Μην φοβάστε την Αλήθεια

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Μην φοβάστε την Αλήθεια

Κάμποσοι χρησιμοποιούν την αλήθεια εγωιστικά και υπερφίαλα, σαν τρόπο εκδίκησης, για να αποδείξουν ότι έχουν δίκιο, για να νοιώσουν ανώτεροι, για να κάνουν του άλλους να νοιώσουν κατώτεροι. Όμως αν συμβαίνει αυτό τότε η αλήθεια τους δεν είναι ολόκληρη, άρα δεν είναι αλήθεια. Και η πραγματική αλήθεια έχει άλλο προορισμό.

Θα επαναλάβω το περίφημο παράδειγμα του GPS, ξέρετε, της συσκευής που χρησιμοποιείται, κυρίως στα μέσα μεταφοράς, για να μας δείξει το δρόμο. Το GPS λοιπόν, όπως όλοι μας, αναζητά την αλήθεια για να την χρησιμοποιήσει σαν εργαλείο.

Η αλήθεια του GPS αποτελείται από δύο μέρη, α) το μέρος που βρισκόμαστε, που το διαβάζει από δορυφόρους και β) το μέρος που θέλουμε να πάμε, πληροφορία που εισάγουμε εμείς. Με αυτές τις δύο αλήθειες το GPS μας δίνει πιθανές λύσεις για το πως θα πάμε εκεί που θέλουμε, αν φυσικά το έχουμε ενημερώσει σωστά.

Δεν θα μας βάλει ποτέ τις φωνές, εκτός από κάτι καινούρια που μιμούνται την ανθρώπινη προσωπικότητα, απλά θα μας πει πως θα πάμε εκεί που θέλουμε και ακόμα αν πάρουμε λάθος δρόμο απλά θα μας διορθώσει.

Η αλήθεια λοιπόν είναι το εργαλείο για να διορθώσουμε αυτά που δεν πάνε καλά ακόμα. Δεν έχει κανένα άλλο σκοπό και λόγο ύπαρξης. Και για αυτό χρειάζεται να μάθουμε να την βλέπουμε κατάματα και να την χρησιμοποιούμε συνεχώς.

Τώρα, ο συνηθισμένος τρόπος χρήσης, σαν όπλο ή σαν τρόπος αποφυγής της πραγματικότητας, έχει μόνο παρενέργειες και ο κύριος λόγος για αυτό είναι διότι εκλαμβάνει σαν αλήθεια κάτι που στην πραγματικότητα δεν είναι.

Αν, για παράδειγμα, εντοπίσεις ένα σφάλμα σε κάποιον και τον προειδοποιήσεις για αυτό ώστε να βρει τι πρέπει να κάνει για να το διορθώσει, τότε είναι αλήθεια, αν τον κάνεις να νοιώσει άσχημα για αυτό, τότε δεν είναι αλήθεια.

Αν χρησιμοποιήσει τη γνώση που έχεις για να νοιώσεις ανωτερότητα απέναντι σε κάποιους άλλους τότε χρησιμοποιείς κομμάτι της γνώσης αυτής και όχι ολόκληρη και αυτό δεν είναι αλήθεια.

Την μισή αλήθεια, δηλαδή την πλαστή ή την φτηνή απομίμηση, χρησιμοποιούν κυρίως τα μέσα ενημέρωσης, οι περισσότεροι πολιτικοί, τα δικαστήρια, οι διαφημιστές, οι χρηματιστές και όλοι όσοι θέλουν είτε να κερδίσουν είτε εσύ να χάσεις.

Οπότε εκτός από το να μάθουμε να χρησιμοποιούμε την αλήθεια σαν εργαλείο καλό είναι να μάθουμε να εντοπίζουμε ολόκληρη την αλήθεια εκεί που μας έχουν πει τη μισή, συνήθως ωραιοποιημένη, για να μας ξεγελάσουν.

Και φυσικά η αλήθεια σημαίνει σεβασμός στον εαυτό μας πρώτα και μετά στους άλλους, σημαίνει ότι γνωρίζουμε εμείς την πραγματικότητα πρώτοι, διότι κάποιος ο οποίος ξεγελάει τους άλλους πρέπει πρώτα να ξεγελάσει τον εαυτό του για να είναι πιο πειστικός και κατά συνέπεια σημαίνει ότι έχοντας τη σωστή πληροφορία έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε τις σωστές κινήσεις.

Μία από τις κύριες λειτουργίες της αυτοβελτίωσηςα είναι, πριν από κάθε προγραμματισμό και επίτευξη στόχων, το καθάρισμα του νου από άχρηστα προγράμματα και λειτουργίες. Και μία από τις άχρηστες λειτουργίες είναι ο εθισμός στη χρήση της μισής αλήθειας πασπαλισμένης με όμορφα κομμάτια από ψέματα, η οποία εκτός από το ότι μας κάνει αναξιόπιστους αποτελεί και φρένο στη δική μας πρόοδο και επιτυχία, διότι μας δίνει ψεύτικες πληροφορίες.

Μη φοβάστε λοιπόν την αλήθεια, είναι αυτή που μας συνδέει με τον κόσμο.

Loading...

13 thoughts on “Μην φοβάστε την Αλήθεια

 1. Ανώνυμος says:

  Η ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΨΕΜΑ.

  ΑΥΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ…..ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ

  ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ..

 2. Ανώνυμος says:

  ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ…ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ…ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝ ΑΝΤΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΡΕΤΣΙΝΙΑ ΤΟΥ ΦΟΝΙΑ…ΗΤΑΝ ΤΟΣΗ ΜΕΓΑΛΗ Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΙΕΡΕΑΣ…ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ…ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΚΡΟ ΠΙΣΩ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΦΕΡΕΙ…ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΑΥΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΤΟΥ…ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΙΕΡΑ…Ο ΙΕΡΕΑΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΟΜΩΣ…ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΦΟΝΙΑΣ …ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΙΕΡΕΑΣ…ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΑΥΤΗΝ Η ΣΚΕΨΗ…ΔΕΝ ΕΧΑΝΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΦΟΝΙΑ-ΙΕΡΕΑ ΝΑ ΚΥΡΗΤΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ…ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ …ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΕΙΔΕ ΠΛΕΟΝ ΟΧΙ ΕΝΑΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΟΡΑΜΑ…ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ ΤΟΝ ΠΗΡΕ ΜΑΖΧΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ..ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝΜ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ …ΟΜΩΣ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ …ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΣΒΕΡΚΟ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΤΟΥΣ…ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΩΝΙΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ …ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ…ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ Ο ΙΕΡΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΑΜΦΙΑ …ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΤΩ ΣΤΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΑ…ΕΙΔΕΣ ΤΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ …ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΟΣ ΤΟ ΚΡΙΜΑ ΤΟ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ [ ΣΟΦΗ ΛΑΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΟΑ ]…ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑΝΝΟΗΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ …ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΙΕΡΕΣ …ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ…ΟΛΑ ΤΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ…ΑΥΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΥΤΟΝ …ΜΑΤΑΝΟΙΩΣΕ ΚΑΙ ΕΚΛΑΨΕ…ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΤΡΕΧΕ ΠΡΩΤΟΣ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΑΠΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΔΩΡΟ …ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ Υ.Γ. ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ….

  • Ανώνυμος says:

   Μιλαει για αληθεια το αρθρο !
   τι πλακωσες τις αερολογιες και τις δεισιδαιμονιες ???
   τι σχεση εχουν αυτα που λες με την αληθεια ???

   • Ανώνυμος says:

    ΦΙΛΕ 3.12…ΣΚΟΤΩΣΕΣ ΠΟΤΕ ΣΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ…ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΦΟΝΟ…ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ…Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΕΡΓΗ …ΟΙ ΤΥΨΕΙΣ [ ΟΙ ΕΡΙΝΝΥΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ] ΣΕ ΤΡΩΝΕ ΚΑΘΕ ΩΡΑ…ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟ…ΣΟΥ ΣΥΝΙΣΤΩ [ ΑΝ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ] ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ …ΕΓΩ ΕΧΩ ΣΥΓΓΕΝΗ ΣΕ ΦΥΛΑΚΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ …ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ …ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΝΑΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΣΟΥ ΛΕΩ …ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ '' ΚΡΙΜΑ ΣΤΟ ΛΑΙΙΜΟ ΠΟΥ ''ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ [ ΣΟΦΟΣ ] ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΣΑΝ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΕΣ…ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΛΕΣ…ΠΟΛΛΕΣ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΔΩΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΘΟΥΝ ΑΚΟΜΗ …ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ…ΙΣΩΣ ΟΧΙ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΕΣΥ ΔΕΧΤΗΚΕΣ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΧΤΟΥΝ…ΟΜΩΣ ΔΕΞΟΥ ΑΥΤΟ…ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

    • Ανώνυμος says:

     Ξανα !
     ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ !
     Επισης τυψεις μπορει να εχεις και που δεν εκανες κατι !
     Δεν ειναι αναγκη να σκοτωσεις καποιον σαν παραδειγμα

 3. Ανώνυμος says:

  Ακόμα ένα άρθρο, με γενικολογίες και αοριστίες… που δεν βγάζει πουθενά… δεν δίνει κάτι.

  Η Αλήθεια έχει σχέση με την μνήμη που είναι δισκελής, η εμπειρική, και η ψυχική…. και η μνήμη βρίσκεται στο παρελθών… το απώτατω παρελθών. Εκεί βρίσκεται η αλήθεια… και αυτό είναι μια άληθεια.

  Κατά τον Αριστοτέλη η αλήθεια είναι το Ον… η δε λήθη το μη Ον.Η πορεία προς το μη Ον, εμφανίζει ανωμαλίες, μιας και έχει Εφιάλτες… της ανωμαλίας που λένε…

  Οι κάτοικοι της χώρας των Ελλήνων, δεν προσεγγίζουν το Ον… δεν τους απασχολεί κιόλας. Η φύση της εγκληματικής ψυχής αποζητά την Λήθη και το σκότος… τρομάζει με την Αλήθεια και το φως! Τα έλεγε και ο Πλάτωνας… μην νομίζεται.

  Αλήθεια είναι το Δίκαιον… η δε λήθη το Συμφέρον, που επισκιάζει το Δίκαιον. Οι κάτοικοι της χώρας των Ελλήνων, ενδιάφερονται για το συμφέρον τους… και όχι για το δικαίον, εκτός ελαχίστον εξαιρέσεων. Επί το πλείστον στην εποχή μας, οι κάτοικοι της χώρας των Ελλήνων, προστρέχουν στο πολιτειακό Δίκαιον της πυγμής, για να διασφαλίζουν και μόνο το Συμφέρον τους, και όχι το Δίκαιον της ηθικής!!! Και αυτή είναι η ανήθικη πολιτεία τους!

  Η Αλήθεια, είναι σκληρή, είναι πικρή… αλλά ουδέποτε παράλογη! Η Αλήθεια είναι Λογική. Οπωσδήποτε πολλές φορές πρέπει να λέγονται σκληρά λόγια, σε αυτούς που είναι σκληρόπετσοι! Η ακόμα καλύτερα δεν έχουν καθόλου τσίπα (δηλαδή ηθική)!!!

  Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην οδό της Αλήθειας.. απο μόνοι τους είναι ανώτεροι, σε σύγκρισει με αυτούς που έχουν επιλέξει την Λήθη και το ψεύδως… και αυτό είναι πολύ λογικό.

  Όταν κάποιος είναι στην οδό, η στο πεδίο της Αλήθειας – μνήμης… δεν αισθάνεται ανώτερος… ΕΙΝΑΙ ανώτερος.. αλλά όχι μ@λ@κ@ς! Και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να μπερδεύουμαι, για λόγους συμφέροντος.

  Η Αλήθεια μη Λήθη, δεν είναι εργαλείο, είναι πεδίο… η λογική δια του εγκεφάλου είναι το εργαλέιο που μας οδηγεί στην Αλήθεια, δηλαδή στο Ον.

  Αυτά.

  ΥΓ. Υπάρχουν πολλοί Κόσμοι.

  • Ανώνυμος says:

   Δεν θέλω και φυσικά δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω μαζί σου γιατί μιλάς αληθινά.
   Θα ηθελα ομως εαν είναι δυνατόν να ξεδιπλώσεις την σκέψη σου όσο
   αναφορά στάση και τρόπο ζωής προς ενθύμηση πληροφοριών-αλήθειας.
   φαντάζομαι θα πεις παιδεία…..αλλά ας μην προτρέχω…

 4. Ανώνυμος says:

  Προς τον 7:10… να υποθέσω ότι αναφέρεσαι σε εμένα…

  Θα προσπαθήσω επιγραμματικά.

  Ο Άνθρωπος γεννιέται δεν γίνεται… λίγοι Άνθρωποι γεννιούνται, ελάχιστοι δε Έλληνες… η γνώση – πληροφορία, είναι μέσα μας, απλά δεν το γνωρίζουμε και μάλλον δεν μας ενδιαφέρει να το γνωρίσουμε… ο οδός είναι για τον καθένα προσωπική θέση, επίθεση, υπόθεση. Τα πάντα άγοντε υπό την αρχή των τριών αρχών… αυτή η Αγία Τριάδα είναι Μήτρα, πλήθος πραγμάτων.

  Το να στέκει κάποιος όρθιος είναι δύσκολο… ποιο δύσκολο να χορεύει… η ακεραιότητα, η δικαιοσύνη, η αλήθεια, αλλά και ο πόνος για αυτή την φυλακή σε οδηγούν σε περαιτέρω έρευνες για να βρεις το αίτιον του αιτιατού κάθε έρευνας, και αυτό είναι επίπονο.

  Η Αλήθεια η μη Λήθη, βρίσκεται ως στήλη άλατος ανάμεσα στην επτάδα, στην κοιλάδα των Μουσών… εκεί στο Ιερό Άλσος (πεδίο) βρίσκεται και ο Ελικώνας…
  http://worldobserveronline.com/wp-content/uploads/2013/06/dna.jpg

  Θα ήταν καλύτερα να αφήσεις να σε κλέψουν, αλλά εσύ να μην τους κλέψεις… θα ήταν καλύτερα να αφήσεις σε εκμεταλλευτούν αλλά εσύ όχι… πήγαινε σε αέναες αρχές που συνθέτουν το ιδεατό του Ήρωα, και ακολούθησε αυτές τις αρχές, με όποιο κόστος. Να μην πράττεις, η να επιθυμής αυτό που θέλουν να πράττουν οι πολλοί… αλλά να πράττεις και να επιθυμείς αυτό που πράττουν οι λίγοι. Όταν εσύ θα στέκεις όρθιος, οι άλλοι θα έχουν πέσει… ο σκοπός δεν είναι να πέσουν οι άλλοι, αλλά εσύ να μείνεις όρθιος. Ο πλούτος δεν είναι τα υλικά αγαθά.. ο πλούτος είναι το ιδεατών, τα υπόλοιπα έρχονται και παρέρχονται…

  Η παιδεία που παρείχε και παρέχει το ελληνικό κράτος σε κάνει εργαλείο, σε κάποια μηχανή… και όχι το ιδεατών σε τόπο, χώρο χρόνο. Ο Άνθρωπος γεννιέται δεν γίνεται…

  Αυτά τα τυπικά.

  ΥΓ. Διάβασε ενδεικτικά Θεόφιλου Βορέα – Πειραματικαί Μνημονικαί Έρευναι. Η πορεία της Λήθης & Μνήμης Άσκησις και Συνάσκησις.

  • Ανώνυμος says:

   προς τον 10:18

   ευχαριστώ για την απάντηση..
   θα προσπαθήσω να βρώ και να μελετήσω αυτό που πρότεινες.

   θα ηθελα την γνώμη σου γ'αυτο : http://www.nooapocalypsis.org/
   και ειδικά για τους ορισμούς..

   επίσης αν είναι ευκολο μια αναφορά για το υπάρχουν ''πολλοί κόσμοι''
   και την αποψη σου για την διδασκαλία του γκουρτζίεφ…

   • Ανώνυμος says:

    μια φορα ακομα σωστος ο "αυτα" αλλα το λινκ σου φιλε μου ειναι "περιεργο" καθως παρουσιαζει σαν πνευματκο ανθρωπο τον χρυσοστομο !!!
    ψαξε λιγο να δεις τι λουλουδια ελεγε αυτος τυπος !!
    Και η πιστη ειναι μεγιστο κακο !
    Ειναι ΟΠΛΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    αλλωστε τα λενε οι λεξεις
    πχ
    πλουσιος = πλεον-ουσιας = ο πλεοναζων ουσιας
    πιστη =πυλη-ιστος = περνω πυλη και γινοαμι ΥΠΟΧΟΙΡΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *