Ξέσπασμα μαύρης τρύπας 27.000 έτη φωτός από την Γη!

Στο κέντρο του Γαλαξία μας, «μόλις» 27.000 έτη φωτός μακριά, βρίσκεται μια μαύρη τρύπα με 4 εκατομμύρια φορές τη μάζα του Ήλιου. Γνωστή ως Τοξότης Α* (προφέρεται Α-άστρο), η μαύρη τρύπα του Γαλαξία μας είναι ευτυχώς ήπια σε σχέση με τις κεντρικές μαύρες τρύπες σε μακρινούς ενεργούς γαλαξίες, και γι`αυτο πολύ πιο ήρεμα καταναλώνει υλικό γύρω από αυτή.

Από καιρό σε καιρό ξεσπάει. Ένα ξέσπασμα διάρκειας αρκετών ωρών φωτογραφήθηκε σε αυτή τη σειρά εικόνων από το τροχιακό τηλεσκόπιο ακτίνων Χ, NuStar. Το NuStar που εκτοξεύτηκε τον περασμένο Ιούνιο, είναι το πρώτο που παρέχει εστιασμένη θέα της περιοχής γύρω από το Sgr Α* σε ακτίνες Χ υψηλότερες από εκείνες που έχουν πρόσβαση τα παρατηρητήρια Chandra και XMM.

Παρατηρήσεις δύο ημερών από το NuStar παρουσιάζεται στους πίνακες πιο πάνω. Οι ακτίνες Χ που παράγονται από υλικό που θερμαίνεται σε πάνω από 100 εκατομμύρια βαθμούς Κελσίου, επιταχύνεται σχεδόν στην ταχύτητα του φωτός καθώς πέφτει στην κεντρική μαύρη τρύπα του Γαλαξία μας. Η κεντρική εικόνα ακτίνων Χ εκτείνεται σε περίπου 100 έτη φωτός. Η φωτεινή λευκή περιοχή αντιπροσωπεύει το πιο καυτό υλικό που βρίσκεται πλησιέστερα προς τη μαύρη τρύπα, ενώ το ροζ σύννεφο ανήκει πιθανότατα σε ένα κοντινό απομεινάρι σουπερνόβα.

www.tsene.comGemoderm

Ξεχάστε τις αιμορροΐδες για πάντα!

Το σπρέι Gemoderm βοηθά να απαλλαχθεί κανείς από αιμορροΐδες και ραγάδες του πρωκτού. Χρησιμοποιείται για εξωτερικές και εσωτερικές αιμορροΐδες, την θρόμβωση και τη φλεγμονή, φαγούρα και έκζεμα πρωκτού, κατά αιμορροΐδες μετά τον τοκετό. Σπρέι έχει αντισηπτική, αντι, τοπική αναισθητική, αιμοστατική και στυπτική δράση, προωθεί την απορρόφηση των αιμορροΐδων και την αποκατάσταση του ορθού, θεραπεύει γρήγορα τις ραγάδες του πρωκτού και εξαλείφει την αιμορραγία.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *