ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ Ο ΒΡΩΜΙΑΡΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΧΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: ΥΒΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ, ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ!

Πρωτοφανή επίθεση στους ιερείς που μισθοδοτούνται, στον μητροπολίτη Μεσογαίας και τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο εξαπέλυσε – με αφορμή έναν ιερέα της Λήμνου που «ανακάλυψε» ότι είναι διπλοθεσίτης- ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης.
Σε μία ανακοίνωση…

– συνονθύλευμα αναληθειών ο Νίκος Σηφουνάκης ενημέρωσε τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το … υπουργείο Περιβάλλοντος πως κάλεσε τα υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών να ερευνήσουν την περίπτωση διπλοθεσίτη ιερέα που εντόπισε σε πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί της Λήμνου!

Με την ευκαιρία όμως ρίχνει τα καρφιά του στον μητροπολίτη Μεσογαίας που τον αναφέρει ως «ακροδεξιό δελφίνο» σαν τον «αείμνηστο προκαθήμενο» (σ.σ. ακόμη και στον τάφο σας ενοχλεί ο μακαριστός Χριστόδουλος κ. Σηφουνάκη;) και ζητά να μπει χρονοδιάγραμμα στη διακοπή της μισθοδοσίας των κληρικών!

Συγκεκριμένα, ο κ. Σηφουνάκης στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Στην 99η επέτειο απελευθέρωσης της ακριτικής νήσου Λήμνου, μετά το πέρας της δοξολογίας στην Μητρόπολη του νησιού, κάποιος ιερέας ονόματι Νικόλαος Καλογιάννης, ενώπιον πολιτών, βουλευτών, τοπικών αρχών και πιστών, καλούσε με πύρινο λόγο το λαό να εξεγερθεί:

· Ενάντια στο καθεστώς της «υποτέλειας»

· Ενάντια στην Ευρώπη που «ρουφά» το αίμα του ελληνικού ορθόδοξου λαού και απεργάζεται δεινά και αιχμαλωσία του φρονήματος του, όπως έπραξε το 1453 που μας παρέδωσαν στους Τούρκους!!!

· Ενάντια στην ντόπια «κατοχική» κυβέρνηση και την ξένη τροϊκανή πολιτική εξουσία σηκώνοντας δυνατά το χέρι εναντίον τους, να εκδιωχθούν με κάθε τρόπο.»

«Πληροφορήθηκα» συνεχίζει ο κ. Σηφουνάκης, ότι «ο συγκεκριμένος ιερέας είναι διπλοθεσίτης και λαμβάνει δυο μισθούς από το κράτος το οποίο κατά τα άλλα καταγγέλλει! Εκείνον του ιερέα – χωρίς όμως να έχει ενορία για να προσφέρει τις υποτιθέμενες υπηρεσίες του- και εκείνον του καθηγητή, σε Γυμνάσιο του νησιού».

Και συμπληρώνει:

«Γιατί όμως να υστερήσει σε πολιτικαντισμό και ποπουλισμό ένας παπάς που διπλομισθοδοτείται, όταν διάφοροι αρχιερείς και μάλιστα οι φερέλπιδες καταλλήλως προπαγανδιζόμενοι – όπως ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος- που στο όνομα της ακροδεξιάς ιδεολογίας του αείμνηστου προκαθήμενου επιδιώκει – να καρπωθεί κι αυτός ο έρημος, ως δελφίνος της ιεραρχίας της εκκλησίας μέρος της κληρονομιάς του;

Αγνοούν οι άμοιροι, την ιστορία που διδάσκει ότι όσοι ζήλεψαν την πρακτικήτου Θεόκλητου Μηνόπουλου δεν έχουν καμία τύχη. Θα είναι απλές καρικατούρες του φαιδρού προκαθήμενου που ηγείτο του λιθοβολισμού του ομοιώματος του Ελευθερίου Βενιζέλου στα χρόνια του διχασμού.

Ο εκσυγχρονισμός του κράτους σαφώς συμπεριλαμβάνει την απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων αλλά δεν μπορεί ν’ αφήσει εκτός προνόμια Αρχιερατικά και ο λογαριασμός να στέλνεται στο κράτος για χριστιανικούς παχυλούς μισθούς, λιμουζίνες και οδηγούς, γραμματείς και ιπποκόμους εφ’ όρου ζωής στην υπηρεσία τους.

Επειδή αμφιβάλω αν το παράδειγμα της λιτής χριστιανικής ζωής μπορούν να το δώσουν πλέον από μόνοι τους, θα πρέπει να αντιμετωπισθεί το μέγα θέμα της μισθοδοσίας όλων των λειτουργών της εκκλησίας. Θα πρέπει να υπάρξει χρονοδιάγραμμα όπου το κράτος θα εγγυηθεί την ευθύνη μισθοδοσίας όσων υπηρετούν και μόνο, και εφόσον δεν είναι αργόσχολοι, όπως ο πολιτευόμενος «ιερέας» της Λήμνου.

Από κει και πέρα θα είναι ευθύνη της εκκλησίας όπως συμβαίνει σ΄ όλο τον πλανήτη. Να υπάρξει ισότιμη φορολογία στα εισοδήματά τους που σήμερα διαφεύγουν. Ο παραλογισμός, η υπηρέτηση της πίστης και της λατρείας, να είναι κρατική και να μισθοδοτείται δεν απαντάται πουθενά στον κόσμο σε οποιοδήποτε θρησκευτικό δόγμα.

Ενημέρωσα τα Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών, προκειμένου να ελέγξουν τα σχετικά με τον κύριο ιερέα».

Αγνοεί μήπως ο κ. Σηφουνάκης πως οι ιερείς μισθοδοτούνται στο Λουξεμβούργο, το Βέλγιο και σε κρατίδια της Γερμανίας; Μήπως θα έπρεπε να είναι λίγο πιο διαβασμένος για τα θέματα της Εκκλησίας; Μήπως θα έπρεπε να ασχολείται με τα του οίκου του, δηλαδή τα θέματα του υπουργείου του και να μην καταπιάνεται με θέματα της αρμοδιότητας της κοινής επιτροπής Εκκλησίας – Πολιτείας που θέσπισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός;

Όπως σχολιάζει και το ρεπορτάζ του έγκριτου οικονομικού portal capital.gr για το θέμα «το χειρότερο όλων είναι ότι η «πύρινη» ανακοίνωση Σηφουνάκη περί «πολιτικαντισμού και ποπουλισμού» έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με την σιγή ιχθύος που τηρεί ο ίδιος σχετικά με τον πακτωλό χρημάτων που είχαν κατευθυνθεί στα ξενοδοχεία της συζύγου του, Μαρί Δασκαλαντωνάκη από τους συνδικαλιστές στα ΕΛΤΑ.

ΠΗΓΗ.
ΣΧΟΛΙΟ HELLAS-ORTHODOXY: Εμείς δεν θα αποκαλέσουμε «κύριο» τον συγκεκριμένο, αλλά θα του πούμε δυο λογάκια όπως του αξίζουν.

ΡΕ ΑΛΗΤΑΡΑ, έχεις το θράσος να πιάνεις ακόμα στο στόμα σου τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο; ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΚΙ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΣΥΝΑΦΙ ΣΟΥ;

Είναι ακροδεξιός ΡΕ ΓΡΑΙΚΥΛΕ όποιος καλεί τον λαό σε ξεσηκωμό για να φύγουν οι δυνάστες του ΔΝΤ που μας φόρτωσες εσύ και το ανθελληνικό σου κόμμα;

Από πότε ρε ΝΕΝΕΚΕ πρέπει να στοχοποιούνται απλοί πολίτες που λένε τη γνώμη τους; Δηλαδή σ’αυτή τη χώρα έχουν δικαίωμα έκφρασης οι πάντες, αλλά όχι οι ιερείς;

Όσο για τον συγκεκριμένο, αν όντως παίρνει δύο μισθούς χωρίς να δικαιολογούνται από το νόμο, να του αφαιρεθούν! Όμως για σένα ανθέλληνα Σηφουνάκη το κόκκινο πανί ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΑΣΟ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!

Τολμάς και μιλάς ΡΕ ΚΟΠΡΙΤΗ για λιμουζίνες και προνόμια, εσύ που μαζί με τους ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΡΗΜΑΞΑΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;

Η νέα αυτή πρόκληση του λυσσασμένου σκυλιού της «προόδου» και της «αθείας», εκείνου ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ, δεν θα περάσει!

Κλήρος και λαός θα συνεχίσουν να μιλάνε, όσο κι αν ενοχλούνται ελεεινοί τύποι σαν τον Σηφουνάκη! Κι όχι μόνο αυτό, ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ!
http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/ Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *