17:50 - 16/05/2014

Κάτω από γερμανική εποπτεία περνούν τον Μάρτιο 12 ελληνικοί δήμοι

Κάτω από άμεση γερμανική εποπτεία περνούν τον Μάρτιο δώδεκα ελληνικοί δήμοι, δύο αιρετές περιφέρειες και μια αποκεντρωμένη διοίκηση, σε εφαρμογή της ελληνογερμανικης συμφωνίας του Μαρτίου 2010, μεταξύ Γ. Παπανδρέου και Αγκελας Μέρκελ.

Πρόκειται για τους δήμους Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Καλλιθέας , Βέροιας, Κοζάνης, Καρδίτσας, Ρόδου, Αμφιλοχίας, Παιωνίων, Πλαστήρα και Νεάπολης , τις αιρετές περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας και την αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Ευρ.Στυλιανίδη, το Γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών θα αξιολογήσει δομές και υπηρεσίες και θα ετοιμάσει το κατάλληλο « μοντελάκι» για κάθε τύπο Δήμου της νέο-αποικίας που λέγεται Ελλάδα, ήτοι: Δήμος –πρωτεύουσας, μεγαλούπολη, αστικός, ημιαστικός, αγροτικός, τουριστικός, ορεινός, κ.α.

Στόχος της γερμανικής διοίκησης είναι :

– Η μείωση κατά τα 2/3 του προσωπικού που εργάζεται σήμερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

-Η ανάληψη από επιχειρηματικα σχήματα των κερδοφόρων λειτουργιών και αρμοδιοτήτων που ασκούν σήμερα οι Δήμοι και τα νομικά τους πρόσωπα.

-Η εξυπηρέτηση των γερμανικών επιχειρηματικών συμφερόντων, μέσα από την δημιουργία μικτών επιχειρήσεων (ΣΔΙΤ), με αξιοποίηση των κονδυλίων του αναπτυξιακού νόμου και του ΕΣΠΑ. Πρωταρχικοί τομείς που ενδιαφέρουν τη γερμανική πλευρά είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, η ενεργεία κάθε μορφής και τα ελληνικά τουριστικά θέρετρα.

Για να καταλάβουμε τι σημαίνουν όλα αυτά θα θυμίσουμε ότι σε παλιότερη ανακοίνωσή της η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δημοσιοποίησε ορισμένα ονόματα αιρετών που βρίσκονται σε συνεργασία με τον Γερμανό Υφυπουργό Εργασίας και απεσταλμένο της Καγκελαρίας στην Ελλάδα, Χανς-Γιοαχιμ Φούχτελ . Τους αποκάλυψε άλλωστε ο κ. Φούχτελ, όπως και το αντικείμενο των συνομιλιών τους. Δεν είναι άλλο από το ξεπούλημα των βασικών αρμοδιοτήτων των Δήμων, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, σε ιδιώτες εγχώριους και μη.

Ο κ. Φούχτελ και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ επιβεβαίωσαν την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ως προς τη σπουδή της κυβέρνησης και των αιρετών να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Δήμων.

Προς τι όλο αυτό το ενδιαφέρον; Μήπως για να έρθουν οι οργανωμένοι και έμπειροι Γερμανοί να μας φτιάξουν τους δήμους; Το ακούμε αυτό από ορισμένους οπαδούς της «νέας τάξης πραγμάτων». Άλλωστε μια νέα τάξη για την Ευρώπη δεν ευαγγελιζόταν και ο Αδόλφος Χίτλερ; Η αλήθεια όμως είναι άλλη. Οι Γερμανικοί δήμοι είναι καταχρεωμένοι σε βαθμό κακουργήματος.Με άλλα λόγια οι Γερμανικοί δήμοι και τα κρατίδια είναι στο χείλος της χρεοκοπίας. Είναι λοιπόν αναγκασμένοι, δήμοι και κρατίδια, , αν δεν βάλουν στο χέρι τα κονδύλια των ελληνκων δήμων μεσω ΕΣΠΑ καθως και τις ελληνικες πλουτοπαραγωγικες πηγες, να χρηματοδοτηθούν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση γεγονός που θα σημάνει την εκτίναξη του δημόσιου χρέους και ελλείμματος με αποτέλεσμα να υποβαθμίσουν την πιστοληπτική ικανότητα της Γερμανίας , οι οίκοι αξιολόγησης και να εκτιναχθούν τα επιτόκια δανεισμού που σήμερα είναι γύρω 1% και δεν δημιουργούν πρόβλημα δανεισμού στην χώρα. Έτσι η Γερμανία θα γευτεί κι αυτή τον φαύλο κύκλο της χρεοκοπίας όπως και οι χώρες του Νότου, αν δεν λεηλατήσει την ελληνικη Τοπική Αυτοδιοικηση.

Ετσι εξηγείται γιατι με τόση επιμονή όλο το προηγούμενο διάστημα ο «καλοκάγαθος» χερ Φούχτελ, εντεταλμένος πληρεξούσιος υπουργός (όπως και επί Κατοχής 1941-44) της γερμανικής κυβέρνησης για την Ελλάδα, όργωσε απρόσκλητος κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Αποστολή του ήταν να πείσει με «καθρεφτάκια και κάθε λογής υποσχέσεις» για συνεργασία «από τα κάτω» και κοινή δράση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω δικτύων, αδελφοποιήσεων πόλεων κ.λπ. με εμπειρογνώμονες, επιχειρηματίες και κοινωνία των πολιτών. Και απ΄ότι φαίνεται, σε ορισμένες περιπτώσεις τα κατάφερε. Στο επίπεδο της συνεργασίας από τα «κάτω «εντάσσεται και η Ελληνογερμανική Συνέλευση, που οργανώθηκε φέτος επεισοδιακά το Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη.

Σε κυβερνητικό επίπεδο τώρα, υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικών και Τεχνολογίας της Γερμανίας με τη συμμετοχή της Taskforce EU και τον γερμανομαθή υπουργό Εσωτερικών κ.Στυλιανίδη, την Ένωση των Περιφερειαρχών (ΕΝ.ΠΕ) και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας(ΚΕΔΕ). Ας σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δημάρχων και περιφερειαρχών, που συνεργάζονται με τους Γερμανούς, εξελεγησαν στις εκλογές του Οκτωβρίου 2010, και ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Σήμερα οι ίδιοι αιρετοί των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων πιέζουν μέσω υπουργείου Εσωτερικών, να παραταθεί η θητεία τους έως το τέλος του 2015, γιατί όχι και μέχρι το 2022, όταν περατωθεί η εφαρμογή των μνημονίων; Ο λόγος είναι απλός. Γνωρίζουν γιατί έρχονται καθημερινά σε επαφή με πολίτες, ότι η επανεκλογή τους, ακόμα και με τρικομματικη στήριξη στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Ιουνίου του 2014, θα είναι από δύσκολη έως αδύνατη. Οι τοπικές κοινωνίες τους έχουν γυρίσει τη πλάτη και τους έχουν ταυτίσει με ότι εκπροσωπούσαν και συνεχίζουν να εκπροσωπούν: το Μνημόνιο και την νέα τάξη πραγμάτων. Άρα έχουν ένα λόγο παραπάνω ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και ο κ. Σαμαράς να αναβάλλουν τις αυτοδιοικητικες εκλογές, τουλάχιστον για 18 μήνες, αφού έτσι επιθυμεί και το Βερολίνο. Ποιος ξέρει τι μπορεί να γίνει, αν στη θέση των σημερινών πειθήνιων δημάρχων, εκλεγούν δήμαρχοι, πολιτικά αντίθετοι από τις πολιτικες του Μνημονίου, με αυτοδιοικητική συνείδηση και πατριωτικό πνεύμα; Τότε πραγματικα αρχίζουν τα δύσκολα…

ΠΗΓΗ

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (16)

 1. Ανώνυμος 16 Μαΐου 2014 @ 18:13
  0
  0
  ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΜΑΣ ΧΩΡΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΗΝ Ι Δ Ι Ο Κ Τ Η Σ Ι Α ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ.

  ΣΟΥ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΘΛΙΒΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Όπως ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΚ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΤΑΧΙΡ- ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ .
  ΚΑΙ Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Κ Ι Ν Δ Υ Ν Ε Υ Ε Ι !!

  ΘΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΝΙΚΟΛΑΕ ? Η ΜΗΠΩΣ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ?

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ
 2. Ανώνυμος 16 Μαΐου 2014 @ 18:32
  0
  0
  KAI KAUVMASTE REEEEEEEEEEE H TOYS DICVXNOYME H NA PAME STO DIAOLO KATALABATE MHN KANOYME TO LAUOSEJV TA KAUARMATAAAAAAAAAAA EDV KAI TVRA
 3. Ανώνυμος 16 Μαΐου 2014 @ 18:44
  0
  0
  ΧΡΥΣΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ……..

  ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΠΕΤΑ….
  • Ανώνυμος 17 Μαΐου 2014 @ 07:59
   0
   0
   Σας έχουν και Διαδίκτυο και γράφετε μέσα από την φυλακή; Κακοπερνάτε.
   • Ανώνυμος 17 Μαΐου 2014 @ 09:28
    0
    0
    ΓΙΑ ΤΟΝ Ν.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ΜΕ ΠΕΡΑΣΕΣ…Η ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΜΕΝΗ….?

    ΧΑΧΑΧΑΧΑ….ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΛΙΓΟ ΓΚΑΟΥ ….?
 4. Ανώνυμος 16 Μαΐου 2014 @ 18:52
  0
  0
  Οι Γερμανοί δεν ξανάρχονται… διότι ουδέποτε έφυγαν απο την νεότερη Ελλάδα.

  Αυτά.
 5. Ανώνυμος 16 Μαΐου 2014 @ 19:36
  0
  0
  Πράγματι απο τον καιρό του Όθωνα …. ._
 6. Ανώνυμος 16 Μαΐου 2014 @ 21:18
  0
  0
  Συγνωμη παιδια αλλα πρεπει να σας επισημανω οτι με τα σχολια σας οπως διακυρητει και ο φιλος μας ο stranger το μονο που καταφερνετε ειναι να ΜΕΤΑΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ. ΠΕΔΙΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ του οποιου το θεμα πρεπει να ειναι ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ και με τα σχολια μας να ξεκινησουμε να θεσουμε ΕΜΕΙΣ. ΤΩΡΑ ευχαριστω
 7. Ανώνυμος 16 Μαΐου 2014 @ 21:57
  0
  0
  εμμμμ….εχουμε Μαιο….? (oxO)
 8. Ανώνυμος 16 Μαΐου 2014 @ 23:18
  0
  0
  Ποιο Μάρτιο? αυτόν που πέρασε η αυτόν που θα έλθει? θα υψώσουμε και γερμανική σημαία?
 9. Ανώνυμος 17 Μαΐου 2014 @ 05:51
  0
  0
  …..ΑΛΛΑ ΔΕ ΘΑ ΠΡΟΦΤΑΣΟΥΝ….
 10. Ανώνυμος 17 Μαΐου 2014 @ 08:33
  0
  0
  πεθανατε τσακαλια και δεν το γνωριζεται ακομα :)
 11. Ανώνυμος 17 Μαΐου 2014 @ 09:21
  0
  0
  Φσσστ-κόινς! Η λύση!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί