Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

05:22 - 06/10/2011

Μάθανε ότι … πλακώσανε και οι Ολλανδοί…

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

… Θέλουν κι αυτοί …παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας
Οι Ολλανδοί ανησυχούν για την παράλογη δύναμη των πολιτικών και οικονομικών ελίτ που κυβερνάνε την Ελλάδα, και για αυτό προτείνουν την δική τους λύση για να μας σώσουν. Ποια είναι αυτή;
Μεγαλύτερη παραχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας!
Ναι. Έτσι ακριβώς.
Διαβάστε το άρθρο της ολλανδικής De Volksrant που ακολουθεί , και κρίνετε από μόνοι σας.

S.A.
Πέρα από τα οικονομικά της προβλήματα, το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας σπάνια αναφέρεται. Και κανένας δεν κάνει τίποτα για να το επιλύσει.
Ποιο είναι αυτό το πρόβλημα; Ότι αν είσαι Έλληνας, η θέση σου στην κοινωνία δεν εξαρτάται από τα ταλέντα σου και τον δυναμισμό σου, αλλά από τις κοινωνικές σου σχέσεις.
Σίγουρα, καμία κοινωνία δεν είναι πλήρως αξιοκρατική, ή το αντίθετο. Στην Ολλανδία όμως, υπάρχει αξιοκρατία. Αντίθετα, στην Ελλάδα, ο κανόνας είναι ο νεποτισμός. Και η συσσώρευση πλούτου και δύναμης στα χέρια των ελίτ είναι τόση, που συνεχώς καταφέρνουν και ενισχύουν την θέση τους.
Αν δεν καταπολεμηθεί ο νεποτισμός, η Ελλάδα ποτέ δεν θα μπορέσει να ξεφύγει από τα οικονομικά της δεινά, άσχετα με το μέγεθός τους. Ακόμη και αν σβήναμε ολόκληρο το ελληνικό χρέος, η χώρα θα συσσώρευε αμέσως νέο χρέος από την αρχή.
Μαντέψτε ποιοι θα κληθούν να πληρώσουν τον λογαριασμό για την επόμενη ελληνική διάσωση. Η ενίσχυση του νέου μηχανισμού EFSF δεν θα μειώσει τους όποιους μελλοντικούς κινδύνους, αλλά θα τους επιδεινώσει.
Δυστυχώς, οι πολιτικοί ηγέτες της ΕΕ παρασύρονται από τον συναισθηματισμό τους, όπως αυτόν που τους οδήγησε στο να αποδεχτούν την ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ, αν και γνώριζαν πως η χώρα δεν πληρούσε  τους όρους συμμετοχής της στην ευρωζώνη.
Αν αφήσουμε την Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη, με αντάλλαγμα την διαγραφή του χρέους της, ίσως και να μπορούσαμε να αποφύγουμε κάποια επιπλέον μελλοντικά βάρη. Θα αφήναμε όμως την ελληνική μεσαία τάξη στην τύχη της. Μια μεσαία τάξη για την οποία πρέπει να ανησυχούμε, αφού αποτελεί το βασικό θύμα του διοικητικού χάους που κυριαρχεί στην χώρα.
Τα μέλη της ελληνικής μεσαίας τάξης είναι διατεθειμένα να πληρώνουν φόρους, όπως όλοι οι Ευρωπαίοι. Δεν θέλουν όμως να πληρώνουν λεφτά στο κράτος, που ξέρουν ότι θα καταλήξουν στις τσέπες των οικογενειών και των φίλων του καθεστώτος που κυβερνά.
Τα ευρώ που πλημμύρισαν την ελληνική οικονομία εδώ και κάποια χρόνια, ηρέμησαν τους Έλληνες. Όλοι κέρδισαν κάτι, ενώ οι πραγματικά φιλόδοξοι νέοι επέλεξαν την φυγή. Σήμερα όμως, με όλες τις κοινωνικές εντάσεις, μια νέα εισροή από ευρώ απλά θα ανέβαλλε την κοινωνική σύγκρουση που χρειάζεται η χώρα.
Μια καλή στρατηγική θα ήταν να αγκαλιάσουμε τον αγώνα του ελληνικού λαού, κάτι που μέχρι τώρα δεν έχουμε κάνει. Οι ελίτ της Ελλάδας βγάζουν την ουρά τους απ έξω, και ρίχνουν όλα τα βάρη στους καλοπροαίρετους συμπατριώτες τους. Και το καταφέρνουν, επειδή η τρόικα δεν επιθυμεί να πολύ-αναμιγνύεται στις αποφάσεις που παίρνει η ελληνική κυβέρνηση. Έτσι, η δέσμευση για μια ίση κατανομή των οικονομικών βαρών, παραμένει κενό γράμμα.
Η τρόικα θα πρέπει να ξεπεράσει τους δισταγμούς της και να δράσει έτσι, ώστε να επανέλθει η δημοκρατία στη χώρα που την γέννησε. Αυτό δεν είναι μια θαυμάσια ευρωπαϊκή ιδέα;
Θα απαιτούσε όμως μια μεγαλύτερη παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας, από αυτήν που σήμερα συζητιέται.
Σε αντίθετη περίπτωση, οι επιβαλλόμενες περικοπές δεν θα πετύχουν τον στόχο τους. Αν δεν τσακίσουμε την ισχύ των ελληνικών ελίτ, δεν θα δούμε την λύση.
Δυστυχώς όμως, αυτό δεν έχει προβλεφτεί από καμία ευρωπαϊκή πρόταση σε σχέση με την Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν είναι Βαγδάτη, αλλά δεν θα πρέπει επίσης να υποτιμάμε τη δυσκολία της εγκαθίδρυσης μιας δημοκρατίας που να λειτουργεί.
Αυτό όμως είναι το έργο που πρέπει να αναλάβουμε, αν θέλουμε να βρεθεί λύση στην ελληνική τραγωδία, η οποία έχει ακόμη ελπίδες για ένα ευχάριστο τέλος, σε αντίθεση με τις θεατρικές τραγωδίες.
Για να το πετύχουμε, η Ευρώπη θα πρέπει να δείξει περισσότερη αποφασιστικότητα, και μια μεγαλύτερη αίσθηση της πραγματικότητας.

De Volkskrant
http://www.presseurop.eu/en/content/article/1021351-liberate-greece-its-elites

πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*