Μοσούλη: To ISIL με «φετφά» επιβάλει σταύρωση και κεφαλικό φόρο στους Χριστιανούς [εικόνες]


Δύο ημέρες μετά την κατάκτηση της Μοσούλης στις 11 Ιούνη στο Ιράκ η τζιχαντιστική οργάνωση ΙSIL εξέδωσε μια «φετφά», ισλαμικό δηλαδή διάταγμα. Αποτελείται από 16 άρθρα τρόμου που ρυθμίζουν τη ζωή των 1,5 εκατομμυρίων κατοίκων της πόλης:

Στο άρθρο 5 προβλέπει την «εκτέλεση, σταύρωση, ακρωτηριασμό άνω και κάτω άκρων ή εξορία» πριν βέβαια την αιώνια κόλαση για όσους «καταστρέφουν τη γη» εναντιωμένοι στο θέλημα του Θεού.

Στο άρθρο 8 απαγορεύει τη χρήση αλκοόλ, καπνίσματος και ναρκωτικών. Το άρθρο 10 απαγορεύει έκτοτε κάθε δημόσια εκδήλωση που αντιτίθεται στο ισλάμ.

Το άρθρο 13 προβλέπει την καταστροφή των αγαλμάτων που προϋπήρχαν του ισλάμ και στα οποία αποδίδονταν τιμή. Αυτό θεμελιώνεται στην καταστροφή από τον Μωάμεθ 360 αγαλμάτων στη Μέκκα.

Εδράζεται στο εδάφιο του κεφαλαίου (sourate) Al-Maeda: «Ω πιστοί! Το κρασί, τα τυχερά παιχνίδια, τα είδωλα, τα βέλη της μαντικής δεν είναι παρά βδέλυγμα, έργο του διαβόλου. Αποχωριστείτε τα για να ευημερήσετε.»

Υπάρχει ο φόβος ότι το ISIL θα επιτεθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Νινευί έναν από τους καλύτερους της Μ. Ανατολής.

Το άρθρο 14 προβλέπει ότι οι γυναίκες οφείλουν να καλύπτουν το πρόσωπο και όλο το σώμα με ένα niqab όταν βγαίνουν. Η έξοδός τους επιτρέπεται μόνο αν η «μετακίνηση είναι απαραίτητη» και εξουσιοδοτημένη από τον πατέρα τον αδερφό ή τον άντρα και μόνο αν συνοδεύoνται από έναν από αυτούς.

Η ISIL επιβάλει το status dhimmi (που είναι ταπεινωτικό και προβλέπει ότι ο χριστιανός είναι υπό κηδεμονία σε γη του ισλάμ) στους χριστιανούς της Μοσούλης.Αυτό σημαίνει ότι επιβάλεται κεφαλικός φόρος 250 δολαρίων μηνιαίως.

Εκδόθηκε στη Μοσούλη στις 13 Ιουνίου 2014 στη Liberation.

Επίσης το Breitbart στις 20 Ιουνίου δημοσίευσε άρθρο της Katie Gorka προέδρου του Council on Global Security και συνεργάτιδα του Center for Security Policy (Washington D.C., États-Unis) όπου ανακοινώνει ότι επίκειται επίθεση του ISIL κατά της περιφέρειας Al-Hasaka.

Η Katie Gorka μεταφράζει από αραβικά ένα ανακοινωθέν της οργάνωσης της 17ης Ιουνίου:

«To ISIL καλεί τους μαχητές του Θεού να υψώσουν τη σημαία του ισλάμ στην περιφέρεια της Al-Hasaka για να την απελευθερώσουν από το συριακό καθεστώς το Κόμμα της Δημοκρατικής ένωσης των κούρδων… και των απογόνων των σταυροφόρων τους άπιστους χριστιανούς.

«Το δικαστήριο της σαρία εξέδωσε μια φετφά δηλώνοντας ότι η πόλη Al-Qamishli με την έντονη παρουσία χριστιανικού και κουρδικού στοιχείου ανήκει στην ISIL:

1. Κάψτε και κατακτήστε όλους τους τόπους της περιοχής του Al-Qamishli

2. Κάψτε όλα τα μαγαζιά που πουλούν αλκοόλ και τσιγάρα

3. Πάρτε τον ολοκληρωτικό έλεγχο της φημισμένης αγοράς των κοσμημάτων: όλος ο χρυσός και τ΄ ασήμι θα παρθεί από τους μαχητές του ISIL γιατί σε αυτούς ανήκει δικαιωματικά.

4. Πάρτε τον ολοκληρωτικό έλεγχο των μαγαζιών διατροφής και ρουχισμού και δώστε το εμπόρευμα στους αδερφούς μαχητές τζιχαντιστές.

5. Εκκενώστε την πόλη από όλους τους χριστιανούς: πάρτε τις γυναίκες τους ,αυτές σας ανήκουν, και αποκεφαλίστε τους άντρες.»

defencnet

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

3 thoughts on “Μοσούλη: To ISIL με «φετφά» επιβάλει σταύρωση και κεφαλικό φόρο στους Χριστιανούς [εικόνες]

  1. Christian Kapsalakis says:

    Ετσι μπράβο ευνουχισμένα Ελληνάκια και Ελληνιδούλες γιαχαλίλι γιαλελελι . Ρε εδώ κλαίγεστε πως δεν βγαίνει ο επιούσιος , πως σας έχουν ρουφήξει το αίμα οι φόροι , πως τα παιδιά σας έγιναν πόρνες και πόρνοι για να ζήσουν και δεν έχετε βγει , ακόμη και εσείς τα δήθεν 2.000.000 άνεργοι στο δρόμο να διαμαρτυρηθείτε πλην ελαχίστων εξαιρέσεων εργαζομένων και επειδή έβαλε 2 γκολ η Εθνική και θα οικονομήσουν αυτοί οι λέλεκες κατι εκατομμυριάκια , όταν εσείς παίρνετε 300 ευρώ το μήνα και χρωστάτε και της Μιχαλούς , βγαίνετε και χορεύετε σαν τις μαιμούδες . Ρε έχετε χάσει την μπάλα και μην διαμαρτύρεστε που οι ξένοι σας έχουν βάλει το παλούκι από το κ@λ@ και έχει φτάσεισ το λαρύγγι .Καλά σας/μας κάνουν ζωντόβολα αντί να πάρετε τους δρόμους και να διεκδικήσετε το αυτονόητο ρε ..την αξιοπρέπεια σας κορόιδα ε κορόιδα , την σωστά αμοιβόμενη εργασία σας , την εκπαίδευση των παιδιών σας , την υγεία σας που σας ρήμαξαν τα ταμεία , την σύνταξή σας που τόσα χρόνια πληρώνατε , το εφάπαξ που σας το φάγανε τα λαμόγια με τα δομημένα ομόλογα , την ίδια της Ελλάδα που έρχονται οι ξένοι και κουνάνε το κέφάλι τους από την κατάντια αυτής της χώρας και του λαού που την κατοικεί που δεν μπόρεσε γιατί δεν ήθελε να είναι περήφανος και αξιοπρεπής. Εχουν γεμίσει τα παιδιά μας έιτζ από τις πόρνες που αλωνίζουν σε κα΄θε γειτονιά και τοξιομανής αφού στα σχολεία η διακίνηση και η βία είναι καθημερινότητα . ΝΤΡΟΠΗ να πανηγυρίζετε για την μπάλα και να αφήνετε την υπερηφάνια της να εξαρτάται απο τα πόσα γκολ έβαλε ο Σαμαράς και όποιος άλλος . ΝΤΡΟΠΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *