Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

05:38 - 26/02/2013

ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ … ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΥ

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Σύμφωνα με έρευνα της GPO, πάνω από τους μισούς Έλληνες πιστεύουν ότι οι άλλοι μισοί κλέβουν την εφορία, ενώ όλοι είναι βέβαιοι πως φοροδιαφεύγουν οι μετανάστες, στους οποίους οφείλεται η χρεοκοπία της χώρας.

Οι μισοί Έλληνες πιστεύουν πως οι άλλοι μισοί κλέβουν την Εφορία, οπότε έχουν δικαιολογία να κλέβουν κι αυτοί, και καλά κάνουν γιατί, αν ο άλλος έχει κατηγορία για λαθρεμπόριο πετρελαίου από το 2001 και κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος επειδή η δίκη του αναβάλλεται συνεχώς –ενώ σκοπεύουν να του δώσουν και κερδοφόρα κρατική επιχείρηση επειδή είναι φίλος του πρωθυπουργού-, γιατί να πληρώσεις εσύ τους φόρους σου; Μ@λ@κ@ς είσαι;

Ενώ όλοι οι Έλληνες φοροδιαφεύγουν –εκτός από αυτούς που δεν φοροδιαφεύγουν επειδή δεν μπορούν αλλά, αν μπορούσαν, θα το έκαναν-, μόλις το 16,4% παραδέχεται ότι έχει φοροδιαφύγει αποκρύπτοντας εισοδήματα, και είναι ηλίθιοι γιατί, όταν έχει βγει ο Πάγκαλος και έχει πει «μαζί τα φάγαμε» -παραδέχτηκε δηλαδή πως αυτός τα έφαγε- και δεν έχει βρεθεί τόσα χρόνια ένας κ@ριόλης εισαγγελέας να τον καλέσει να δώσει εξηγήσεις πώς τα έφαγε, εσύ πρέπει να είσαι ντιπ ηλίθιος για να πληρώνεις φόρους.

Το 46,3% των Ελλήνων δηλώνει ότι έχει συμβάλει στο να φοροδιαφύγει κάποιος με το να μην ζητήσει απόδειξη αλλά αυτή είναι μια πολύ υγιής κίνηση και θα πρέπει να την κάνουν όλοι γιατί δεν γίνεται να μην έχεις δει την «απόδειξη» για το ελληνικό δημόσιο χρέος που είναι μερικές εκατοντάδες δισεκατομμύρια και, παρ’ όλα αυτά, να δέχεσαι να το πληρώνεις, ενώ από την άλλη να κάνεις μανούρα στον ψιλικατζή -που ξέρεις ότι είναι έτοιμος να βάλει λουκέτο- επειδή δεν σου έκοψε απόδειξη για τις καραμέλες.

Το 70% των πολιτών δικαιολογεί κατά κάποιο τρόπο τη φοροδιαφυγή των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων επειδή πιστεύουν πως το κάνουν για λόγους βιωσιμότητας, ενώ το υπόλοιπο 30% δεν τη δικαιολογεί επειδή θέλει να κλείσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όλοι όσοι δουλεύουν σε αυτές να μείνουν άνεργοι και να σε περιμένουν στη γωνιά του δρόμου με το μαχαίρι για να σε καθαρίσουν και να σου πάρουν το πορτοφόλι που μπορεί να είναι άδειο αλλά αυτοί δεν το ξέρουν και θα τους κάνεις μεγάλη έκπληξη.

Αυτή η έρευνα της GPO είναι εντελώς προβοκατόρικη γιατί –με 27% επίσημη ανεργία- μπορεί και να είσαι άνεργος ή να παίρνεις έναν μισθό που δεν φτάνει ούτε για χαρτζιλίκι σε παιδί του δημοτικού, για να αγοράζει κουλούρι στο διάλειμμα.

Πάντως, ο Μιχάλης Κατσαρός, στο ποίημα «Η διαθήκη μου», μας προτρέπει –μεταξύ άλλων- να αντισταθούμε και στο φόρο.

Κι εγώ τους ποιητές τους σέβομαι.

πηγη

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (7)

  1. Ανώνυμος 02/26/2013 @ 11:58 ΠΜ

    Οταν ξερω οτι τα λεφτα μου,θα τα φαει η Τροικα και οι Μασονοι,δεν προκειται να παρουν δραχμη!…Να γυρισουν τα κλεμενα και οσα φαγανε οι επι 38 χρονια πολιτικοι κλεφτες,τα αφεντικα τους,και οι παρατρεχαμενοι τους,και μετα βλεπουμε.Μεχρι τοτε,τον Μ…..!Οτι χρωστουσαμε τα πληρωσαμε και με το παραπανω!Στα τσακιδια οι υποτεκτικοι…

  2. Ανώνυμος 02/28/2013 @ 2:38 ΜΜ

    Αυτό το "μετά βλέπουμε" είχαν πει και όλοι οι φοροφυγάδες. Ας γυρίσει η αγορά και "μετά βλέπουμε, αν θα πληρώσουμε φόρους".
    Αυτό που λες φίλε είναι πολύ πολύ επικίνδυνο και απορώ που δεν βρέθηκε κανείς να σε διορθώσει.
    Αφού λοιπόν θα πληρώνουμε φόρους κατά το δοκούν γιατί να σταματάμε και στα φανάρια ε?
    Γιατί να περιμένουμε στα επείγοντα τη σειρά μας ε?
    Γιατί να βοηθήσουμε τη γριούλα να περάσει τον δρόμο και να μην τη ρίξουμε σε κάνα αυτ/το ε? Αφού κι αυτή όταν δούλευε στο Δημόσιο κωλοβαρούσε….
    Αυτό φίλε ονομάζεται αναρχία και αν δεν το καταλαβαίνεις καλά θα κάνεις να αγοράσεις κανένα όπλο γιατί την ΑΝΑΡΧΙΑ προωθείς.
    Ο νόμος δεν τηρείται επειδή είναι σωστός, ούτε επειδή το μικρό μας το μυαλό δεν αντιλαμβάνεται τη σκοπιμότητά του (μπορεί το δικό σου να την αντιλαμβάνεται, αλλά εγώ είμαι αμόρφωτος- αν καταλαβαίνεις τι εννοώ). Ο νόμος τηρείται επειδή είναι ο ΝΟΜΟΣ. Και οι πολιτισμένοι άνθρωποι τον χρησιμοποιούν για να κανονικοποιήσουν την ανθρώπινη συμπεριφορά. Είναι θεμέλιο του ανθρώπινου πολιτισμού. Αν αδυνατούμε να αντιληφθούμε οτι κλέβοντας το κράτος, τον συνάνθρωπο, καταπιέζοντας τα ζώα, μολύνοντας το περιβάλλον, και κυρίως στερώντας την παιδεία, βλάπτουμε τον ίδιο μας τον εαυτό τότε θα πρέπει να επιβάλλουμε το μάθημα αυτό στον εαυτό μας.

  3. Ανώνυμος 02/28/2013 @ 3:46 ΜΜ

    4,38…Για ποιον ΝΟΜΟ μιλας τοση ωρα;Αναρχια,και φασισμο,ζεις ηδη.Απλα στα φαφτισανε οι υποτακτικοι "δημοκρατια"…Πες μου επι 40 χρονια ποιος τιμωρηθηκε για τα εγκληματα κατα τους κρατους και των πολιτων,και μετα,οντως βλεπουμε…Μαλλον σε αλλη χωρα ζεις.

  4. Ανώνυμος 02/28/2013 @ 9:19 ΜΜ

    4:38 μ.μ, είσαι βλάκας με περικεφαλαία. Πάλι καλά που βρέθηκες εσύ με το κατεβατό σου να τον διορθώσεις. Όταν φιλαράκο παίρνεις 500 ευρώ μισθό και σου έρχετε χαράτσι- ρεύμα να πληρώσεις 300, όταν πας και στήνεσαι 2 μέρες στο ΙΚΑ απο τις 4 τα ξημερώματα για να ανανεώσεις (άκουσον άκουσον) το βιβλιάριο σου, όταν μπαίνεις σε γραφείο του ΟΑΕΔ και βλέπεις τον υπεύθυνο με τα πόδια πάνω στο τραπέζι να τον έχει πάρει λίγο, όταν ξέρεις οτι με 500 ευρώ μισθό θα κληθείς συν των άλλων να πληρώσεις και φόρο, όταν επίσης ξέρεις πως 40 χρόνια τώρα εξ αυτών που τραγάνησαν το χρήμα του κοσμάκη ουδείς τιμωρήθηκε, ε τι να πω; Να συμφωνήσω μαζί σου; Οτι ο νόμος είναι νόμος; Να ξεχάσω δηλαδή όποιαδήποτε εναλλακτική λύση υπήρχε και είχε προταθεί απο διακεκριμένους οικονομολόγους προκειμένου να αποφύγουμε αυτή τη κατάσταση, να ξεχάσω τα λάθη της τρόικας, να, να, να.. Αστυνόμε Σαίνι, λέγε αναρχικούς όσους αντιτίθενται στο σύστημα, εσύ πλήρωνε και δίνε και κάτι παραπάνω για την Ελλάδα ρε γαμώτο, και λέγε τους και ευχαριστώ κιόλας. Ήρωα.

  5. Ανώνυμος 03/01/2013 @ 11:57 ΠΜ

    4.38 είσαι ΤΕΛΕΙΑ ΡΥΘΜΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΣ ….. ΕΥΓΕ!!!! ΟΙ "ΔΑΣΚΑΛΟΙ" ΣΟΥ (στη ζωή, στο κόμμα και στο σχολείο φυσικά) ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ !!!

  6. Ανώνυμος 04/16/2014 @ 11:31 ΠΜ

    OTAN O PAPADOPOYLOS TA EBALE SE TAKSI OLA DEN SAS ARESAN OTAN AYTA POY PLIRONES ANTISTIXOYSAN SE AYTA POY EPREPE NA PLIROSEIS DEN SOY ARESAN…OTAN SOY FTIAXNAN ERGA KAI EIXES DOYLEIA KAI LEYTA GIA NA ZEISEIS SAN AN8ROPOS MPIKES STO POLYTEXNEIO KAI DIADILONES GIA NA RIKSIS TIN XOYNTA PERNONTAS STA XERIA TIN EKSOYSIA GIA NA EPANAFEREIS THN DIMOKRATIA DI8EN KAI IDOY TO APOTELESMA..KAI TORA BALATE ALLO PROSOPO TO PROSOPO TIS ANARXIAS KAI SIGA SIGA PROSPA8ITE NA ALIOSETE OSA KALA EXOYN MINEI STON ELLINA FILOTIMO PARADOSI K.A STAMATISTE TIS PSEYTO IDEOLOGIES EPITELOYS OLOI OI ANARXIKOI-ARISTERI KLP.EXETE APO PISO PAKETA KAI SAS TAIZOYN ..ETSI KSERO KAI EGO NA LEO MLK…

    • Ανώνυμος 07/22/2014 @ 5:59 ΜΜ

      ναι, η αλήθεια είναι ότι αυτοί που τη βγάλανε στα μπουντρούμια και φάγανε το ξύλο της αρκούδας, δεν εκτίμησαν δεόντος τη συνεισφορά του παπαδόπουλου στο έθνος.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*