Μαρτίν Ομπρί: Δεν μπορεί να δανείζεσαι με 3% και να δανείζεις την Ελλάδα με 5% !

Αφόρητο το πρόγραμμα λιτότητας της Ελλάδας

Ως «αφόρητο από κοινωνικής απόψεως» χαρακτήρισε το πρόγραμμα λιτότητας που έχει επιβληθεί…
 
στην Ελλάδα, η επικεφαλής του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μαρτίν Ομπρί, κατηγορώντας παράλληλα την Ευρώπη για «ολιγωρία και σκληρά ανταλλάγματα».

Προσκεκλημένη στην εκπομπή «Parole Directe » στο κανάλι TF1, αργά χθες το βράδυ, εξέφρασε την ανησυχία της για την κρίση στην Ελλάδα:

«Από την αρχή είχαμε εκφράσει την ανησυχία, θεωρώντας εξαιρετικά σκληρό το πρόγραμμα λιτότητας που ζητήθηκε να εφαρμοσθεί από την Ελλάδα. Βεβαίως η χώρα χρειαζόταν μέτρα λιτότητας, καθώς το χρέος της ήταν τεράστιο και ο Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβε με κουράγιο το έργο του με στόχο τη μείωση του ελλείμματος. Η Ευρώπη, ωστόσο, άργησε να αντιδράσει και ζήτησε πολύ σκληρά ανταλλάγματα. Σήμερα το πρόγραμμα λιτότητας είναι από κοινωνικής απόψεως αφόρητο και πλήττει την ανάπτυξη».

«Ειλικρινά, το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι δανείζουν στην Ελλάδα με επιτόκιο της τάξης του 5%, ενώ οι ίδιοι δανείζονται με επιτόκιο 3%, δεν το ονομάζω έκφραση αλληλεγγύης», κατέληξε η Μαρτίν Ομπρί.

Παράλληλα ο Ζαν-Πιερ Ζουγέ, πρόεδρος της Γαλλικής Αρχής Χρηματοπιστωτικών Αγορών (AMF) δήλωσε ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δε θα έλυνε τίποτε και θα σήμαινε «την αρχή του τέλους» της ζώνης του ευρώ.

«Αυτό που διακυβεύεται μέσω της Ελλάδας, είναι η αξιοπιστία της ευρωζώνης και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», είπε ο Ζουγέ στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL.

Αναφορικά με τη διάσταση των απόψεων ανάμεσα σε Παρίσι και Βερολίνο σχετικά με τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας εκτιμά ότι δεν διακυβεύεται η ουσία αλλά ο τρόπος.
Διαβάστε περισσότερα: http://trikalagr.blogspot.com/2011/06/3-5.html#ixzz1Pnv8untj

http://trikalagr.blogspot.com/2011/06/3-5.html#more Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *