Ισραηλινή πυραυλική «Aστραπή» κατά των τουρκικών φρεγατών (βίντεο)

Το κατάλληλο μήνυμα στέλνει το ισραηλινό Ναυτικό στην Τουρκία, μετά την είδηση για την απόφαση αποστολής των τριών φρεγατών στην Ανατολική Μεσόγειο για να παρεμποδίσουν την ισραηλινή και την κυπριακή γεώτρηση στις ΑΟΖ των χωρών αυτών: Εσπευσμένα το ισραηλινό Ναυτικό πραγματοποίησε στην ανοικτή θάλασσα απόλυτα επιτυχημένη δοκιμή του συστήματος πυραυλικής άμυνας Barak 8 («Αστραπή») με ακτίνα δράσης 60 χλμ. 

Το σενάριο της άσκησης περιλάμβανε την προσομοίωση εισερχομένου εχθρικού πυραύλου κατά σκαφών επιφανείας, ανάλογου με τους Harpoon του τουρκικού Ναυτικού, τον οποίο το σύστημα κατόρθωσε να αναχαιτίσει, σύμφωνα με δήλωση ανώτατου στελέχους του ισραηλινού Ναυτικού.
Το σύστημα Barak έχει υποστεί αναβαθμίσεις οι οποίες το καθιστούν ικανό να αναχαιτίζει επιτυχώς πιο προηγμένους πυραύλους, εκτοξεύοντας βλήματα εναντίον τους με εντελώς αυτόνομη λειτουργία πρόσκτησης, εγκλωβισμού και καταστροφής του βλήματος.
Επίσης ανακοινώθηκε ότι γίνεται προσπάθεια να εγκατασταθεί το νέο σύστημα μέχρι το τέλος του μήνα στα σκάφη που θα περιπολούν στην Αν. Μεσόγειο!
Μετά το πλήγμα που δέχθηκε η ισραηλινή κορβέτα το 2006 από κινεζικής κατασκευής πύραυλο στα ανοικτά του Λιβάνου, οι Ισραηλινοί αντιλήφθηκαν ότι η αντιπυραυλική προστασία των σκαφών επιφανείας του δεν ήταν ικανοποιητική και αποδύθηκαν σε μία προσπάθεια βελτίωσης των αντιπυραυλικών συστημάτων τους. Οπωσδήποτε ανησυχούν και για το βλήμα ρωσικής κατασκευής Yakhont, το οποίο απέκτησαν οι συριακές ένοπλες δυνάμεις.

ΠΗΓΗ
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *