in , ,

Μήνυση κατά της Ελλάδας κατέθεσαν Αργεντινή και Βενεζουέλα

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

“γνωρίζουμε ότι σας είναι ιδιαιτέρως δύσκολο να διακρίνετε, σαν λαός, το ψέμα από την αλήθεια. Πιστέψτε μας. Βρεθήκαμε κι εμείς στην ίδια θέση με εσάς και το πληρώσαμε. Γι’αυτό και σας ζητούμε να κάνετε το πολύ σημαντικό πρώτο βήμα. Μην ακούτε αυτά που σας λένε οι πολιτικοί και οι μεγαλοδημοσιογράφοι. Κλείστε τις τηλεοράσεις. Σταματήστε να αγοράζετε τις εφημερίδες τους και να ακούτε τα ραδιόφωνά τους. Μπείτε στις ιστοσελίδες τους και βομβαρδίστε τους με ένα μήνυμά: ‘Σας καταλάβαμε. Δεν σας φοβόμαστε πια. Είμαστε ελεύθεροι’”

Από polyfimoss.wordpress.com

Τεράστια έκπληξη στην παγκόσμια κοινή γνώμη προκάλεσε η είδηση ότι Αργεντινή και Βενεζουέλα κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά της Ελλάδας, και συγκεκριμένα ενάντια στην ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερς το οποίο πήρε στα χέρια του το προσχέδιο της μήνυσης, βασική αιτιολόγηση της πράξης αυτής αποτελούν τα δυσφημιστικά σχόλια δεκάδων βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου κατά των δύο αυτών χωρών.

Συγκεκριμένα, το κείμενο αναφέρει ότι “παρατηρώντας εδώ και δύο περίπου χρόνια τους εκπροσώπους του ελληνικού λαού να ψεύδονται διαρκώς στοχεύοντας αναίτια τους περήφανους λαούς της Αργεντινής και της Βενεζουέλας, κι έπειτα από συνεχείς διαμαρτυρίες σε διπλωματικό επίπεδο που δεν εισακούστηκαν, αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε στην πρωτοφανή για τα παγκόσμια δεδομένα κίνηση ούτως ώστε να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας”.

Όπως γράφει ο ρεπόρτερ του Ρόιτερς, Φελίθ Ναβιδάδ, ο οποίος εξασφάλισε το κείμενο της μήνυσης πριν αυτό φτάσει στα χέρια της ελληνικής διπλωματικής αρχής, οι ηγέτες των δύο λατινοαμερικανικών χωρών “φέρονται απογοητευμένοι από τη στάση συγκεκριμένων εκλεγμένων Ελλήνων αξιωματούχων οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να λένε ότι δεν έχουμε καν χαρτί υγείας για να σκουπιστούμε”.

Στο συνοδευτικό αιτιολογικό κείμενο το οποίο παρατίθεται μαζί με την ίδια τη μήνυση που υπογράφουν οι Κριστίνα Φερνάντες ντε Κιρχνέρ και Νικολάς Μαδούρο, επισημαίνεται ότι “σε διπλωματικό επίπεδο, έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούνται οι χώρες μας από τις πολιτικές ηγεσίες και τα ελεγχόμενα από αυτές μέσα ενημέρωσης ως αντιπαραδείγματα. Κάναμε μάλιστα μεγάλη υπομονή όλα αυτά τα χρόνια, τα οποία αρνηθήκαμε να πληρώσουμε τους γύπες και τους τοκογλύφους των διεθνών αγορών ακολουθώντας ένα πρόγραμμα ενίσχυσης των διαλυμένων οικονομιών μας μετά από δεκαετίες οικονομικού και στρατιωτικού ελέγχου, υποκινούμενου από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Παγκόσμια Τράπεζα αλλά και τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Βλέποντας όμως τον ελληνικό λαό να χάνει μέσα σε τέσσερα χρόνια το ένα τρίτο του πλούτου του και κυρίως να οδηγείται στην απώλεια της ίδιας του της ελπίδας, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε αυτήν τη συμβολική κίνηση, η οποία ελπίζουμε πως θα τον ξυπνήσει από τον τετραετή του λίθαργο”.

Οι ηγέτες των δύο λατινοαμερικανικών χωρών φαίνονται εξαιρετικά διαβασμένοι όσον αφορά την ελληνική ιστορία και τους απελευθερωτικούς της αγώνες. “Γνωρίζουμε”, γράφουν, “πως η Ελλάδα έχει μακρά παράδοση αγώνων οι οποίοι κατέληξαν σε εμφύλιες συγκρούσεις που έφεραν το διχασμό και υποθήκευσαν οικονομικά τη χώρα. Ελπίζουμε πως για ακόμη μια φορά, εμείς, ένας ‘ξένος παράγοντας’, θα σας αφυπνίσουμε από τον εφιάλτη σας και θα σας οδηγήσουμε σε έναν διαφορετικό δρόμο από εκείνον που διάλεξαν οι υπάλληλοι της τρόικας των δανειστών για εσάς. Σας καλούμε όμως να μην ξεγελαστείτε ξανά. Σκοπός της δικής μας παρέμβασης δεν είναι να σας χρεώσουμε με υπέρογκα δάνεια ούτε να σας βάλουμε να σκοτωθείτε μεταξύ σας. Το μόνο που θέλουμε είναι να διώξουμε το φόβο σας και να σας δείξουμε ότι δεν είμαστε το τέρας που σας δείχνουν κάθε μέρα στις τηλεοράσεις σας, αλλά απλοί άνθρωποι που προσπαθούν να διορθώσουν τα λάθη τους και να διδαχθούν από αυτά”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ρόιτερς, η μήνυση αναμένεται να φτάσει στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης, δια της διπλωματικής οδού, σε μερικές ώρες. Ήδη έχουν κινητοποιηθεί οι ελληνικές διπλωματικές αρχές στην Αργεντινή, οι οποίες -κατά τον ρεπόρτερ Φελίθ Ναβιδάδ- σχεδιάζουν να εκδώσουν καταδικαστική ανακοίνωση ενάντια στις κυβερνήσεις των δύο λατινοαμερικανικών χωρών, εφόσον πρώτα πάρουν την άδεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την αμερικανική πρεσβεία και τη βοηθό της γραμματέας της Άνγκελας Μέρκελ.

Με νέο του τηλεγράφημα, το πρακτορείο Ρόιτερς ανέφερε ότι το αιτιολογικό κείμενο της μήνυσης καταλήγει με τα εξής λόγια: “γνωρίζουμε ότι σας είναι ιδιαιτέρως δύσκολο να διακρίνετε, σαν λαός, το ψέμα από την αλήθεια. Πιστέψτε μας. Βρεθήκαμε κι εμείς στην ίδια θέση με εσάς και το πληρώσαμε. Γι’αυτό και σας ζητούμε να κάνετε το πολύ σημαντικό πρώτο βήμα. Μην ακούτε αυτά που σας λένε οι πολιτικοί και οι μεγαλοδημοσιογράφοι. Κλείστε τις τηλεοράσεις. Σταματήστε να αγοράζετε τις εφημερίδες τους και να ακούτε τα ραδιόφωνά τους. Μπείτε στις ιστοσελίδες τους και βομβαρδίστε τους με ένα μήνυμά: ‘Σας καταλάβαμε. Δεν σας φοβόμαστε πια. Είμαστε ελεύθεροι’”.

anemosantistasis

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

24 Comments

Leave a Reply
 1. Λατινική Αμερική και Ισπανία, λαοί υπέρ φιλικοί με την χώρα μας και τον πολιτισμό των αρχαίων κατοίκων της, και σήμερα ένας λαός αξιοθρήνητος να τρέχει πίσω από γλοιώδης τοκογλύφους και να ικετεύει σαν πρεζόνι για την δόση του . ντρέπομαι ποια για την κατάντια μας.Συνεχίστε να αυτοκτονήτε λοιπόν.

 2. χαχαχχα μακάρι να ηταν αληθεια πραγματικά,μεχρι εκει που λέει "Όπως γράφει ο ρεπόρτερ του Ρόιτερς, Φελίθ Ναβιδάδ" το ψιλοπίστεψα….!!!

 3. Πως τους κόβεις αυτους τους δύο….μουτρα πετσι και τι μουτρα αλλα χαιρετούν οπότε δεν ει ναι αυτο που λες

 4. Όψιμο πρωταπριλιάτικο.
  Το ωραίο είναι ότι ρωτάει αναγνώστης αυτόν που πρωτόγραψε την είδηση:
  – Πηγη?
  και η απάντηση:
  -Κασταλία.
  χα χα χα

 5. katarxin sugnomi alla mono greekenglish mporo na grapso apo edo .ego eimai 30 xronon anergos parakalo giati ta afentika mou to exoun dei magges kai exoun brei patima na min plironoun kai se anagazoun na fugeis ne to etsi thelo. dustuxos h nea taks.. proxoraei to sxedio tis kai oi ellines koimountai h pigenoun mukono auto tous endiaferei .opos eipe kai enas filos tou patera mou ego file polemisa sto polutexneio pou esi den polemises kai ego tou apantisa mazi me tin damanaki mou leei nai. einai auti pou dilonei oti einai ebraia.tou apanto kai dixnontas tou ta binteo pou to apodikniei. ego ena exo na sas po ellines an uparxetai enothitai den exetai idea ti tha ginei an se olo ton kosmo enothitai tha trelathoun oi ebraioi

 6. Προσοχη οι παλαμες να μήν δειχνοντε σε κοινή θεα μεγαλος κίνδυνος αποκαλύψεων

 7. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΛΙΘ ΝΑΒΙΔΑΔ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑΝ Ο ΙΣΤΕΡ ΜΠΑΝΙ ΚΑΙ Ο ΜΕΡΙ ΚΡΙΣΤΜΑΣ

 8. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ.

  ΌΛΗ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ "ΨΕΥΔΟΥΣ" ΑΡΘΡΟΥ
  ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ:

  “γνωρίζουμε ότι σας είναι ιδιαιτέρως δύσκολο να διακρίνετε, σαν λαός, το ψέμα από την
  αλήθεια. Πιστέψτε μας. Βρεθήκαμε κι εμείς στην ίδια θέση με εσάς και το πληρώσαμε. Γι’αυτό και σας ζητούμε να κάνετε το πολύ σημαντικό πρώτο βήμα. Μην ακούτε αυτά που σας λένε οι πολιτικοί και οι μεγαλοδημοσιογράφοι. Κλείστε τις τηλεοράσεις. Σταματήστε να αγοράζετε τις εφημερίδες τους και να ακούτε τα ραδιόφωνά τους. Μπείτε στις ιστοσελίδες τους και βομβαρδίστε τους με ένα μήνυμά: ‘Σας καταλάβαμε. Δεν σας φοβόμαστε πια. Είμαστε ελεύθεροι'”.

  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΧΡΥΣΑΦΙ" ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ
  ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΤΕ ΜΕ ΤΑ "ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ"

  ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ, Η ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ ΤΙΠΟΤΑ,
  ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

  Ι. Λ.

 9. Σταύρο, καρδιακέ μου φίλε, γεια και χαρά.
  Κινείσαι πάντα επί της ουσίας της ζωής και αυτό σε τιμά όπως και μας τους φίλους σου.
  Όλα πάνε καλύτερα από τα αναμενόμενα και η συνέχεια προδιαγράφεται ευοίωνη. Ο χρόνος τα δείχνει πάντα όλα.
  Θετικό το δημοσίευμα και σίγουρα έχει αλήθεια. Το να αποστασιοποιείσαι όμως από την τρέχουσα ειδησεογραφία είναι στρουθοκαμηλισμός. Η εγκεφαλική οπτική είναι κριτής των πάντων. Έχουμε επιφυλάξεις για όλα όσα συμβαίνουν και σε αυτό το πλαίσια λειτουργούμε. Η ενημέρωση, όποιας μορφής, συνηγορεί σε βάθος χρόνου στην αποκάλυψη της αλήθειας.
  Ευχαριστώ και περιμένω και άλλα κείμενα.

 10. Εγω δεν εχω να πληρωσω τον ΕΝΦΙΑ.Εχω 2 σπιτια,στο ενα μενω το αλλο το νοικιαζω 280 ευρω και μ'αυτα ζω.Αληθεια λεω.

 11. ελληνακια φιλοχρηματα του καφε και του βολεματος ,,με ξεχασμενη ιστορια χωρις ηθη και εθιμα πλεον ,,,ελληνακια υπεροπτες ..ελληνακια του εγω της ψευτομαγκιας του ευκολομπλουτισμου και του ψεματος ,,,,αυτοι ειναι οι νεοελληνες ,,,,εκτος απο την αμνησια στην ιστορια ,,,και το εγω που τα εχουμε στο dna μας απο αρχαιοτατων χρονων ,,ολα τα αλλα ειναι η μοντερνα εξελιξη του ελληνα ….αλλα το χειροτερο απο ολα ,,,υποδουλοι στα κομματα στους πολιτικους και στα μμε ,,εισαστε ,,και θα παμε χειροτερα ,,και επιδη η αποψη εχει ονομα και πρεπει να εχει σε μια (δημοκρατια ) ,,Κίμων

 12. Μπραβο σε οσους ανακαλυψαν οτι η ειδηση ειναι ψευτικη!!!
  Ειστε πραγματικα ιδιοφυεις!!!
  Συνεχιστε τον υπνο σας, και συγνωμη αν σας ενοχλησαμε.

  • ΣΩΣΤΟΣ… ΕΤΣΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ, ΛΥΠΗΡΟ; ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ, ΟΣΟΙ ΑΦΥΠΝΙΣΘΗΚΑΝ ΚΑΛΩΣ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ.
   ΔΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Να μια λύση στην κατάχρηση εξουσίας και στην αστυνομική βια!!

«Ευτυχώς δεν γίναμε Αργεντινή» και γίναμε Ελλάδα (video)