Οδηγίες προστασίας από UAV

Επιμέλεια : Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Οδηγίες προστασίας από μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV ή Drones) δημοσίευσε ο Ολλανδός Ρούμπεν Πάτερ σε διάφορες γλώσσες, μετεδωσαν διεθνή ΜΜΕ. Το ενδιαφέρον είναι ότι ανάμεσα στις – ”επίσημες” – μεταφράσεις και στα ελληνικά!

Οι οδηγίες για τα UAV ή Drones – η χρήση των οποίων σε επιθέσεις με βλήματα κατά ανθρώπων έχει προκαλέσει αντιδράσεις – αποτελούνται από δύο μέρη:

– Στο πρώτο μέρος παρουσιάζονται οι σιλουέτες των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ώστε να μπορούν να αναγνωρίζονται, και αναγράφονται οι αποστολές (κατασκοπεία, επίθεση), τις οποίες αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εκτελούν.

– Στο δεύτερο μέρος του εγγράφου περιέχονται συμβουλές για το πώς να ξεφύγει κάποιος από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Μεταξύ άλλων προτείνεται, συγκεκριμένα, την ημέρα να παραμένει κάποιος στη σκιά δέντρων και κτηρίων, να φέρει ”θερμική κουβέρτα” για την εξαπάτηση της θερμικής κάμερας και να μην χρησιμοποιεί κινητά τηλέφωνα και συσκευές με GPS.Gemoderm

Ξεχάστε τις αιμορροΐδες για πάντα!

Το σπρέι Gemoderm βοηθά να απαλλαχθεί κανείς από αιμορροΐδες και ραγάδες του πρωκτού. Χρησιμοποιείται για εξωτερικές και εσωτερικές αιμορροΐδες, την θρόμβωση και τη φλεγμονή, φαγούρα και έκζεμα πρωκτού, κατά αιμορροΐδες μετά τον τοκετό. Σπρέι έχει αντισηπτική, αντι, τοπική αναισθητική, αιμοστατική και στυπτική δράση, προωθεί την απορρόφηση των αιμορροΐδων και την αποκατάσταση του ορθού, θεραπεύει γρήγορα τις ραγάδες του πρωκτού και εξαλείφει την αιμορραγία.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Σε έντυπη έκδοση οι οδηγίες είναι διαθέσιμες στα αγγλικά και τα παστού, ενώ στην ηλεκτρονική και σε άλλες 18 γλώσσες,μετεδωσαν διεθνή μεσα.

Έχει την σημασία της πάντως η παρακάτω επισήμανση που έχει μπει στην εν λόγω ιστοσελίδα: Με τον τίτλο ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ, γράφει ότι ο σκοπός του κειμένου στην ιστοσελίδα που αναρτώνται οι Οδηγίες Επιβίωσης είναι καθαρά πληροφοριακός, με την πρόθεση της ελεύθερης διανομής δημόσια διαθέσιμων πληροφοριών. Δεν εγκρίνουμε – συνεχίζει – τη βία ή την καταστροφική συμπεριφορά εναντίον ανθρώπων ή πραγμάτων με κανένα τρόπο και σε καμία μορφή. Ολόκληρο το περιεχόμενο μπορεί ελεύθερα να διαμοιραστεί, να διασκευαστεί, και να μεταφραστεί για μη εμπορικούς σκοπούς. Διατίθεται ελεύθερα από τον ιστότοπο : dronesurvivalguide.org
Ακολουθεί η έκδοση στα ελληνικά, όπως ακριβώς αναφέρεται στην ιστοσελίδα.
Οδηγός Επιβίωσης από Drones

Αναγνώριση
Επίθεση
Στρατιωτικές αναγνωριστικές επιχειρήσεις
Αστική επιτήρηση
Καταναλωτικό κοινό

Για ανεπίσημη χρήση μόνο

Παγκόσμια ανάπτυξη των Drones από τον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής
Ελληνικά

Η παρατήρηση πουλιών του 21ου αιώνα

Οι πρόγονοί μας εντόπιζαν τα φυσικά αρπακτικά από μεγάλη απόσταση από τις σιλουέτες τους. Άραγε σήμερα επαγρυπνούμε για τα αρπακτικά με τον ίδιο τρόπο; Τα drones είναι τηλεκατευθυνόμενες πτητικές συσκευές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οτιδήποτε, από επιτηρήσεις και θανάσιμες επιθέσεις, μέχρι επιχειρήσεις διάσωσης και επιστημονικές έρευνες.

Τα περισσότερα drones χρησιμοποιούνται σήμερα από στρατιωτικές δυνάμεις για αναγνωριστικές επιχειρήσεις και επιθέσεις με τηλεχειρισμό από απόσταση, και το πλήθος τους συνεχώς αυξάνεται. Το 2012 η Αεροπορική Ομοσπονδιακή Διοίκηση των ΗΠΑ (Federal Aviation Administration, FAA) προέβλεψε ότι σε 20 χρόνια, μόνο πάνω από το έδαφος των ΗΠΑ θα πετούν πάνω από 30.000 drones. Καθώς αυτά τα ρομποτικά πτηνά θα καταστούν κοινός τόπος στο κοντινό μέλλον, πρέπει να προετοιμαστεί κανείς για το πώς θα τα αναγνωρίζει. Αυτός ο οδηγός επιβίωσης αποτελεί μια προσπάθεια να εξοικειώσει τόσο εμάς όσο και τις μελλοντικές γενεές σε ένα μεταβαλλόμενο τεχνολογικό περιβάλλον.

Αυτό το κείμενο περιέχει τις σιλουέτες των περισσότερο κοινών drones που χρησιμοποιούνται σήμερα ή θα χρησιμοποιηθούν σύντομα. Για κάθε ένα δηλώνεται η εθνικότητα και το κατά πόσον χρησιμοποιείται για επιτήρηση μόνον, ή και για θανάσιμη επίθεση. Όλα τα drones είναι σχεδιασμένα υπό κλίμακα για ταυτοποίηση του μεγέθους τους, από τα μέχρι 1 μέτρου drones για χρήση από οποιονδήποτε, μέχρι το Global Hawk μήκους 39,9 μέτρων. Το παρόν κείμενο μπορεί να ληφθεί ηλεκτρονικά σε μορφή .pdf ή .doc, ώστε να καταστεί ευρέως διαθέσιμο. Με την πάροδο του χρόνου θα γίνουν διαθέσιμες και νέες μεταφράσεις.

Απόκρυψη από τα Drones

Τα drones είναι εφοδιασμένα με εξαιρετικά ισχυρές κάμερες, οι οποίες μπορούν να εντοπίσουν ανθρώπους και οχήματα από ύψος αρκετών χιλιομέτρων. Τα περισσότερα drones είναι εφοδιασμένα με νυκτερινή όραση ή/και με κάμερες υπέρυθρης όρασης (αισθητήρες FLIR). Οι κάμερες αυτές μπορούν να διακρίνουν τις ανθρώπινες θερμικές υπογραφές από μεγάλη απόσταση, ημέρα ή νύχτα. Παρόλ’ αυτά, υπάρχουν τρόποι για απόκρυψη από τα drones.

Ημερήσιο καμουφλάζ : Κρυφτείτε στη σκιά κτιρίων ή δένδρων. Χρησιμοποιείστε δένδρα με παχιά φυλλώματα ή ειδικά δίχτυα για καμουφλάζ.

Νυκτερινό καμουφλάζ : Κρυφτείτε στο εσωτερικό κτιρίων ή κάτω από δένδρα ή φυλλώματα. Μη χρησιμοποιείτε φακούς ή φώτα αυτοκινήτων, ακόμα και από μακριά. Τα drones μπορούν να τα εντοπίσουν κατά τη διάρκεια νυκτερινών αποστολών.

Θερμικό καμουφλάζ : Οι «κουβέρτες επιβίωσης» από mylar εμποδίζουν τη διέλευση των υπερύθρων ακτίνων. Η χρήση κουβέρτας επιβίωσης τη νύχτα εμποδίζει την υπέρυθρη ανίχνευση της εκπεμπόμενης θερμότητας. Επίσης, το καλοκαίρι, όταν η θερμοκρασία είναι μεταξύ 36°C και 40°C, οι υπέρυθρες κάμερες δεν μπορούν να διακρίνουν μεταξύ του ανθρώπινου σώματος και του περιβάλλοντος.

Περιμένετε την κακοκαιρία : Τα drones δεν μπορούν να επιχειρήσουν σε δυνατούς ανέμους, καπνό, καταιγίδες και γενικά σε κακές καιρικές συνθήκες.

Αποφυγή ασύρματης επικοινωνίας: Η χρήση κινητών τηλεφώνων και η επικοινωνία μέσω GPS μπορεί να προδώσει τη θέση σας.
Διασπείρετε αντανακλαστικά κομμάτια γυαλιού ή ανακλαστικές επιφάνειες σε αυτοκίνητα ή οροφές κτιρίων, καθώς έτσι προκαλείται σύγχυση στις κάμερες των drones.

Χρησιμοποιείστε για δόλωμα κούκλες βιτρίνας ή ομοιώματα σε ανθρώπινο μέγεθος, ώστε να εξαπατήσετε το αναγνωριστικό σύστημα των drones.

Ηλεκτρονική εξαπάτηση των Drones

Τα drones ελέγχονται από απόσταση. Οι πιλότοι που χειρίζονται τα drones μπορεί να είναι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, σε επίγειους σταθμούς ελέγχου. Ο έλεγχος γίνεται μέσω δορυφορικής διασύνδεσης δεδομένων, μέσω της οποίες ο πιλότος κατευθύνει το αεροπλάνο. Με παρεμβολή ή διακοπή της διασύνδεσης δεδομένων μπορεί κανείς να επέμβει στον έλεγχο των drones. Η διασύνδεση των δεδομένων μπορεί να είναι κρυπτογραφημένη, αλλά συχνά αυτό δεν συμβαίνει.

Αναχαίτιση : Μια ευφυής και πολύπλοκη τεχνική χρησιμοποιεί λογισμικό ασύρματης υποκλοπής με χρήση δορυφορικού δίσκου καθώς και ένα τηλεοπτικό τμήμα συντονισμού συχνοτήτων για να αναχαιτίσει τις συχνότητες των drones. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να αναχαιτιστεί η επικοινωνία από και προς τα drones.

Παρεμβολή : Με εκπομπή διαφορετικών συχνοτήτων ή ομάδων συχνοτήτων, η σύνδεση μεταξύ του πιλότου και του drone μπορεί να διακοπεί.

Εξαπάτηση μέσω GPS : Μικροί και φορητοί πομποί GPS μπορούν να στείλουν ψευδή σήματα GPS και να εξαπατήσουν τα συστήματα πλοήγησης των drones. Για παράδειγμα, αυτή η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καθοδήγηση των drones σε αυτοκαταστροφικές πτητικές διαδρομές, ή ακόμη και για δημιουργία μιας ηλεκτρονικής τηλεχειριζόμενης αεροπειρατείας με σκοπό την προσγείωσή του drone σε σημείο επιλογής του «αεροπειρατή».

Πηγές :

“Health Ranger’s intelligence analysis of military drones : payloads, countermeasures and more”, Mike Adams, July 16, 2012, naturalnews.com

“The Al-Qaida Papers – Drones”, Associated Press, Feb 2013. Αυτό το κείμενο βρέθηκε από το Associated Press σε κτίρια πρόσφατα κατειλημμένα από μαχητές της al-Qaida στο Τιμπουκτού, Μαλί.

“Evading Thermal Imaging And Radar Detection”, United States Militia, Special Forces.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ : Ο σκοπός αυτού του κειμένου είναι καθαρά πληροφοριακός, με την πρόθεση της ελεύθερης διανομής δημόσια διαθέσιμων πληροφοριών. Δεν εγκρίνουμε τη βία ή την καταστροφική συμπεριφορά εναντίον ανθρώπων ή πραγμάτων με κανένα τρόπο και σε καμία μορφή.

Ολόκληρο το περιεχόμενο μπορεί ελεύθερα να διαμοιραστεί, να διασκευαστεί, και να μεταφραστεί για μη εμπορικούς σκοπούς. Διατίθεται ελεύθερα από τον ιστότοπο : dronesurvivalguide.org

One thought on “Οδηγίες προστασίας από UAV

  1. Spithas Villa says:

    Τα Drones είναι τα Unmanned Aerial Vehicles (UAVs) δηλαδή, στα ελληνικά, τα «Μη Επανδρωμένα Ιπτάμενα Οχήματα» (ΜΕΙΟ). Τα drones έχουν τη μορφή μικρών ελικοπτέρων, τα οποία είναι εφοδιασμένα με μέσα για να κατασκοπεύουν και να κτυπούν στόχους.Είναι γνωστό, ότι τα drones ελέγχονται από μεγάλη απόσταση και τα άτομα πιλότοι που χειρίζονται τα drones μπορεί να είναι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, . Ο έλεγχος γίνεται μέσω Gps και δορυφορικής διασύνδεσης δεδομένων, μέσω της οποίες ο οδηγός κατευθύνει το αεροπλάνο. Φυσικά όμως με παρεμβολή ή διακοπή της διασύνδεσης μπορεί κανείς να επέμβει στον έλεγχο των drones.

    Μάλιστα χρησιμοποιούνται από τη CIA κάτω από τις κυβερνήσεις του G.W.Bush και Obama για τον πόλεμο εναντίον της Al-Qaeda και των αδελφών της τρομοκρατικών οργανώσεων και για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, όπως είναι η εξήγηση της Κυβέρνησης των Η.Π.Α. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για άλλους σκοπούς.

    Αν δεν το ξέρεται η κυβέρνηση Oμπάμια χρησιμοποιεί τις επιθέσεις με ΜΕΙΟ όχι μόνο στο Αφγανιστάν, με το οποίο βρίσκεται σε πόλεμο, αλλά και σε χώρες όπως το Πακιστάν, την Υεμένη και τη Σομαλία. Κατά το 2012 έχουν διενεργηθεί 447 επιθέσεις στο Αφγανιστάν

    Αυτά, τέλος καλα Χριστουγεννα σε ολους δυναμη και Πιστη προπαντον στον αγωνα μας για Ελευθερια.Ειθε ο Θεανθρωπος να φωτιζει την διανοια μας και να ειναι κοντα μας σε καθε μας βημα απεναντι στους εχθρους της Πατριδος και του ανθρωπου…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *