Και τώρα τρέμει η Σ. Αραβία που παίζει με τη φωτιά. Στέλνει στρατό στα σύνορα για την ISIL ενώ…παράλληλα την εξοπλίζει!

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Του Στρατή Μαζίδη

Εμφανή σημάδια διχασμένης προσωπικότητας παρουσιάζει η Σαουδική Αραβία που παίζει με τη φωτιά.

Συγκεκριμένα συνεκλήθη το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της χώρας εξαιτίας των γεγονότων στο Ιράκ και απεφασίσθη η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια της Σαουδικής Αραβίας. Αυτό πρακτικά μεταφράζεται σε κινητοποίηση των στρατιωτικών μονάδων και λειτουργία τους σε επίπεδα υψηλής ετοιμότητας.

Στρατιωτικές μονάδες μαζί με μια επίλεκτη ομάδα Αιγυπτίων κομάντος θα μεταβούν στα βόρεια σύνορα του βασιλείου με το Ιράκ καθώς οι μυστικές υπηρεσίες έχουν πληροφορίες πως σκοπός της ISIL είναι η κατάληψη της συνοριακής θέσης Αρ Αρ.

Κι ενώ λοιπόν για πρώτη φορά η Σαουδική Αραβία τρέμει το φίδι του ακραίου ισλαμισμού η ίδια εξέθρεψε στη Συρία ταυτόχρονα την εξοπλίζει στο συριακό μέτωπο!

Κομβόι με στρατιωτικό εξόπλισμο και την κάλυψη της σαουδαραβικής αλλά και της ιορδανικής αεροπορίας κινήθηκε με κατεύθυνση το Al-Qa’im του Ιράκ όπου βρίσκονται παλιές αεροπορικές βάσεις του Σαντάμ Χουσεΐν που τώρα ελέγχει η ISIL. Πληροφορίες της ισραηλινής DEBKA ισχυρίζονται πως πριν λίγες ημέρες δύο επιβατικά αλλά άνευ διακριτικών σαουδαραβικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στις βάσεις μεταφέροντας πολεμικό υλικό. Η απάντηση ήταν άμεση από την πλευρά της Συρίας με το βομβαρδισμό των διαδρόμων των βάσεων ώστε να καταστούν πρακτικά άχρηστα και να αχρηστευθεί η δυνατότητα εξοπλισμού της ISIL μέσω αυτών.

Η Σαουδική Αραβία συνεχίζει να παίζει με τη φωτιά εξοπλίζοντας αυτούς που πλέον και η ίδια τρέμει ώστε να δέχεται τη συνδρομή της Αιγύπτου.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της κοινής γνώμης της χώρας απέναντι στην ηγεσία και τις επιλογές της σε περίπτωση που αρχίσουν να κόβονται τα πρώτα σαουδαραβικά κεφάλια.

freepen.gr

Loading...

One thought on “Και τώρα τρέμει η Σ. Αραβία που παίζει με τη φωτιά. Στέλνει στρατό στα σύνορα για την ISIL ενώ…παράλληλα την εξοπλίζει!

  1. ΝΙΚ says:

    ΟΙ ΤΡΕΛΛΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΜΕ ΤΑ ΝΤΑΤΣΟΥΝ ΘΑ ΣΑΡΩΣΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΜΑΣΜΕΝΗ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΗ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΑΜΑΧΗΤΙ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ.
    Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ. ΞΑΝΑΓΥΡΝΑΜΕ 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΩΝ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *