17:17 - 10/10/2014

Οικολογική καταστροφή στις Σέρρες: Τόνοι ψαριών νεκρά

Ψόφια ψάρια που επέπλεαν στην επιφάνεια και στις όχθες του καναλιού Μπέλιτσα και το νερό «κατάλευκο», ήταν οι εικόνες που αντίκρισαν χθες το βράδυ οι κάτοικοι του χωριού Καλά Δένδρα που βρίσκεται δίπλα στο συγκεκριμένο κανάλι.

Η αποπνικτική μυρωδιά του καναλιού προσέλκυσε τους κατοίκους του χωριού που βρέθηκαν μπροστά στη μεγάλη αυτή οικολογική καταστροφή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Καλών Δέντρων, Θωμά Τσίμα, «σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων, από τη Βαμβακιά μέχρι τα Καλά Δέντρα, τα νερά του καναλιού έγιναν κάτασπρα».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μπέλιτσα ρυπαίνεται από τοξικές ουσίες που πετά κάποιος ασυνείδητος» δήλωσε ο κ. Τσίμας, επισημαίνοντας πως «στο παρελθόν οι κάτοικοι εντόπισαν φορτηγό που έριχνε σ’ αυτό φυτοφάρμακα».

Αμέσως κλήθηκαν οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, που προέβησαν σε δειγματοληψία των μολυσμένων νερών.

«Θα αναλύσουμε τα δείγματα του νερού που πήραμε και θα προβούμε στις ανάλογες ενέργειες», δήλωσε ο επόπτης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών Χρήστος Βουλγαρίδης.

ΠΗΓΗ

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. 0
    0
    Θα προβούμε στις ανάλογες ενέργειες, δήλωσε ο επόπτης Δημόσιας Υγείας…….δηλ τι θα κανει θα παει σε μεντιουμ να του πει ποιος τα εριξε;θα βρεθει καποιος (ρουφιανος)της περιοχης που ξερει; Και εν πασει περιπτωσει θα τιμωριθει οποιος υπαιτιος και θα αποκαταστησει αμεσα το οικολογικο περιβαλλον; Αρ@ιδια βαριδια…..

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί