Κόκκινη βροχή με … εξωγήινη προέλευση στην Ινδία ΒΙΝΤΕΟ

Κόκκινη βροχή με … εξωγήινη προέλευση στην Ινδία ΒΙΝΤΕΟ

Ινδοί επιστήμονες θεωρούν πως ανακάλυψαν κύτταρα από το διάστημα, που μπορεί να αντιπροσωπεύουν εξωγήινη ζωή. Οι ακαδημαϊκοί από την Κεράλα, ανέλυσαν δείγματα που προέρχονται από την ασυνήθιστη βροχή που έπεσε στη νότια Ινδία, μετά από το πέρασμα ενός κομήτη από τη Γη το 2001.

Ανακάλυψαν ότι η κόκκινη βροχή που είχε πέσει τότε, αποτελούνταν από κόκκινα κύτταρα με διαστημική προέλευση, τα οποία δεν περιείχαν DNA, αλλά είχαν όψη που έμοιαζε με αυτή των μονοκύτταρων οργανισμών. Υποστηρίζουν πως τα κύτταρα αυτά είναι πιθανό να έχουν εξωγήινη προέλευση και πως μπορούν ακόμα να υποδηλώνουν την ύπαρξη μιας εναλλακτικής μορφής ζωής.

Οι άνθρωποι που ζουν στην Κεράλα της Ινδίας, ανησύχησαν όταν άρχισε η βροχή, που έμοιαζε σχεδόν σαν αίμα και η οποία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2001, λίγο μετά από τη βοή ενός κομήτη που πέρασε πάνω από τον τοπικό ουρανό. Τουλάχιστον 50.000 κιλά κόκκινης σκόνης έπεσε αμέσως μετά στη γη, σε διάστημα 6 εβδομάδων.

Δείγματα από τα κύτταρα συλλέχθηκαν από τον δόκτορα Godfrey Louis και τον βοηθό του A Santhosh Kumar του πανεπιστημίου Mahatma Gandhi, η έρευνα των οποίων δημοσιεύτηκε στην τελευταία έκδοση του περιοδικού Astrophysics and Space Science.

Οι επιστήμονες απέρριψαν θεωρίες που ήθελαν τη βροχή να προέρχεται από σκόνη ή μύκητες που υπήρχαν σε μεγάλη ποσότητα στην ατμόσφαιρα. Επισημαίνουν επίσης ότι τα κύτταρα – τα οποία στο μικροσκόπιο μοιάζουν με ομοιόμορφες χάντρες κόκκινου χρώματος – δεν παρουσιάζουν δείγματα αποσύνθεσης, παρόλο που έχουν αποθηκευτεί εδώ και 4 χρόνια. Ο δόκτωρ Louis είπε:

«Τα κύτταρα έχουν παράξενες ιδιότητες. Τα σωματίδια που προκάλεσαν το κόκκινο χρώμα στη βροχή είναι αυτά τα κύτταρα και δεν είναι ούτε σκόνη από την έρημο, ούτε ηφαιστειακή τέφρα. Όλο αυτό υποδηλώνει την πιθανότητα εξωγήινης προέλευσης».

Ο Godfrey Louis πρόσθεσε, πως δεν τον απογοήτευσε η έλλειψη DNA στα κύτταρα αυτά, που μπορεί να δείχνουν πως υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες.

«Εάν θεωρήσουμε πως τα κύτταρα αυτά έχουν εξωγήινη προέλευση, δεν είναι ανάγκη να περιμένουμε την ύπαρξη DNA ως απαραίτητη προϋπόθεση. Πρέπει να δεχτούμε την πιθανότητα ύπαρξης μορφών ζωής, που δεν έχουν DNA. Αυτά τα κύτταρα μπορεί να είναι ένα είδος εναλλακτικής μορφής ζωής, με βιοχημεία διαφορετική από αυτή της συμβατικής βιολογίας».

Ένα δείγμα από τα κύτταρα, πρόκειται να αποσταλεί στο πανεπιστήμιο του Cardiff για περαιτέρω εξέταση. Ο καθηγητής Chandra Wickramasinghe, ειδικός στην αστροβιολογία στο πανεπιστήμιο του Cardiff, υποσχέθηκε να φροντίσει ώστε να γίνουν περισσότερα χημικά τεστ, καθώς και DNA τεστ, προσθέτοντας ότι θα μπορούσαν να είναι μικροοργανισμοί, ικανοί να επιβιώσουν στα απώτερα άκρα του διαστήματος.

«Υπάρχει μια σημαντική θεωρία, που υποστηρίζει πως η ζωή στη γη προήλθε στην πραγματικότητα, από την άφιξη ενός κομήτη που έφερε βιολογικό υλικό από κάπου αλλού. Έτσι δεν είναι καθόλου απίθανο, βιολογικό υλικό εξωγήινης προέλευσης, να ήρθε και σήμερα μέσω ενός κομήτη στη γη» είπε.

Ωστόσο, ο καθηγητής Alan Fitzsimmons, ειδικός στην αστροφυσική και στην επιστήμη των πλανητών στο Queen’s University του Belfast, είπε ότι ακόμα και η ύπαρξη του κομήτη είναι αμφίβολη, οπότε οι σχετικές αναφορές «ακούγονται τελείως απίθανες».

«Θα ήταν μία φανταστική ανακάλυψη εάν ήταν αληθινή και θα μπορούσε να μας πει μια για πάντα, εάν υπάρχει εξωγήινη ζωή. Αλλά οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως η βροχή προήλθε από έναν κομήτη, τη στιγμή που κανένας κομήτης δεν είχε παρατηρηθεί».

defencenet

Loading...

6 thoughts on “Κόκκινη βροχή με … εξωγήινη προέλευση στην Ινδία ΒΙΝΤΕΟ

 1. Ανώνυμος says:

  Η ΕΡΥΘΡΗ ΒΡΟΧΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΛΙΩΜΕΝΟ ΣΙΔΗΡΟ…ΤΑ ΤΕΛΕΥΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΕΧΕΙ ΜΕΤΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΚΑΥΤΗ ΑΜΜΟ…ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΤΥΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΥΦΛΩΤΙΚΕΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ…ΤΕΤΟΙΑ ΣΚΗΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΣΕ ΚΑΦΕ ΝΑΝΟΥΣ [ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΑ ΑΣΤΡΑ ]…ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΗ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΙΑ…ΠΟΥ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ ΜΑΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΣΥΛΗΠΤΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ…ΟΙ ΥΠΟΧΘΟΝΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ…ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΠΛΗΡΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΞΟΥΝ…ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΒΔΕΛΥΡΩΝ ΓΕΝΩΝ ΟΤΑΝ ΑΥΤΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ…ΟΣΟ ΓΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΔΗΘΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ Α;ΛΛΑ ΥΠΟΧΘΟΝΙΑ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ…ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ Ο ΘΕΟΣ ΕΤΟΙΜΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΡΥΠΑΡΩΝ ΓΕΝΩΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ…ΜΟΛΙΣ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΨΕΙ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

  • Ανώνυμος says:

   συγγνώμη για την παρέμβαση αλλά δεν λέει αυτό η προφητεία του Αγ. Ανδρέα. Θα τρώνε τους ανθρώπους και θα πίνουν το αίμα τους και λέει να θρηνήσουμε 660 ημέρες δηλαδή για 2 χρόνια περίπου. για το πώς θα εξοντωθούν και το πότε δεν λέει…

   • Ανώνυμος says:

    ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ 10.47…Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ '' Ο ΔΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ '' ΕΙΠΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ…ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΙΛΑΜΕ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΑΛΠΙΓΓΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΓΩΓ ΛΑΘΟΣ…ΟΙ ΡΥΠΑΡΟΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΠΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ…ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ… …ΟΛΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ…ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΡΙΜΑΙΑ…ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΟΙ ΝΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΝ ΕΚΕΙ ΠΕΡΙΟΧΗ……ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΑΕΡΙΑ ΚΛΠ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ…ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΒΡΑΙΚΑ…ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟ- ΚΡΑΝΙΟΜΟΡΦΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΕΝΟΗΘΟΥΝ…ΚΑΘΩΤΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΓΩΓ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΝΟΗΘΟΥΝ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ…ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΕΙΠΑ ΦΩΤΙΑ…ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΔΥΣΤΟΜΗ ΡΟΜΦΑΙΑ ΘΑ ΤΡΥΠΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΦΑΡΙ ΤΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΑΓΗΣ ΑΨΥΧΟ….ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΚΡΙΤΗ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ
    ΥΓ. ΣΤΟ ΦΙΛΟ ΓΙΑ ΔΑΦΝΙ ΚΡΑΤΑ ΚΑΤΩ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΑΓΚΑ ΣΟΥ 'ΡΧΟΜΑΙ… ΨΗΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΖΑΛΙΖΟΜΑΙ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *