Λιβύη: Παραστρατιωτικοί απέκλεισαν την είσοδο της κεντρικής τράπεζας

EPA/MOHAMED MESSARA

Δεκάδες παραστρατιωτικές ομάδες που συνέβαλαν στην ανατροπή του Καντάφι το 2011 έχουν αρνηθεί να αφοπλιστούν και προβάλλουν ένα φάσμα διαφόρων πολιτικών και οικονομικών αιτημάτων (φωτογραφία αρχείου).

Δεκάδες παραστρατιωτικοί απέκλεισαν για λίγη ώρα την είσοδο της κεντρικής τράπεζας της Λιβύης, απαιτώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Άλι Ζεϊντάν, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και ένα στέλεχος του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της χώρας.
«Στα μέλη του προσωπικού είπαν να πάνε στα σπίτια τους», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας. Στέλεχος της κεντρικής τράπεζας, που κράτησε την ανωνυμία του, είπε πως οι ένοπλοι αξίωσαν ο Ζεϊντάν και η κυβέρνησή του να παραιτηθεί.

Οι ένοπλοι απέκλεισαν επίσης για λίγη ώρα την είσοδο του κοντινού λιμανιού της Τρίπολης, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα. Ωστόσο, λίγο αργότερα αυτοκίνητα εισέρχονταν ανεμπόδιστα στο χώρο του λιμανιού και η δραστηριότητα έμοιαζε να διεξάγεται κανονικά, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Δεκάδες παραστρατιωτικές ομάδες που συνέβαλαν στην ανατροπή του Καντάφι το 2011 έχουν αρνηθεί να αφοπλιστούν και προβάλλουν ένα φάσμα διαφόρων πολιτικών και οικονομικών αιτημάτων. Η κυβέρνηση του Ζεϊντάν έχει επιδιώξει να τις αφοπλίσει και να τις εντάξει στον τακτικό στρατό, προσφέροντας στα μέλη τους οικονομικά κίνητρα και θέσεις στον δημόσιο τομέα.


Προτασεις Προιοντων χρησιμων για το Αμεσο Μελλον σου :

Business Card Survival 100% ΔΩΡΕΑΝ!

Είναι το πιο ωραίο εργαλείο επιβίωσης που έχετε δει ποτέ ...Αυτό το έξυπνο εργαλείο είναι ένα ανεκτίμητο μικρό gadget που μπαινει στο πορτοφόλι σας που εξυπηρετεί 11 λειτουργίες. Είναι ένα:1. Ανοιχτήρι2. Άκρη μαχαιριού3. Κατσαβίδι με σχισμές / επίπεδη κεφαλή4. Χάρακας5. Ανοιχτήρι καπακιού6. 4 Θέσεις κλειδί7. Κλειδί Wingnut8. Λεπίδα πριονι9. Οδηγός βοηθητικού δείκτη10. 2 Θέσεις Wrench11. Τρύπα μπρελόκ / κορδόνιΠάρτε ένα σήμερα για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει σημασία πού βρίσκεστε για να είστε πάντα προετοιμασμένοι σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πρέπει να είστε άνω των 18 ετών για να αγοράσετε αυτό το στοιχείο. Ο φορέας αυτού του εργαλείου αποδέχεται κάθε ευθύνη για τη χρήση ή την κακή χρήση του.

ΤΙΜΗ ΔΩΡΕΑΝ

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τον Οκτώβριο, μια παραστρατιωτική ομάδα είχε απαγάγει τον Ζεϊντάν από ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της Τρίπολης και τον οδήγησε σε ένα κρατικό κτήριο, πριν τελικά τον απελευθερώσει.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Ινφογνώμων Πολιτικά

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *