Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

20:00 - 13/06/2012

Μάχη για το ποιος θα … δανειοδοτήσει την Κύπρο – “Σφάζονται” τρόϊκα, Ρωσία, Κίνα

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΣΑΣ ΟΤΙ ΑΝ Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΙΝΑ

ΤΟΤΕ ΤΟ ΔΝΤ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Η ΦΩΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ, ΜΑΛΛΟΝ Ο ΙΟΥΝΙΟΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ.
ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΝΤΟΜΙΝΟ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΟΖ. ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. 

Mια μεγάλη γεωπολιτική μάχη γίνεται αυτή την στιγμή στο παρασκήνιο αναφορικά με την δανειοδότηση της Κύπρου και την στήριξη του τραπεζικού της τομέα που έχει πληγεί από το “κούρεμα” των ελληνικών ομολόγων και παό την υπόθεση της Marfin Popular Bank, όπως μεταδίδει το Reuters. Η μάχη έχει να κάνει με το ποιος θα είναι ο … δανειστής της Κύπρου!

Η προηγούμενη “τρίπλα” με την οποία η Ρωσία δάνεισε τα 3 δισ. ευρώ στην Λευκωσία και απέτρεψε την προσφυγή για δημοσιονομικούς λόγους στον Μηχανισμό Στήριξης, κατέδειξε την μεγάλη επιρροή της Μόσχας στην Κύπρο και αυτό δεν άρεσε στις Βρυξέλλες και στο ΔΝΤ, το οποίο όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας αποδεικνύεται ότι δεν τους ενδιαφέρουν τόσο τα δανεικά και τα λεφτά, αλλά ο έλεγχος των κρατών.

Απόλυτα έγκυρη κυβερνητική πηγή από την Λευκωσία, διαβεβαίωσε το defencenet.gr ότι “Το ΔΝΤ ήθελε αύριο κι όλας να έρθει στην Λευκωσία, αλλά τους είπαμε να κάτσει εκεί που είναι. Έχουμε πολλές επιλογές. Δεν θα μας επιβάλλουν κάτι που δεν θέλουμε ή κάτι που θα μας υπονομεύσει”.

Στο ίδιο μήκος κύματος οι δηλώσεις του υφυπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κύπρου, Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο οποίος μεταξύ άλλων συγκεκριμενοποίησε το ποσό που ενδεχομένως να ζητήσει η χώρα από την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαυρογιάννης τόνισε πως η χρηματική βοήθεια μπορεί να φθάσει τα 3 ή 4 δισ. ευρώ το πολύ, ενώ υπογράμμισε πως δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις για το πώς θα στηριχθεί ο τραπεζικός κλάδος, ωστόσο εμφανίστηκε σίγουρος πως η Ευρώπη θα συμμετάσχει στο όποιο δάνειο ζητήσει η χώρα.

Επιπρόσθετα σημείωσε πως η Κύπρος ενδέχεται ακόμη να λάβει βοήθεια από τη Ρωσία ή ακόμα και από την Κίνα, σε συνδυασμό με δάνεια από την ΕΕ.

«Όλα είναι στο τραπέζι. Μπορεί να είναι συνδυασμός διμερών και ευρωπαϊκών δανείων. Ό,τι και αν είναι, θα περιλαμβάνει ευρωπαϊκά χρήματα ή όρους. Δεν ξέρω αν θα είναι από τη Ρωσία ή την Κίνα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο δανεισμός από την Μόσχα, δηλαδή το αντίθετο από αυτό που έγινε με την Ελλάδα που αρνήθηκε να δανειστεί από την Ρωσία και προτίμησε το ΔΝΤ και την τρόϊκα, έχει δημιουργήσει ανησυχία στην Δύση και για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών στην Κύπρο και για τον λόγο αυτό πιέζουν αφόρητα την Λευκωσία να μην πάει σε “εξωτερικό” δανεισμό, αλλά να προτιμήσει τον Μηχανισμό Στήριξης ΕΕ και ΔΝΤ, υποσχόμενοι “χαλαρά μέτρα”.
Την ίδια στιγμή η κυπριακή κυβέρνηση για να μην “καρφωθεί” με την Ρωσία (παρά το γεγονός ότι συζητά και παλι με την Μόσχα δανειοδότηση ύψους 4 δισ. ευρώ σε πρώτη φάση) έχει προχωρήσει σε συζητήσεις με την … Κίνα!

Άριστα ενημερωμένες πηγές του defencenet.gr από την Κύπρο αναφέρουν ότι μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκε μια μεγάλη κινεζική επένδυση στο αεροδρόμιο της Λεμεσού και ετοιμάζεται και δεύτερη,με τους Κινέζους να παίρνουν στην Κύπρο αυτό που η Ελλάδα αρνήθηκε να τους δώσει: Εμπορικούς σταθμούς και λογιστικά κέντρα, πύλες εισόδου δηλαδή στην ΕΕ. Και τώρα έχουν δώσει “λευκή επιταγή” στην Κύπρο: “Συμπληρώστε την και την υπογράφουμε”, λένε.  

Πριν λίγο ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης, δήλωσε πως σε περίπτωση που η Κύπρος προσφύγει στον Μηχανισμό, θα είναι μόνο για την εξυγίανση των τραπεζών.

Σε ερώτηση ποια είναι η καλύτερη επιλογή για την Κύπρο μεταξύ του Μηχανισμού Στήριξης και ενός διακρατικού δανείου, ο κ. Δημητριάδης απάντησε ότι οι αποφάσεις θα καθοριστούν ανάλογα με τους όρους της καθεμίας από τις επιλογές.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*