Νέος συναγερμός στον Έβρο – Σε επιφυλακή για την εκκένωση οικισμού στα νότια του ποταμού

Νέος συναγερμός έχει σημάνει στον Έβρο, και κυρίως στις νότιες περιοχές του δήμου Φερών, καθώς περισσότερα από 2.000 κυβικά νερού το δευτερόλεπτο εισέρχονται στο ποτάμι, ακολουθώντας την καθοδική του πορεία προς το νότο και το Δέλτα του Έβρου.

Ολόκληρος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σ’ επιφυλακή σε περίπτωση που χρειαστεί να εκκενωθεί ο οικισμός του Πόρου, που βρίσκεται κοντά στην κοίτη του ποταμού. Για το λόγο αυτό υπάρχει ήδη έτοιμο προληπτικό σχέδιο εκκένωσης του οικισμού που θα εφαρμοστεί, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, εφόσον κριθεί απαραίτητο προκειμένου να προστατευτούν ανθρώπινες ζωές.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, το πρόβλημα της υπερχείλισης του ποταμού είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει τα επόμενα 24ωρα περιοχές όπως τα Λαγυνά, ο Πόρος και οι Φέρες.

Αυτή τη στιγμή συνεργεία των δήμων και της περιφέρειας προχωρούν σε βελτιωτικές παρεμβάσεις, όπου χρειάζεται, καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία δεν αποκλείεται να προκαλέσουν επιπλέον προβλήματα.

Την ίδια ώρα, καλύτερη είναι η εικόνα στην περιοχή του Ορμενίου, όπου, ωστόσο, παραμένουν ισχυρές δυνάμεις σε επιφυλακή.

ΑΠΕ

One thought on “Νέος συναγερμός στον Έβρο – Σε επιφυλακή για την εκκένωση οικισμού στα νότια του ποταμού

  1. Ανώνυμος says:

    Είχα διαβάσει κάποτε ένα άρθρο για μία "μυστική" συμφωνία με τη Βουλγαρία που έλεγε πως όταν το θερμόμετρο ανεβαίνει επικίνδυνα στις σχέσεις με την Τουρκία το ποτάμι παραφουσκώνει για να αποφευχθεί ένα θερμό επεισόδιο ή κάτι μεγαλύτερο στην περιοχή. Λες;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *