Μαθητές στο Μεσολόγγι ζούσαν μόνο με νερό…

Το θηρίο της πείνας δεν φοβάται τις διαψεύσεις του υπουργείου Παιδείας και συνεχίζει τις επιθέσεις του στα Δημοτικά σχολεία της χώρας. Μαθητές που «ζούσαν μόνο με νερό» εντόπισε ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Πάνος Κατσούλης, όχι σε φτωχογειτονιά της πόλης, αλλά σε Δημοτικό του κέντρου, στο οποίο φοιτούν παιδιά οικογενειών της μεσαίας τάξης.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσημη καταγγελία για κρούσματα υποσιτισμού σε σχολεία. Προηγήθηκε η δραματική έκκληση φορέων του κέντρου της πρωτεύουσας, μεταξύ των οποίων σύλλογοι δασκάλων και γονέων, που αποκάλυψαν περιστατικά λιποθυμίας μαθητών λόγω ασιτίας σε Δημοτικά του 6ου Διαμερίσματος της Αθήνας. Το θέμα αποκάλυψε ο «Ε.Τ.» προκαλώντας την αντίδραση του υπουργείου Παιδείας. Με ανακοίνωσή του όχι μόνο διέψευσε τις καταγγελίες των φορέων υποστηρίζοντας ότι τα αρμόδια διοικητικά στελέχη δεν έχουν λάβει αναφορές για κρούσματα ασιτίας στα σχολεία, αλλά και αντεπιτέθηκε χαρακτηρίζοντας τις αποκαλύψεις «λαϊκίστικη προπαγάνδα από κάποιους που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και τους ίδιους τους μαθητές».


«Ήλθε στο σπίτι και μου είπε ότι κάποια παιδιά στο σχολείο του είναι πολύ κίτρινα και δεν δείχνουν καλά. Στην αρχή δεν έδωσα σημασία. Μετά κατάλαβα ότι το παιδί μού περιέγραφε την ωχρότητα της ασιτίας», αναφέρει στον «Ε.Τ.» ο δήμαρχος, δάσκαλος και ο ίδιος. Σύμφωνα με τον κ. Κατσούλη εμφανές πρόβλημα παρουσίαζε «μία ομάδα 4 παιδιών». Με αφορμή τα κρούσματα υποσιτισμού στο Δημοτικό σχολείο του γιου του o κ. Κατσούλης ζήτησε από όλους τους διευθυντές των σχολείων της πόλης αναφορές για ανάλογα κρούσματα. Αστραπιαία αντέδρασαν ο σύλλογος γονέων του συγκεκριμένου σχολείου σε συνεργασία με το δήμο συγκεντρώνοντας τρόφιμα για τις οικογένειες των παιδιών, ενώ αναπτύχθηκε πρωτοβουλία για τη δημιουργία τράπεζας τροφίμων προς ενίσχυση όποιας οικογένειας αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης. Ήδη στο Μεσολόγγι, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες σε τοπικά μέσα ενημέρωσης είναι διαδεδομένο να ψωνίζουν οι μαθητές από τα σχολικά κυλικεία με… πίστωση, λειτουργεί κοινωνικό παντοπωλείο με τη συνεργασία της Μητρόπολης και της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών. Τα τρόφιμα παραδόθηκαν στη διεύθυνση του σχολείου για να τα μοιράσει με την αναγκαία εχεμύθεια στις οικογένειες των παιδιών.

Από τον “Ελεύθερο Τύπο”

πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *