Καταγγελία για 850 εκατ. δολ. σε λογαριασμό Τσοχατζόπουλου

Επώνυμη καταγγελία από δικηγόρο αναφέρει λογαριασμό του Άκη Τσοχατζόπουλου στην Ελβετία, στον οποίο βρίσκονται 850 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει ήδη σταλεί αίτημα δικαστικής συνδρομής, ο λογαριασμός έχει εντοπιστεί, αλλά το ποσό δεν έχει επιβεβαιωθεί.


Εν τω μεταξύ, έγγραφο του ΣΔΟΕ, με ημερομηνία 22 Ιουνίου του 2011, αναφέρει πως το αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου το οποίο βρίσκεται στα χέρια των αρχών δεν είναι ολόκληρο, καθώς μεγάλο μέρος του έχει μεταφερθεί από το γραφείο του στην Κόμνα Τράκα με αυτοκίνητο της συζύγου πρώην συνεργάτη του, προς άγνωστη κατεύθυνση.


«Από έλεγχο στα αρχεία της Υπηρεσίας μας, προέκυψε ότι το παραπάνω αυτοκίνητο ανήκει στη σύζυγο του πρώην στενού συνεργάτη του κ. Τσοχατζόπουλου (σ.σ. καταγράφεται το όνομα). Αναφέρεται η συγκεκριμένη πληροφορία, προς εκτίμηση της πιθανότητας της έρευνας σε ιδιοκτησίες του παραπάνω για τυχόν εντοπισμό εγγράφων και στοιχείων που αφορούν την παρούσα υπόθεση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο του ΣΔΟΕ.
Δημοσιεύματα συνδέουν αυτή τη μεταφορά με το περιστατικό διάρρηξης του γραφείου του Άκη Τσοχατζόπουλου, στις 16 Οκτωβρίου 2010, για το οποίο ο πρώην υπουργός είχε υποβάλλει μήνυση κατ’ αγνώστων υποστηρίζοντας ότι αφαιρέθηκαν έγγραφα του προσωπικού του αρχείου.
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος στη μήνυση που είχε υποβάλλει τότε υποστήριζε ότι τα ξημερώματα της 16ης Οκτωβρίου του 2010 οι δράστες παραβιάζοντας τη μπαλκονόπορτα μπήκαν στο πολιτικό του γραφείο απ’ όπου πήραν μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα. 15 ντοσιέ που βρίσκονταν σε χρηματοκιβώτιο ασφαλείας και άλλα 16 ντοσιέ που ήταν στη βιβλιοθήκη στα οποία μεταξύ άλλων περιέχονταν και ενημερωτικά σημειώματα που είχε λάβει για κυβερνητικά θέματα τα οποία είχε χειριστεί κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Πληροφορίες αναφέρουν πως το θέμα είχε ερευνηθεί και δεν είχε εντοπιστεί οποιαδήποτε σύνδεση με την μεταφορά και την καταγγελλόμενη διάρρηξη.
Σημειώνεται πως οι συνήγοροι του πρώην υπουργού με ανακοίνωσή τους κάνουν έκκληση προς όλους να συμβάλουν στη διατήρηση των όρων της «δίκαιης δίκης» σε σχέση με την υπόθεση του Ακη Τσοχατζόπουλου, απευθύνουν με ανακοίνωσή τους οι συνήγοροι του πρώην υπουργού.
«Το τεκμήριο αθωότητας ως συστατικό στοιχείο της δίκαιης δίκης καλύπτει όλη την ποινική δίκη, ήτοι και την προδικασία και την κύρια διαδικασία. Και τούτο- κατά την κρατούσα άποψη- μέχρι του αμετακλήτου της σχετικής δικαστικής αποφάσεως», τονίζουν.
Εκφράζουν ακόμη την πίστη τους στη Δικαιοσύνη και την ελπίδα ότι αυτή θα εκπληρώσει στο ακέραιο το καθήκον της. «Ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη υπό δικαστική διερεύνηση υπόθεση η αυστηρή τήρηση των όρων της δίκαιης δίκης, των σχετικών διατάξεων του Συντάγματος και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπως αποτυπώνονται σε σειρά αποφάσεων του Αρείου Πάγου και του Ε.Δ.Δ.Α., θα συμβάλλει στην ανάδειξη της αλήθειας, θα εδραιώσει το Κράτος Δικαίου. Ακριβώς σε κρίσιμες ώρες αναδεικνύεται η σημασία και η εμβέλεια του Κράτους Δικαίου και έτσι η ποιότητα του νομικού μας πολιτισμού», καταλήγουν.

konserbokoyti
Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *