Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

09:52 - 13/08/2014

Κραυγή απόγνωσης από τους 50 Έλληνες που ζουν στο Ιράκ: Βρισκόμαστε στο έλεος των Τζιχαντιστών

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Κραυγή απόγνωσης από τους 50 Έλληνες που ζουν στο Ιράκ: Βρισκόμαστε στο έλεος των Τζιχαντιστών

To Ιράκ φλέγεται από τον πόλεμο των Τζιχαντιστών, πενήντα Έλληνες εργάζονται στο Αρμπίλ, πρωτεύουσα της ημιαυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν.

Oι ομογενείς που μίλησαν στον τηλεοπτικό σταθμό “STAR”, είναι τρομαγμένοι.

«Αυτή την στιγμή γίνεται ένας πόλεμος γύρω μας στα 25-30 χλμ. Όλη μέρα είμαστε στα σπίτια μας. Δεν βγαίνουμε έξω, εδώ γύρω υπάρχουν οι Τζιχαντιστές που αν γίνει κάτι θα μας σφάξουν σε δευτερόλεπτα» εξομολογείται ο Π.Χωριάτης.

Μπορεί στην περιοχή να υπάρχει αστυνομική δύναμη, αλλά όπως λένε οι Έλληνες που ζουν εκεί, αυτό δεν αρκεί.

Αρκετοί δεν έχουν διαβατήρια για αυτό και είναι δύσκολο να φύγουν με αεροπλάνο από την πόλη που ζουν, καθώς για να βγουν τα σχετικά έγγραφα χρειάζονται αρκετές γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Άλλος τρόπος διαφυγής είναι μέσω Μουσούλης, η οποία ελέγχεται πλήρως από τους Τζιχαντιστές και από τα βουνά του Ιράν, που όπως λένε όμως οι ομογενείς αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο.

«Είχανε φύγει 1000 άτομα από όλη την Ευρώπη από τα βουνά και πεθάνανε όλοι. Τους αφήσανε χωρίς νερό. Είναι δύσκολη η κατάσταση. Τους αφήσανε σε μια σπηλιά και δεν τους επέτρεπαν να κάνουν μπροστά ή πίσω» πρόσθεσε ο κ.Χωριάτης.

Εν τω μεταξύ, τα χρήματα των Ελλήνων που ζουν στο Αρμπίλ όλο και λιγοστεύουν, ενώ όπως λένε οι ίδιοι είναι «σε ετοιμότητα, με μια τσάντα στο χέρι, με ένα παγούρι νερό και δύο κονσέρβες».

Ανακοίνωση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών

Σύσταση προς όλους τους Έλληνες πολίτες που σχεδιάζουν να επισκεφθούν το Ιράκ απηύθυνε το υπουργείο Εξωτερικών, καλώντας τους “να αποφύγουν να επισκεφτούν τις περιοχές του Βορείου Ιράκ αλλά και όλες τις περιοχές ανά την ιρακινή επικράτεια που λαμβάνουν χώρα συγκρούσεις και τρομοκρατικές ενέργειες”.

Το υπουργείο Εξωτερικών όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση που εξέδωσε, παρακολουθεί συνεχώς, μέσω της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Βαγδάτη και σε στενή συνεργασία με τους υπόλοιπους κοινοτικούς εταίρους, τις ανησυχητικές εξελίξεις στο Ιράκ, και καλεί όσους Έλληνες πολίτες βρίσκονται ήδη στην περιοχή να παραμείνουν σε διαρκή επαφή με την Πρεσβεία Βαγδάτης (τηλ.: 00964- 7903642046, 7801372165, 7722609949) και την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών (τηλ.210-368 1350 / 1730, e-mail: mdk@mfa.gr).

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, “έχει δώσει ρητές οδηγίες στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Βαγδάτη για αυξημένη επαγρύπνηση, συνεχή επικοινωνία με τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο Ιράκ και τήρηση αυστηρών μέτρων ασφαλείας” καταλήγει η ανακοίνωση του Υπ.Εξ.

news247.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. γιώργος 08/13/2014 @ 2:00 ΜΜ

    Πού είναι οι λαλίστατοι σχολιαστές ; Ασχολούνται με τρίχες . Έλληνες υποφέρουν εκεί στο Ιράκ . Παρακαλέστε τον Δία , τον Άρη και τους υπόλοιπους για να τους έχουν καλά .

  2. Ανώνυμος 08/13/2014 @ 6:17 ΜΜ

    Ένα c130 με 30 λοκατζήδες για να πάνε στο ιράκ θέλει. Το αεροδρόμιο είναι ακόμα ανοιχτό ,δεν το έχουν πάρει οι τζιχαντιστές .

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*