12:52 - 05/12/2011

Νέα διαρροή από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα

Ραδιενεργό υγρό έφτασε στον Ειρηνικό

Νέα διαρροή ραδιενεργού υγρού, μικρό μέρος του οποίου έφτασε στον Ειρηνικό Ωκεανό, εντοπίστηκε στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία που διαχειρίζεται τον σταθμό, η Tokyo Electric Power, τεχνικοί έσπευσαν στις εγκαταστάσεις για να βρουν την αιτία της διαρροής, η οποία προκλήθηκε κοντά σε σύστημα καθαρισμού μολυσμένων υδάτων.


Ποσότητα…

45 τόνων μολυσμένου ύδατος βρέθηκε γύρω από έναν συμπυκνωτή και στήθηκε φράγμα με σακιά με άμμο για να εμποδιστεί η διαφυγή του νερού.


Το μεγαλύτερο μέρος του χρησιμοποιημένου μολυσμένου υγρού παρέμεινε στο εσωτερικό του κτιρίου στο οποίο βρίσκεται το σύστημα καθαρισμού, αλλά περίπου 300 λίτρα πιστεύεται ότι πέρασαν σε υδρορροή που καταλήγει στον ωκεανό, διευκρίνισε αξιωματούχος της Tepco.


Το νερό αυτό περιέχει ραδιενεργές ουσίες, όπως καίσιο 137 και ιώδιο 131, αλλά σε επίπεδα «παρόμοια ή ελαφρώς ανώτερα»με αυτά που εντοπίστηκαν στο νερό της θάλασσας κοντά στον πυρηνικό σταθμό.


Άλλες επικίνδυνες ουσίες, όπως ραδιενεργό στρόντιο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει καρκίνο των οστών, είναι επίσης παρούσες στο μολυσμένο νερό, αλλά θα χρειαστούν δύο με τρεις εβδομάδες προτού μπορέσει να επιβεβαιωθεί αυτό.


Τις εβδομάδες μετά το πυρηνικό δυστύχημα στον σταθμό της Φουκουσίμα στις 11 Μαρτίου, το οποίο προκλήθηκε από τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι στη βορειοανατολική Ιαπωνία, η Tepco απέρριψε 10.000 τόνους ελαφρά ραδιενεργού ύδατος στον Ειρηνικό Ωκεανό.


Αναλύσεις που έγιναν στη συνέχεια έδειξαν ότι η ραδιενέργεια διασκορπίστηκε στη θάλασσα και δεν απειλεί άμεσα τη ζωή των ψαριών ή των ανθρώπων.


Η Tepco διευκρίνισε ότι η διαρροή που εντοπίστηκε τώρα δεν θα εμποδίσει να επιτευχθεί ως το τέλος του μήνα μια «διακοπή με ψύξη» των αντιδραστήρων, δηλαδή η διατήρηση του πυρηνικού καυσίμου σε σταθερή θερμοκρασία κάτω των 100 βαθμών Κελσίου.

πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*