Καλλιτέχνης είχε προβλέψει την παραίτηση του Πάπα και την πτώση μετεωρίτη στη Ρωσία;

Καλλιτέχνης είχε προβλέψει την παραίτηση του Πάπα και την πτώση μετεωρίτη στη Ρωσία;

Το 1999 ο Ιταλός καλλιτέχνης Maurizio Cattelan, είχε προκαλέσει αίσθηση με το αμφιλεγόμενο έργο του «Η ένατη ώρα» (La Nona Oralso), γνωστό επίσης ως «ο Πάπας κτυπημένος από μετεωρίτη».

Το γλυπτό απο κερί, παρουσιάζει τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’ να βρίσκεται πεσμένος στο έδαφος, καταπλακωμένος από ένα μετεωρίτη. Παρά το γεγονός, πως δεν είναι ο ίδιος, αλλά ο διάδοχος του, Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’, αυτός ο οποίος παραιτήθηκε 4 μέρες πριν από την πτώση του μετεωρίτη στη Γη, που αναστάτωσε τη Ρωσία, πολλοί θεωρούν πως το έργο ήταν προφητικό.Nicoin

ΚΟΨΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΥΚΟΛΑ, με το σπρέι Nicoin..!

Το σπρέι Nicoin – ένα φυσικό προιόν ,το οποίο βοηθάει να απαλλαγείτε απο τον έθισμο στη νικοτίνη μόνο σε 3 εβδομάδες..

Χωρίς έμπλαστρα, Χωρίς βιομαγνήτες, Χωρίς φάρμακα και συμπλήρωμα διατροφής, Χωρίς βιβλία και υπνοθεραπεία!..

Βοηθάει να κόψετε τσιγάρο εύκολα, Εξαλείφει τα στερητικά συμπτώματα ,Χωρίς αύξηση του σωματικού βάρους, Ηρεμεί τα νεύρα, Εξαλειφθεί την πίσσα και την νικοτίνη από τον οργανισμό!.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


«Η ένατη ώρα» είχε προκαλέσει τη σφοδρή επίθεση μελών της Καθολικής Εκκλησίας. Το 2006, καθολικοί βουλευτές της Πολωνίας, είχαν εισβάλει στην Εθνική Πινακοθήκη της Βαρσοβίας και είχαν προσπαθήσει να αφαιρέσουν το μετεωρίτη από το έργο, σηκώνοντας τον Πάπα όρθιο.

Ο βραβευμένος δημιουργός, Maurizio Cattelan, είχε σχολιάσει σχετικά με το έργο του: “Με ενθουσιάζει η ιδέα πως κάποιος θα προσπαθήσει να σώσει τον Πάπα, κάτι σαν «ανάποδο» θαύμα, που δεν προέρχεται από τους ουρανούς, αλλά από τη Γη. Στην τελική είναι απλά ένα κέρινο έργο”.

Το έργο πωλήθηκε από τον οίκο Christies, αντί 886.000 δολαρίων. Όμως μετά από την πτώση του μετεωρίτη στα κεντρικά Ουράλια, που συνέπεσε χρονικά με την περίεργη υπόθεση της παραίτησης του Πάπα (η πρώτη μετά από 600 χρόνια), δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν στο γλυπτό κάτι… παραπάνω από τους προφανείς συμβολισμούς.

Πηγή: Voice of Russia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *