Κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών τα Σκόπια σύμφωνα ΚΑΙ με τους Times


Αυτό που δεν γράφουν βέβαια οι Times είναι ότι τα Σκόπια αποτελούν ΚΑΙ τον τόπο εκπαίδευσης “τρομοκρατών” που δρουν στην Ελλάδα, όπως και τον κύριο δίαυλο έλευσης όπλων για τρομοκρατικές ενέργειες. Όπως ακριβώς είχαμε αποκαλύψει εδώ: Το κέντρο εκπαίδευσης των “τρομοκρατών” και οι προμήθειες οπλισμού.


Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Κυριακάτικων Τάιμς», όπως μας ενημερώνει το Antinews, η Σαουδική Αραβία χρηματοδοτεί, με εκατοντάδες χιλιάδες λίρες, μουσουλμάνους εξτρεμιστές στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), γεγονός που η κυβέρνηση στα Σκόπια φοβάται ότι μπορεί να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στα Βαλκάνια.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι δύο μεγάλες ισλαμικές εξτρεμιστικές οργανώσεις «Γουαχαμπι» και «Σααφι», οι οποίες ενισχύονται οικονομικά από τη Σαουδική Αραβία, συγκρούονται καθημερινά με τις μετριοπαθείς κοινότητες των μουσουλμάνων και χτίζουν συνεχώς «τζαμιά» τα οποία έχουν υπό τον έλεγχό τους. Πολλοί από τους οπαδούς των δύο αυτών οργανώσεων έχουν μηνιαίο μισθό 225 λίρες.
Πηγές της κυβέρνησης των Σκοπίων «αποκάλυψαν» στον δημοσιογράφο των «Κυριακάτικών Τάιμς» ότι έχουν εντοπίσει στη χώρα τους- και τους παρακολουθούν- 50 στελέχη της Αλ Κάιντα, οι οποίοι εκπαιδεύουν οπαδούς τους για να πολεμήσουν στο Αφγανιστάν.
Παράλληλα, οι αρχές των Σκοπίων ερευνούν τις δραστηριότητες ανθρωπιστικών και φιλανθρωπικών οργανώσεων- ορισμένες έχουν έδρα τη Σαουδική Αραβία- για τις οποίες υπάρχουν πληροφορίες ότι ξεπλένουν χρήματα και χρηματοδοτούν τρομοκρατικές επιχειρήσεις ισλαμιστών στα Βαλκάνια.
Η οργάνωση, η οποία βρίσκεται βασικά στο μικροσκόπιο των αρχών της ΠΓΔΜ είναι η «international Islamic relief organisation». Εκπρόσωπος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ δήλωσε στους «Κυριακάτικους Τάιμς»: «Εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια διοχετεύτηκαν την τελευταία δεκαετία στην ΠΓΔΜ, κυρίως από τη Σαουδική Αραβία. Το βασικό εξαγώγιμο προϊόν της Σαουδικής Αραβίας φαίνεται να είναι η ιδεολογία και όχι το πετρέλαιο». Παράλληλα, ο ηγέτης της ισλαμικής κοινότητας στα Σκόπια, Σουλεϊμαν Ρεξεπι, δήλωσε στους «Κυριακάτικους Τάιμς» ότι τα περισσότερα «τζαμιά» έχουν καταληφθεί με τη βία από ριζοσπαστικά στελέχη ισλαμιστών και τα έχουν πλέον υπό τον έλεγχό τους.
Διαβάστε τώρα τι γράφαμε και τι ΔΕΝ γράφουν οι Times:


 


Η επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής ήταν μία ενέργεια τελείως διαφορετική από τα παραδοσιακά χτυπήματα του αντάρτικου πόλεως. Οι βόμβες της κατσαρόλας ή το 45άρι όπως και τα χτυπήματα με ρουκέτες μπορούν κάλλιστα να χαρακτηρισθούν τρομοκρατικά.
Η πρόσφατη ενέργεια όμως ήταν ξεκάθαρα
μία πολεμική επιχείρηση καταδρομικού χαρακτήρα. Η άψογη οργάνωση, η εξειδικευμένη στόχευση αλλά κυρίως τα στατιστικά χαρακτηριστικά της (17 σφαίρες ανά ένστολο) παραπέμπουν σε πειθαρχημένη ομάδα, πλήρως εκπαιδευμένη.
Η “επιτυχία” της δράσης, όπου σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις, δεν υπήρξε ούτε
δυσλειτουργία όπλου (λ.χ. εμπλοκή), έγινε αλλαγή γεμιστήρα και επιτυχημένη ρίψη χειροβομβίδας, στοιχειοθετεί εμπειρική δεινότητα.
Τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν πολεμικά τυφέκια που έβαλλαν κατά ριπάς. Σε αντίθεση με τα περίστροφα ή άλλου είδους πιστόλια, η χρήση του Καλάσνικωφ όπως και κάθε πολεμικού τυφεκίου
απαιτεί εκτεταμένη εκπαίδευση σε πραγματικές βολές. Η εκπαίδευση στο πιστόλι μπορεί να γίνει ευκολότερα λόγω του μεγέθους αλλά και της ύπαρξης αρκετών χώρων ακόμη και ανοιχτών σκοπευτηρίων στην Ελλάδα.
Η εκπαίδευση σε “Καλάσνικωφ” εντός της χώρας κρίνεται αδύνατη, καθώς τα όπλα αυτά δεν χρησιμοποιούνται στον Ελληνικό στρατό, είναι κωμική και μόνο η σκέψη ότι θα εμφανιστεί
Καλάσνικωφ σε σκοπευτήριο, ακόμη όμως και η περιφορά του (το κουβάλημα δηλαδή) κατά την επιχείρηση, απαιτεί μεγάλη εξοικείωση. Πόσο μάλλον η βολή κατά ριπάς σε δευτερόλεπτα κατά συγκεκριμένου στόχου με συγχρονισμό πολλών (και όχι ενός) ενόπλων.
Τα δεδομένα για τους δράστες είναι λοιπόν δύο:
Είτε οι δράστες είναι
παραστρατιωτικοί ξένων χωρών με εμπειρία στη χρήση του συγκεκριμένου όπλου, γεγονός που εξηγεί την δεινότητα και αποτελεσματικότητα τους, αλλά και το αδίστακτο του χαρακτήρα. Πολύ πιό εύκολα σκοτώνεις μία 20χρονη κοπέλα όταν είναι από “εχθρικό κράτος”. Αυτό θα το αναλύσουμε όμως αργότερα.

 

Είτε οι δράστες είναι Έλληνες που εκπαιδεύτηκαν στο εξωτερικό, αφού στην Ελλάδα είναι αδύνατη η λειτουργία στρατοπέδου εκπαίδευσης. Αυτό είναι και το θέμα που θα μας απασχολήσει.Στα Σκόπια το στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών.
Η εκπαίδευση αυτού του χαρακτήρα απαιτεί άμεση συνοριακή σύνδεση για ευνόητους λόγους. Εγγύτητα δηλαδή και ευκολία πρόσβασης. Πολλοί θα έσπευδαν να φωτογραφήσουν την Αλβανία, αυτό όμως είναι εσφαλμένο. Μπορεί η Αλβανία να “φιλοξενήσει” κοινό έγκλημα,
ο ιδεολογικός προσανατολισμός του πιθανού Έλληνα τρομοκράτη όμως είναι απολύτως ανεπιθύμητος στη γειτονική χώρα. Ακόμη, η Αλβανία δεν θα ρισκάριζε ούτε για αστείο την εκπαίδευση Ελλήνων τρομοκρατών για εθνικιστικούς, δικούς της λόγους. Να υποθάλψει δηλαδή ιδεολογικούς τρομοκράτες για να αποσταθεροποιήσουν μία Νατοϊκή χώρα.Τα Σκόπια έχουν ήδη το υπόβαθρο και το ανθρώπινο δυναμικό για να αναλάβουν τέτοια δράση. Σύμφωνα με το Διεθνές Ίδρυμα Στρατηγικών Μελετών ISSA “Defence & Foreign Affairs”, σε εμπιστευτική του έκθεση, ήδη στα Σκόπια υπάρχουν πυρήνες εξτρεμιστών προερχόμενοι από το Κοσσυφοπέδιο με εκπαίδευση και εμπειρία. Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, τα Σκόπια είναι πλέον και πυριτιδαποθήκη όπλων και πυρομαχικών που άλλωστε εισφέρουν εκατομμύρια στους εμπλεκόμενους.
Μην ξεχνάμε ότι η προχθεσινή επίθεση -τηρουμένων των αναλογιών- θύμιζε τις πρώτες επιθέσεις των εξτρεμιστών του Κοσσυφοπεδίου εναντίων αστυνομικών τμημάτων και Σέρβων αστυνομικών. Καλάσνικωφ και επιθετικές χειροβομβίδες ήταν τα κύρια όπλα.
Στην ίδια έκθεση, εμφανιζόταν ως πιθανότατη μία νέα ανάφλεξη εθνοτικών διαφορών στα Σκόπια, την άνοιξη του 2008. Η
Άνοιξη του 2008 είναι σημείο κλειδί για τις Βαλκανικές εξελίξεις, αφού η ανάφλεξη δεν έγινε αλλά αντίθετα έγινε μία μεγάλη συνδιαλλαγή.
Για να λειτουργήσουν
στρατόπεδα εκπαίδευσης μαχητών στα Σκόπια δεν αρκεί η οποιαδήποτε μειονοτική πρωτοβουλία αλλά πρέπει να υπάρχει και η ανοχή της επίσημης κυβέρνησης. Ο Αλί Αχμέτι φαίνεται να είναι το πρόσωπο κλειδί. Η έκθεση (2007) ανέφερε: ”Ο Ali Ahmeti, αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της αλβανικής ανταρσίας του 2001 μέσα στα Σκόπια ο ίδιος και οι βοηθοί του ,συνεργάζονται με 7-8 Έλληνες στην Ελλάδα.”
Ο Αλί Αχμέτι λοιπόν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Γκρουέσκι τον Ιούλιο του 2008, εν μέσω πλήθους διαμαρτυριών από τους Αλβανούς Εθνικιστές που υποστήριζαν ότι την
άνοιξη του 2008 ο Αχμέτι ήδη τα είχε βρει με τον “εχθρό” Γκρουεσκι, βάζοντας φρένο στις όποιες ενέργειες αποσταθεροποίησης. Το Μάιο του 2008 μάλιστα έγινε και απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. (Διαβάστε εδώ για το τρομοκρατικό παρελθόν του Γκρουέσκι)
Η συμφωνία
Γκρουέσκι – Αχμέτι σταμάτησε τις όποιες ενέργειες εναντίον των εξτρεμιστών που δραστηριοποιούνται στα Σκόπια όπως και της διακίνησης όπλων που αποτελεί μεγάλη πηγή εσόδων. Σταμάτησαν δε και οι όποιες ενέργειες αποσταθεροποίησης αλλά και απειλής εναντίον του Αχμέτι αφού ως γνωστόν, το χρήμα ενώνει.
Τα Σκόπια λοιπόν είναι ένα θαυμάσιο πεδίο
προμήθειας και εκπαίδευσης στη χρήση όπλων στρατιωτικού τύπου για κάθε ενδιαφερόμενο. Ως πιθανότερες τοποθεσίες αναφέρονται χωριά δυτικά των Σκοπίων, με “άβατο” δρόμο διακίνησης που ξεκινά από το Αλβανικό χωριό Στρούγκα και καταλήγει στο χωριό Veleshta. Το γιατί οι Αμερικάνοι που γνωρίζουν αυτή την έκθεση και έχουν ισχυρότατη παρουσία στα Σκόπια δεν επεμβαίνουν, είναι ένα θέμα.Πως οι Έλληνες “μαθητές” μεταβαίνουν στα Σκόπια.
Όταν το “ΙΕΚ” υπάρχει, το επόμενο βήμα είναι η μετάβαση των μαθητών, αφού οι Ελληνικές αρχές φαίνεται να αποκλείουν το πρώτο σενάριο, εμπλοκής δηλαδή αλλοδαπών στο τελευταίο χτύπημα. Σύμφωνα λοιπόν με ασφαλείς πληροφορίες, την
περιβόητη άνοιξη του 2008 μετέβησαν στα Σκόπια οι πυρήνες, οι εκλεκτοί δηλαδή που θα αποτελούσαν και την ομάδα κρούσης. Οι συστάσεις οπωσδήποτε είχαν γίνει από τους Έλληνες συνεργάτες των οπλαρχηγών, ίσως τότε να έγινε και μία πρώτη εκπαίδευση σίγουρα ακολούθησαν και άλλες.
Το γιατί
οι Ελληνικές αρχές δεν εμπόδισαν αυτές τις μετακινήσεις ή δεν επενέβησαν έχει δύο σκέλη: Είναι πιθανόν οι ομαδικές μετακινήσεις να έγιναν κάτω από έναν ψευδεπίγραφο ιδεολογικό μανδύα ώστε η παρέμβαση των αρχών να συνιστούσε πρόκληση και μετέπειτα οι μετακινήσεις αυτές να γινόντουσαν μεμονωμένα και παράνομα.Gemoderm

Ξεχάστε τις αιμορροΐδες για πάντα!

Το σπρέι Gemoderm βοηθά να απαλλαχθεί κανείς από αιμορροΐδες και ραγάδες του πρωκτού. Χρησιμοποιείται για εξωτερικές και εσωτερικές αιμορροΐδες, την θρόμβωση και τη φλεγμονή, φαγούρα και έκζεμα πρωκτού, κατά αιμορροΐδες μετά τον τοκετό. Σπρέι έχει αντισηπτική, αντι, τοπική αναισθητική, αιμοστατική και στυπτική δράση, προωθεί την απορρόφηση των αιμορροΐδων και την αποκατάσταση του ορθού, θεραπεύει γρήγορα τις ραγάδες του πρωκτού και εξαλείφει την αιμορραγία.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


 

Σε κάθε περίπτωση, αφού στην Ελλάδα δεν γινόταν κάποια παραβατική δραστηριότητα, οι αρχές πέρα από κάποια στοιχειώδη παρακολούθηση δεν θα μπορούσαν να προβούν σε συλλήψεις. Οι έκνομες ενέργειες γινόντουσαν εκτός συνόρων.
Το τι γινόταν στα Σκόπια όμως είναι γνωστό αφού επώνυμοι κατήγγειλαν (πριν τα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου) ότι “αποσταθεροποιητικά στοιχεία από τα Σκόπια εισέρχονται στο Ελληνικό έδαφος” και συνιστούσαν προσοχή στον κοιμώμενο κύριο Παυλόπουλο (δηλώσεις Άνθιμου, Νοέμβρης 2008).
Μεταφορά οπλισμού, περίεργη σιωπή των ΜΜ”Ε”
Η έκθεση του
ISSA «Defense and Foreign Affairs» είναι σαφής. Καλάσνικωφ, RPG και επιθετικές χειροβομβίδες από την Αλβανική εξέγερση έχουν μεταφερθεί στα Σκόπια και διακινούνται από εκεί:
20 με 25 άνδρες, είναι υπεύθυνοι για την διακίνηση αυτών των όπλων, μέσα σε καλά σφραγισμένα φορτηγά αυτοκίνητα, που περνούν το συνοριακό φυλάκιο Kafasan, από την Αλβανία ή δια μέσου των ορέων προς τα χωριά Radolishta και Frangono και από εκεί στο Velestha, που προωθούν παράνομα όπλα προς το Τetovo, Aracinovo κοντά στα Σκόπια, και στα χωριά της περιοχής Kumanovo. Πρόκειται για 8 -10 ένοπλες ομάδες που διακινούν όπλα προς τα Σκόπια”.
Μιλάμε για πολεμικά όπλα πάντα, όπως το περιβόητο RPG-7s Κινέζικης κατασκευής, που χρησιμοποιήθηκε και από τον επαναστατικό αγώνα στην επίθεση κατά της Αμερικάνικης πρεσβείας. Όπλα τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα κρυμμένα στο Ελληνικό έδαφος. Σε οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο εάν γινόταν αυτό, να βρεθούν δηλαδή κρυμμένα λειτουργικά πολεμικά όπλα, θα είχε σημάνει συναγερμός. Στην Ελλάδα σημαίνει την ανάγκη ηλίθιων δικαιολογιών από επίσημα μάλιστα χείλη: Μάλλον είχαν κλαπεί από το τάδε στρατόπεδο… Τα είχε κάποιος συλλέκτης και φοβήθηκε… και άλλα φαιδρά.
Η
περίπτωση Μισούνωφ είναι ενδεικτική. Ο άνθρωπος είναι “αλύτρωτος” Σκοπιανός, βρέθηκε στα χέρια του πολεμικό όπλο τύπου RPG Κινέζικης κατασκευής, που η μόνη πηγή είναι η προαναφερόμενη μέσω Σκοπίων. Παρότι ουδέποτε στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε RPG από το οργανωμένο έγκλημα ή “προστασία”, τα μέσα έσπευσαν να υποβαθμίσουν το γεγονός ανακαλύπτοντας σχέσεις του Μισούνωφ με μπράβους και προστάτες.  Γράφαμε τότε: Έχει τέτοια ζήτηση το RPG για να ασχοληθεί κάποιος με το λαθρεμπόριο του; Στο νταραβέρι του Βαρδάρη δηλαδή εκτός από φιξάκια, κόκα άντε και κανένα κουμπούρι παίζει και αλισβερίσι για RPG; Είναι δηλαδή “fast moving” κελεπούρι για να ασχοληθεί το ντήλι που λένε και στην πιάτσα;
Κράτος, δημοσιογράφοι, λειτουργοί, όλοι σε ένα πέπλο σιωπής και μακαριότητας. Το ίδιο και οι περιβόητοι συνδικαλιστές της αστυνομίας παρότι τα θύματα είναι δικοί τους, νέοι συνάδελφοι.
Ελπίζουμε το ΥΠΠΡΟΠΟ να πράξει τα αυτονόητα, πέραν τον δηλώσεων “Η τρομοκρατία δεν θα περάσει”. Ως φαίνεται, η τρομοκρατία ήδη έχει περάσει, σειρά πήραν τα τάγματα.
Θα επανέλθουμε για το δεύτερο σκέλος.
Μεταφρασμένη την έκθεση (ISSA) μπορείτε να την βρείτε στην έρευνα του αείμνηστου Λάμπρου Παπαντωνίου στις 20.2.08

http://olympia.gr

http://katohika.gr/2012/04/13/times-2/

Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *