Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου τέθηκε σε λειτουργία φραγή στην πρόσβαση μέσω internet

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, από το τέλος Απριλίου τέθηκε σε λειτουργία φραγή στην πρόσβαση μέσω internet

ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ …ΤΟΠΙΚΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΤΑ BLOGS Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΟΠΩΣ π.χ.WWW.SAMIAKIGNOMI.GRWWW.ARMONIARADIO.GR κ.α.Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, από το τέλος Απριλίου τέθηκε σε λειτουργία φραγή στην πρόσβαση μέσω internet στους χώρους εργασίας του Διοικητηρίου Σάμου, σε όλα τα blog γενικώς και σε…. όλα τα ενημερωτικά site της Σάμου. 

Έτσι για παράδειγμα, εφημερίδες όπως η ΧΑΡΑΥΓΗ, ή ραδιοφωνικοί σταθμοί όπως η ΑΡΜΟΝΙΑ, αν και δεν είναι blog, δεν είναι επισκέψιμα από τους υπολογιστές της περιφερειακής ενότητας Σάμου.
Θύμα λοιπόν αυτών των απαγορεύσεων και το blog της ΒΙΓΛΑΣ καθώς και μια σειρά άλλων blog (π.χ. aegaio), που έχουν γίνει ενοχλητικά για την εξουσία με την κριτική που ασκούν.
Επιτρέπεται μόνο η πρόσβαση στα μεγάλων συμφερόντων ΜΜΕ των Αθηνών, αλλά και σε site όπως π.χ. της Τζούλης Αλεξανδράτου !!!
Είναι σαφές ότι είναι δικαίωμα του κράτους να επιβάλει περιορισμούς στη χρήση του internet στους χώρους απασχόλησης των υπαλλήλων, με το πρόσχημα της αύξησης της παραγωγικότητας των υπηρεσιών του κράτους. Όμως, έχει ιδιαίτερη σημασία, ο τρόπος που διαχειρίζεται η εξουσία το δικαίωμά της αυτό.

Με άλλα λόγια, το να μπορείς να επισκεφτείς από υπολογιστή του Διοικητηρίου το site της Τζούλιας Αλεξανδράτου αλλά όχι το site της ΑΡΜΟΝΙΑΣ ή της ΧΑΡΑΥΓΗΣ, το να μπορείς να επισκεφτείς τους δικτυακούς τόπους του in.gr ή άλλων ΜΜΕ που ελέγχονται από τα μεγάλα συμφέροντα, αλλά όχι κάποιο blog, μαρτυρά ότι η απαγόρευση δεν αποσκοπεί στην αύξηση της παραγωγικότητας των υπαλλήλων, αλλά στον έλεγχο της πληροφόρησης.

Η πρακτική αυτή, που σύμφωνα με πληροφορίες μας αφορά μόνο τη Σάμο και όχι στα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειας, μαρτυρά ότι οι προθέσεις των εμπνευστών της απαγόρευσης δεν είναι και τόσο αγνές. Δεν συμφέρει σήμερα την τοπική εξουσία ο ενημερωμένος πολίτης… γιατί σιγά σιγά συσπειρώνεται και αντιδρά..
Είναι λοιπόν εύλογο να επιτρέπονται μόνο τα ελεγχόμενα από τα μεγάλα συμφέροντα ΜΜΕ, γιατί εκεί η πληροφόρηση φιλτράρεται και είναι απόλυτα ελεγχομενη. Τα blog κάνουν κακό στην υγεία των κυβερνώντων γιατί ο κόσμος πληροφορείται με ειδήσεις αφιλτράριστες, μη ελεγχόμενες.

http://katohika.gr/2011/05/14/interne-3/ Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *