δεδομένα.
Όπως υποστηρίζουν δημοσιογραφικοί κύκλοι, η αμερικανική πρεσβεία παρεμβαίνει και ασκεί πιέσεις στην Αθήνα προς αποκλεισμό ρωσικών εταιρειών από τους ενδιαφερόμενους για τις ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, ενώ τονίζεται πως υπάρχει ήδη αρνητική τροπή στις ελληνο-ρωσικές σχέσεις.

Για μια ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια, μια ελληνική κυβέρνηση καλείται να βρει ισορροπίες ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις. Αυτή τη φορά φαίνεται πως η Ελλάδα, εν μέσω μάλιστα προεκλογικής περιόδου, βρίσκεται εν μέσω μιας πραγματικά μεγάλης κόντρας για τα φυσικό αέριο και το πετρέλαιο της περιοχής. Δικτυακοί ενημερωτικοί τόποι θέλουν τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Ντάνιελ Σμίθ να παρεμβαίνει ώστε να αποκλειστούν οι Ρώσοι από πιθανό μερίδιο στην ενεργειακή πίττα.


Την Τετάρτη το μεσημέρι, υποστηρίζεται πως έγινε σύσκεψη στο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, με τον υπουργό Παπακωνσταντίνου, τον υφυπουργό Μανιάτη, τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα και τον Κρίστοφερ Σμάρτ, υπεύθυνο για θέματα Ευρώπης-Ευρασίας του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών. Η πλευρά των Αμερικανών ήταν φορτική στο να αποκλειστεί συμμετοχή ρωσικών εταιρειών σε σχετικούς διαγωνισμούς.


Οι Ρώσοι είναι γνωστό πως προσπαθούν να εισέλθουν, με τον κολοσσό της ”Gazprom” στη ΔΕΠΑ, και με την ”Energy”στη ΔΕΣΦΑ. Γι΄αυτό, ως όλα δείχνουν, κόπηκαν με έξωθεν παρέμβαση. Από τους 17 ενδιαφερόμενους λίγοι παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον: Είναι οι ΕΝΙ (Ιταλία), Edison (Ιταλία), Mitsui and Co (Ιαπωνία), και η Gazprom Ρωσίας.

Μέσα σε όλο αυτό σκηνικό, που δεν δείχνει να χαρακτηρίζεται από διαφάνεια, καλείται να λειτουργήσει το διακομματικό Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Το ζήτημα επομένως, δεν είναι απλά οικονομικό, αλλά άκρως πολιτικό, με ισχυρές γεωστρατηγικές προεκτάσεις, αφού οι όποιες επιλογές θα δείξουν και προς ποια κατεύθυνση επιθυμεί να κινηθεί η Ελλάδα, ως προς τη θέση της ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις και τις σχετικές ισορροπίες που πρόκειται (ή όχι) να τηρήσει. (ΕΛΚΕΔΑ)

liako
Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.Nicoin

ΚΟΨΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΥΚΟΛΑ, με το σπρέι Nicoin..!

Το σπρέι Nicoin – ένα φυσικό προιόν ,το οποίο βοηθάει να απαλλαγείτε απο τον έθισμο στη νικοτίνη μόνο σε 3 εβδομάδες..

Χωρίς έμπλαστρα, Χωρίς βιομαγνήτες, Χωρίς φάρμακα και συμπλήρωμα διατροφής, Χωρίς βιβλία και υπνοθεραπεία!..

Βοηθάει να κόψετε τσιγάρο εύκολα, Εξαλείφει τα στερητικά συμπτώματα ,Χωρίς αύξηση του σωματικού βάρους, Ηρεμεί τα νεύρα, Εξαλειφθεί την πίσσα και την νικοτίνη από τον οργανισμό!.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *