in

Νομίσματα, χαρτονομίσματα, πλαστικές κάρτες σύντομα θα είναι ιστορικά κειμήλια.

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Οι μελλοντολόγοι έχουν προβλέψει ότι το χρονοδιάγραμμα για την άφιξη μιας κοινωνίας χωρίς μετρητά / αχρήματης κοινωνίας (cashless society) ήρθε στο προσκήνιο στις 22 Μαρτίου, όταν εμπειρογνώμονες της οικονομικής βιομηχανίας ενημέρωσαν τα μέλη του Αμερικάνικου Κογκρέσου για την ταχεία ανάπτυξη και υιοθέτηση από το κοινό, των πληρωμών μέσω κινητών.

Κατά την πρώτη από τις τρεις ακροάσεις, η Υποεπιτροπή της Βουλής περί Πιστωτικών Ιδρυμάτων και Καταναλωτικής Πίστης, σχετικά με το μέλλον του χρήματος, οι ειδικοί της τεχνολογίας σημείωσαν ότι η δυνατότητα να χρησιμοποιούμε φορητές συσκευές – smart phones – για να έχουμε πρόσβαση σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες in-store και online έχει ήδη ανοίξει διαύλους συναλλαγών που δεν ήταν δυνατοί μόλις πριν από λίγα χρόνια.
Και, εκπληκτικά, οι ειδικοί είπαν ότι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια τα έξυπνα τηλέφωνα είναι πιθανό να γίνουν ο κύριος τρόπος με τον οποίον οι περισσότεροι Αμερικανοί θα πληρώνουν για αγαθά και υπηρεσίες, ανεξάρτητα από το μέγεθος των συναλλαγών.
Ο Ed McLaughlin, διευθύνων σύμβουλος αναδυόμενων πληρωμών της MasterCard Worldwide, στην κατάθεσή του σημείωσε ότι ενώ το 85 τοις εκατό των συναλλαγών σήμερα εξακολουθούν να διεξάγονται με την χρήση μετρητών και επιταγών, τα smart phones και η τεχνολογία Near Field Communication, αλλά και tablets iPads τώρα χρησιμοποιούνται σε αυτές παρέχοντας ένα τόσο βολικό και ασφαλές περιβάλλον ώστε η χρήση τους θα εκτοπίσει γρήγορα όχι μόνο τα κέρματα και τα χαρτονομίσματα, αλλά και τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, επίσης.
Πολλοί στη νομισματική κοινότητα είναι πιθανό να είναι δύσπιστοι ενός τέτοιου μηχανισμού ταχείας πορείας απόρριψης των παραδοσιακών μορφών του χρήματος, ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου έχουμε περάσει περισσότερα από 30 χρόνια προσπαθώντας να αντικαταστήσουμε το χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου με ένα δολάριο νόμισμα και απέτυχε, παρά το ότι η λογική και το κόστος επισημαίνουν σαφώς τη σοφία μιας τέτοιας αλλαγής. Πολλοί ερευνητές λένε ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την αλλαγή σε δολάρια νομίσματα ήταν ο «παράγοντας ευκολία».
Αν η ευκολία είναι πραγματικά ο λόγος που το μικρό δολάριο νόμισμα έχει αποτύχει στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι εμπειρογνώμονες της οικονομικής τεχνολογίας έχουν στοχεύσει καλά. Έξυπνα τηλέφωνα και tablets είναι εύκολα και η χρήση τους αυξάνεται αλματωδώς. (Οι εμπειρογνώμονες είπαν στο Κογκρέσο ότι οι ασύρματες συνδρομητικές συνδέσεις έχουν υπερβεί πλέον το συνολικό πληθυσμό των ΗΠΑ και σχεδόν η μια στις τρεις είναι έξυπνα τηλέφωνα ή ασύρματη δυνατότητα Personal Communications Digital Assistants).
Ο τραπεζικός κλάδος θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της ταχείας ανάπτυξης της τεχνολογίας της κινητής πληρωμής, ειδικά το Federal Reserve System. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η Fed υιοθετεί τη νέα τεχνολογία και παίζει ένα ηγετικό ρόλο στη χαρτογράφηση της διαδρομής προς τα τυποποιημένα πρωτόκολλα και την ασφάλεια.
Η στάση της Fed προς την τεχνολογία της κινητής πληρωμής έρχεται σε έντονη αντίθεση με την στάση της προς τα δολάρια κέρματα. Το Κογκρέσο και το Νομισματοκοπείο των Ηνωμένων Πολιτειών έπρεπε να επαιτεί και να προτρέπει την Fed στο να κάνει διαθέσιμα για το κοινό τα δολάρια κέρματα. Ουσιαστικά η Fed έχει αγνοήσει κάθε μικρό νόμισμα δολάριο – Anthony, Sacagawea, Presidential και Native American.

Συλλέκτες προσέξτε: Τα κέρματα στην τσέπη σας μπορεί να γίνουν ιστορικά κειμήλια, πολύ νωρίτερα από ό, τι μπορεί να φανταστεί. Ένα παιδί ηλικίας 3 ετών και μικρότερο σήμερα μπορεί να μην ζήσει ποτέ την εμπειρία της αγοράς μιας καραμέλας ή ενός παιχνιδιού με μετρητά. Αντ’ αυτού, είναι πιθανό να μεγαλώσει μαθαίνοντας να αξιοποιεί τα smart phones τους για να πληρώσουν για τα αντικείμενα αυτά. Το μέλλον των χρημάτων αλλάζει ραγδαία.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Aκέφαλη η πατριωτική πλειονότητα

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ