Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

21:07 - 17/12/2011

Μεγάλο ερώτημα για το 2012: Θα είμαστε ικανοί να μιλάμε στα ζώα;

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Αυτή τη χρονιά, έγιναν τεράστια βήματα για την κατανόηση της ζωικής, μη ανθρώπινης παραγωγής ομιλίας.Αλλά θα είμαστε ποτέ ικανοί να κάνουμε κατανοητές συζητήσεις με άλλα είδη , τέτοιου είδους ώστε η κάθε πλευρά να καταλαβαίνει η μία την άλλη;

Σκεφτείτε τι μάθαμε για τα δελφίνια πρόσφατα. Προ μηνών έρευνα αποφάνθηκε ότι τα δελφίνια μιλάνε σαν τους ανθρώπους με όρους φυσικής μεθόδου(διαδικασίας). Πρωτύτερα εθεωρείτο ότι πολλές φωνές δελφινιών ήταν απλά σφυρίγματα , αλλά η έρευνα βρήκε ότι οι ήχοι παράγονται εξαιτίας δονήσεων ιστών όπως ακριβώς γίνεται με τον χειρισμό των φωνητικών χορδών των ανθρώπων .


O μηχανικός ακουστικής John Stuart Reid και ο Jack Kassewitz του οργανισμού “Speak Dolphin” δημιούργησαν ένα όργανο γνωστό ως “Κυματοσκόπιο” το οποίο αποκαλύπτει λεπτομερείς δομές μέσα στους ήχους επιτρέποντας την αρχιτεκτονική τους να μελετηθεί εικονογραφικά.

Όπως γίνεται και με την αποκρυπτογράφηση αιγυπτιακών ιερογλυφικών, οι ερευνητές ίσως είναι ικανοί να καταλάβουν το νόημα των φωνών των δελφινιών.Επιπροσθέτως των ήχων που μοιάζουν σα σφύριγμα , τα δελφίνια παράγουν ήχους σαν τιτιβίσματα και σαν ξερούς μεταλλικούς ήχους των τρένων, γεγονός που υποδηλώνει ότι συμμετέχουν σε πολύ σύνθετες και περίπλοκες κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.

Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι τα δελφίνια είναι ικανά να “δουν” με τον ήχο όπως οι άνθρωποι χρησιμοποιούν υπερήχους για να δουν ένα έμβρυο στη μήτρα της μητέρας,είπε ο Kassewitz  στο “Discovery News”. Το Κυματοσκόπιο παρέχει μια πρώτη ματιά σε αυτό που τα δελφίνια μπορούν να “βλέπουν” με τους ήχους τους.

Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε ειδικό εξοπλισμό για την αναπαραγωγή τέτοιων ήχων, αλλά αν αυτό είναι δυνατό και οι ήχοι αποκρυπτογραφούνται, μια ουσιαστική επικοινωνία με τα δελφίνια θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα.

Πρόσφατα σας είπαμε επίσης για το πώς τα παιδιά καταλαβαίνουν τα γαβγίσματα των σκύλων.Τα παιδιά συγκεκριμένα, φαίνεται να καταλαβαίνουν τα σκυλιά καλύτερα από ότι εμείς οι υπόλοιποι. Ωστόσο τα γαβγίσματα δεν είναι παρόμοια με τις λέξεις. Είναι πιο πολύ συνδεδεμένα με συναισθηματικές καταστάσεις.Ωστόσο περιέχουν μερικές συγκεκριμένες πληροφορίες.


Για να συμπληρώσουμε τα κενά ομιλίας με ζώα όπως οι σκύλοι, τα άλογα και οι γάτες, όλοι μας αξιοποιούμε άλλες μορφές επικοινωνίας, όπως η γλώσσα του σώματος. Πολλοί από μας ήδη απολαμβάνουμε διαλόγους με τα αγαπημένα μας μη ανθρώπινα ζώα ακόμα και αν υπάρχει κάποιος βαθμός μυστηρίου.

Νομίζω ότι ένας από τους πιο υποσχόμενους τομείς έρευνας βρίσκεται στις πρωτεύουσες μη ανθρώπινες διαδικασίες παραγωγής φωνής. Ζώα όπως οι χιμπατζήδες επικοινωνούν μεταξύ τους με πολύπλοκους τρόπους και μερικοί είναι ειδικευμένοι στο να κατανοούν τι λέμε.Ορισμένες μελέτες έχουν επίσης καταφέρει να αποκρυπτογραφήσουν πρωτεύουσες διαδικασίες παραγωγής φωνής , όπως τον καθορισμό του τρόπου με τον οποίο οι χιμπατζήδες “Bonobo” επικοινωνούν προβάλλοντας τις σκέψεις τους σχετικά με το φαΐ.

Κατά την άποψή μου, ένα πρωτόγονο σύστημα επικοινωνίας, μπορεί να ενώσει σχεδόν όλα τα θηλαστικά. Είναι αυτονόητο ότι καταλαβαίνουμε ήχους-φωνές που σηματοδοτούν κίνδυνο, φόβο ή ικανοποίηση, που εκπέμπονται από πολλά ζώα.Καλώς εχόντων των πραγμάτων, οι μελλοντικές έρευνες θα εξηγήσουν καλύτερα αυτές τις φωνές.

Ποιος ξέρει; Ίσως μάθουμε περισσότερα για τους εαυτούς μας και ανακαλύψουμε χρήσιμες πληροφορίες. Για παράδειγμα, όχι πολύ καιρό πριν, σας είπαμε για το πώς οι χιμπατζήδες αυτοθεραπεύονται με το φαγητό. Μπορεί να γνωρίζουν κάποια πράγματα τα οποία εμείς δε γνωρίζουμε, σχετικά με τις θεραπευτικές ιδιότητες ορισμένων φυτών, εντόμων και πολλών άλλων.

Μετάφραση πρωτοτύπου: Αφύπνιση Συνείδησης

afipnisoy

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*