Νυκτερινή αερομαχία μεταξύ τουρκικών F-16 και ισραηλινών F-15

Σύμφωνα με πληροφορίες του ισραηλινού Τύπου και πιο συγκεκριμένα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Haaretz η οποία επικαλείται δημοσίευμα της τουρκικής Today Zaman και της Vatan  δύο ισραηλινά μαχητικά τύπου F-15  –δεν διευκρινϊστηκε πάντως εάν πρόκειται για F-15C «Baz” ή για F-15I «Ra’am» τα τελευταία επιχερούν από την ΑΒ Hatzerim ενώ τα F-15C «Baz” από την ΑΒ Tel Nof   – πέταξαν το βράδυ της Πέμπτης με στόχο το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας «Piri-Reis» περνώντας μέσω του εναέριου χώρου της Κύπρου αλλά και της παράνομης Βόρειας  Κύπρου.

Τα ισραηλινά αεροσκάφη πλησίασαν το τουρκικό σκάφος πραγματοποιώντας εικονική στόχευση –οπότε πιθανότατα πρέπει να επρόκειτο  για F-15I «Ra’am»- και αυτό παρά τις προειδοποιήσεις που ισχυρίζονται οι Τούρκοι ότι τους απηύθυναν από «δυνάμεις στην Βόρεια Κύπρο» για να απομακρυνθούν καθώς υποτίθεται ότι παραβίαζαν τον εναέριο χώρο τους, ο οποίος και παράνομος είναι και αυθαίρετος.
Πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας η τουρκική Αεροπορία έδωσε “scramble” σε δύο F-16 από τη αεροπορική βάση στο Ικόνιο τα οποία και επιχείρησαν να αναχαιτίσουν τα ισραηλινά μαχητικά. Άλλες πληροφορίες δεν υπάρχουν για την έκβαση της αναχαίτισης η οποία τελικά μάλλον δεν είχε επιτυχές αποτέλεσμα. Οι Ισραηλινοί πιλότοι είδαν με τα ραντάρ τους και κλείδωσαν τα τουρκικά αεροσκάφη, χωρίς όμως τα τελευταία να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν αντίστοιχο εγκλωβισμό. Στη συνέχεια τα ισραηλινά μαχητικά αποχώρησαν από την περιοχή.
Παράλληλα σε άλλο επεισόδιο ισραηλινό ελικόπτερο πέταξε πάνω από το «Piri-Reis» το διάστημα που αυτό βρισκόταν στο «πεδίο γεώτρησης 12» και κοντά στην εξέδρα «Όμηρος». Το ελικόπτερο αιωρήθηκε για αρκετή ώρα πάνω από το τουρκικό ερευνητικό για να αποχωρήσει στη συνέχεια.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *