16:38 - 14/04/2015

Κυβέρνηση: Ταξιδιωτικά έγγραφα στους Σύρους πρόσφυγες που φτάνουν στην Ελλάδα για να ταξιδέψουν όπου θέλουν

Την απόφαση της κυβέρνησης να παρέχει άμεσα στους Σύρους πρόσφυγες τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα για να μπορούν να ταξιδέψουν στις χώρες προτίμησής τους, ανακοίνωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, αμέσως μετά τη διυπουργική σύσκέψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και διήρκησε περισσότερες από 4 ώρες.

Παράλληλα, θα διαμορφωθούν ειδικοί χώροι, καταυλισμοί και υποδομές, όπου θα υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί ότι τηρούνται οι απαραίτητοι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι νεοεισελθέντες πρόσφυγες θα μεταφερθούν σε κέντρα υποδοχής στη Δυτική Ελλάδα.

“Παρατηρείται αυξημένη ροή προσφύγων. Αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι την ίδια περίοδο υπάρχει αύξηση προσφύγων και στην Ιταλία”, είπε ο κ. Σακελλαρίδης προσθέτοντας ότι “το κίνητρό τους δεν είναι η οικονομική ανέχεια, αλλά ο άμεσος κίνδυνος για τη ζωή τους”.

Συνοπτικά όσα αποφασίστηκαν στη σύσκεψη:

1. Η μεταφορά των νεοεισελθέντων από τα νησιά σε κέντρα υποδοχής στην ηπειρωτική Ελλάδα και ο διαχωρισμός τους εκεί σε πρόσφυγες και σε μετανάστες.

2. Στους Σύρους πρόσφυγες που δικαιούνται άσυλο θα δίνονται άμεσα, τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα με τα οποία μπορούν να ταξιδέψουν στη χώρα προτίμησής τους.

3. Εγκρίθηκε σχέδιο για τη διαμόρφωση ειδικών χώρων διαμονής σε κλειστούς χώρους, σε καταυλισμούς αλλά και σε υπάρχουσες υποδομές όπου θα γίνονται και όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και θα τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας,

4. Ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ αλλά και στη Σύνοδο των αρμόδιων Υπουργών η κυβέρνηση θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη και να υπάρξει αναλογικός καταμερισμός των προσφύγων σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης επισήμανε ότι “το προσφυγικό ζήτημα είναι διεθνές και όχι ελληνικό και πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα, ψυχραιμία και ανθρωπιά. Δεν χωρούν παιχνίδια και λαϊκισμοί για τις ανθρώπινες ζωές”.

Στη διυπουργική σύσκεψη μετείχαν οι:

– Βούτσης Νίκος, υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

– Χριστοδουλοπούλου Τασία, αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

– Πανούσης Γιάννης, αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

– Δρίτσας Θόδωρος, αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας

Καθώς επίσης και οι:

– Αθανασόπουλος Αθανάσιος, ναύαρχος Λιμενικού και

– Πατρινός Νικόλαος, υπαρχηγός Β’ Λιμενικού

– Καλογερόπουλος Αριστείδης, ειδικός σύμβουλος του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλου

ΠΗΓΗ

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (7)

 1. 0
  0
  Ρουφα ευρωπη τωρα τους μεταναστες και τον πουλο @αμω την ευρωπη σας @γαμω.
 2. 0
  0
  Τό σχέδιο λέει όλοι εδώ νά μείνουν ανεγκέφαλοι. ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ! Σύντομα θά φθάσουν τά 10.000.000 τότε πού τά παιδιά μας θά είναι μειοψηφία. ΚΑΛΟΝ ΥΠΝΟ!
 3. 0
  0
  ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝ ΕΧΟΥΝ..ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΚΛΗΡΟΠΥΡΙΝΙΚΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΟΗΘΑ ΠΑΝΑΓΙΑ.
 4. 0
  0
  Οι Λαθρό στην Πατρίδα τους να πολεμήσουν να δουλέψουν για να ζήσουν, όχι που τους κουβαλάνε εδώ τάχατες και δήθεν μας το παίζουν ανθρωπιστές, τους καταχωρούν σαν πρόσφυγες και μετανάστες, ποιόν ρώτησαν??? ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει για τους λαθρομετανάστες και όχι τα τσουτσέκια οι πολιτικοί και τα κόμματα του διαόλου, όλοι αυτοί υπηρετούν τους χαζαρο σιωνιστές τραπεζίτες και εργάζονται για την διάλυση των εθνών κρατών την σαλαμοποίηση της κοινωνίας θέλουν να φέρουν μια Βαβέλ,στον πλανήτη τα κόμματα είναι όλα προδοτικά οι πολιτικοί ανθρωπάκια, μικρόψυχα άχρηστα και πουλημένα πραχτοράντσες και αντζέτηδες της Νέας Τάξης η Αριστερά και το ΚΚ, είναι δημιούργημα των Σιωνιστών, δικό τους εργαλείο. Η κρίση είναι ψείτικη και τεχνητή ώστε να μας αποσπούν την προσοχή και να μην βλέπουμε ότι ο διάολος (αυτοι όλοι δηλαδή) μαγειρεύει κουκιά στον κώλο μας και απεργάζονται τον χαμό μας. Δεν λυπάμε κανένα παράνομο μετανάστη, δεν φεύγουν από την χώρα τους επειδή έχουν πόλεμο απλώς τους μετακινούν με δέλεαρ το ευρώ. γιατί δεν κάθονται όλοι αυτοί στην Τουρκία η οποία είναι μουσουλμανική χώρα δεν έχει πόλεμο και έχει και ανάπτυξη. Γιατί δεν ερχόταν όλοι αυτοί στην Ελλάδα πρίν μπεί στο ευρώ αλλά μας κουβαληθήκανε το 2003, και μετά επειδή δεν τους συνέφερε η δραχμή!!! ¨οποιος κόμμα η άτομο υποστηρίζει την παράνομη μεταναστευση είναι μέρος της συνομωσίας οι μάσκες έχουνε πέσει πιά Τώρα όλοι ξέρουνε. χάνουμε την Πατρίδα μας την παραχωρούνε σε άλλους εμάς όλους θα μας αντικαταστήσουνε με αυτά τα μεμέτια τα οποία ζούνε ακόμη στον Μεσαίωνα, Είναι γένη δούλων δεν έχουν αγωνισθεί ποτέ στην ιστορία τους για κανένα δικαίωμα ατομικό η ανθρώπινο κουβαλούν παντού την βαραρβαρίλα τους και τα πρωτόγονα έθιμα τους
  • 0
   0
   Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΔΙΑΛΕΓΟΝΤΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ . ΗΞΕΡΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ . ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ-ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΚΛΠ , ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΛΑΘΡΕΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ . ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ . Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕ ;
   • 0
    0
    Σωστος ,πολυ σωστος , να μαθουμε να σεβομαστε τη δημοκρατια . Υπακουμε στη θεληση των αλλων ακομη κι αν αυτο δε μας αρεσει (πχ Σωκρατης). ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Αν μετα απο 4-5 χρονια γινουν εκλογες ξανα ,μπορουμε να προτεινουμε αλλο κομμα. Μεχρι τοτε σεβομαστε την αποψη των πολλων. Ισως αυτο δεν εχουμε μαθει σαν λαος, τον σεβασμο στην αποψη του αλλου ακομα και αν ειναι αντιθετη με τη δικη μας. Δυστηχως ετσι εχουν μεγαλωσει πολλοι απο εμας και θελουμε σαν μικρα παιδακια , παντα να γινεται το δικο μας.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί