Κραυγή απόγνωσης από τους 50 Έλληνες που ζουν στο Ιράκ: Βρισκόμαστε στο έλεος των Τζιχαντιστών

Κραυγή απόγνωσης από τους 50 Έλληνες που ζουν στο Ιράκ: Βρισκόμαστε στο έλεος των Τζιχαντιστών

To Ιράκ φλέγεται από τον πόλεμο των Τζιχαντιστών, πενήντα Έλληνες εργάζονται στο Αρμπίλ, πρωτεύουσα της ημιαυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν.

Oι ομογενείς που μίλησαν στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR», είναι τρομαγμένοι.

«Αυτή την στιγμή γίνεται ένας πόλεμος γύρω μας στα 25-30 χλμ. Όλη μέρα είμαστε στα σπίτια μας. Δεν βγαίνουμε έξω, εδώ γύρω υπάρχουν οι Τζιχαντιστές που αν γίνει κάτι θα μας σφάξουν σε δευτερόλεπτα» εξομολογείται ο Π.Χωριάτης.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μπορεί στην περιοχή να υπάρχει αστυνομική δύναμη, αλλά όπως λένε οι Έλληνες που ζουν εκεί, αυτό δεν αρκεί.

Αρκετοί δεν έχουν διαβατήρια για αυτό και είναι δύσκολο να φύγουν με αεροπλάνο από την πόλη που ζουν, καθώς για να βγουν τα σχετικά έγγραφα χρειάζονται αρκετές γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Άλλος τρόπος διαφυγής είναι μέσω Μουσούλης, η οποία ελέγχεται πλήρως από τους Τζιχαντιστές και από τα βουνά του Ιράν, που όπως λένε όμως οι ομογενείς αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο.

«Είχανε φύγει 1000 άτομα από όλη την Ευρώπη από τα βουνά και πεθάνανε όλοι. Τους αφήσανε χωρίς νερό. Είναι δύσκολη η κατάσταση. Τους αφήσανε σε μια σπηλιά και δεν τους επέτρεπαν να κάνουν μπροστά ή πίσω» πρόσθεσε ο κ.Χωριάτης.

Εν τω μεταξύ, τα χρήματα των Ελλήνων που ζουν στο Αρμπίλ όλο και λιγοστεύουν, ενώ όπως λένε οι ίδιοι είναι «σε ετοιμότητα, με μια τσάντα στο χέρι, με ένα παγούρι νερό και δύο κονσέρβες».

Ανακοίνωση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών

Σύσταση προς όλους τους Έλληνες πολίτες που σχεδιάζουν να επισκεφθούν το Ιράκ απηύθυνε το υπουργείο Εξωτερικών, καλώντας τους «να αποφύγουν να επισκεφτούν τις περιοχές του Βορείου Ιράκ αλλά και όλες τις περιοχές ανά την ιρακινή επικράτεια που λαμβάνουν χώρα συγκρούσεις και τρομοκρατικές ενέργειες».

Το υπουργείο Εξωτερικών όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση που εξέδωσε, παρακολουθεί συνεχώς, μέσω της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Βαγδάτη και σε στενή συνεργασία με τους υπόλοιπους κοινοτικούς εταίρους, τις ανησυχητικές εξελίξεις στο Ιράκ, και καλεί όσους Έλληνες πολίτες βρίσκονται ήδη στην περιοχή να παραμείνουν σε διαρκή επαφή με την Πρεσβεία Βαγδάτης (τηλ.: 00964- 7903642046, 7801372165, 7722609949) και την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών (τηλ.210-368 1350 / 1730, e-mail: mdk@mfa.gr).

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, «έχει δώσει ρητές οδηγίες στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Βαγδάτη για αυξημένη επαγρύπνηση, συνεχή επικοινωνία με τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο Ιράκ και τήρηση αυστηρών μέτρων ασφαλείας» καταλήγει η ανακοίνωση του Υπ.Εξ.

news247.gr

Loading...

2 thoughts on “Κραυγή απόγνωσης από τους 50 Έλληνες που ζουν στο Ιράκ: Βρισκόμαστε στο έλεος των Τζιχαντιστών

  1. γιώργος says:

    Πού είναι οι λαλίστατοι σχολιαστές ; Ασχολούνται με τρίχες . Έλληνες υποφέρουν εκεί στο Ιράκ . Παρακαλέστε τον Δία , τον Άρη και τους υπόλοιπους για να τους έχουν καλά .

  2. Ανώνυμος says:

    Ένα c130 με 30 λοκατζήδες για να πάνε στο ιράκ θέλει. Το αεροδρόμιο είναι ακόμα ανοιχτό ,δεν το έχουν πάρει οι τζιχαντιστές .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *