Ισραήλ προς Ελλάδα : «Ετοιμαζόμαστε να..πατήσουμε πόδι στα νησιά και στα χωράφια σας»

Το Ισραήλ έχει υποβάλει συγκεκριμένες επενδυτικές προτάσεις στην κυβέρνηση για τη δημιουργία τουλάχιστον τριών μονάδων αφαλάτωσης
H Ισραηλινή υπουργός Γεωργίας, Ορίτ Νοκέντ, υπήρξε μέλος στα κιμπούτς, τις περίφημες κολεκτίβες πάνω στις οποίες στηρίχθηκε το θαύμα της…..

αγροτικής επανάστασης στο άγονο και άνυδρο Ισραήλ. Με την εμπειρία αυτή στις βαλίτσες της, οργώνει σήμερα τον κόσμο, για να διαπραγματευτεί συμφωνίες, να κλείσει δουλειές και να προβάλει τις τεχνολογικές καινοτομίες που εμπορεύεται η χώρα της στον τομέα της αγροτικής παραγωγής, της διαχείρισης υδάτων, των εγγειοβελτιωτικών έργων, της βιοτεχνολογίας. Το ίδιο έκανε και στην Ελλάδα, όπου βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα, επισκεπτόμενη, μάλιστα, από κοντά επιχειρηματίες της Κορίνθου.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Κ» τονίζει ότι είναι πολιτική του Ισραήλ να στηρίξει την αγροτική παραγωγή στην Ελλάδα, μέσα από αποστολές εμπειρογνωμόνων και επιχειρηματικές συνεργασίες του ιδιωτικού τομέα, αλλά και να ενισχύσει σημαντικά τις εισαγωγές ελληνικών προϊόντων. Αποκαλύπτει, επίσης, ότι ισραηλινές επιχειρήσεις έχουν υποβάλει συγκεκριμένες επενδυτικές προτάσεις για τη δημιουργία τουλάχιστον τριών μονάδων αφαλάτωσης σε ελληνικά νησιά. Και διευκρίνισε ότι οι καλλιέργειες γενετικά τροποποιημένων προϊόντων δεν ήταν στην ατζέντα των συζητήσεών της στην Ελλάδα.
Κυρία Νοκέντ, κατά την επίσκεψη σας στην Ελλάδα, συναντηθήκατε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Σκανδαλίδη. Τι συζητήσατε μαζί του;Όταν ο κ. Σκανδαλίδης είχε επισκεφθεί το Ισραήλ, πέρυσι, είχαμε υπογράψει ένα μνημόνιο κατανόησης (MOU), με αντικείμενο τη συνεργασία των δύο χωρών στον αγροτικό τομέα, και είχαμε αποφασίσει τη δημιουργία μιας διμερούς επιτροπής. Τώρα αποφασίσαμε να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα και συμφωνήσαμε ότι η επόμενη συνάντηση αυτής της διμερούς επιτροπής θα γίνει φέτος τον Ιούνιο στην Αθήνα. Τα βασικά θέματα που απασχολούν αυτήν τη διμερή επιτροπή είναι η ανάπτυξη συνεργασιών και συνεργείων μεταξύ ελληνικών και ισραηλινών επιχειρήσεων στους τομείς της αλιείας, των ιχθυοκαλλιεργειών, του ποιοτικού ελέγχου της αγροτικής παραγωγής, των ευάγωγων αγροτικών προϊόντων, του shipment marketing κ.ά.
Επίσης, εξετάζεται η συνεργασία, μεταξύ άλλων, στην εφαρμοσμένη αγροτική έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία, καθώς και στα εγγειοβελτιωτικά έργα.
Έχει εκφραστεί επενδυτικό ενδιαφέρον από την πλευρά ισραηλινών επιχειρηματιών για κάποιους συγκεκριμένους τομείς στην Ελλάδα;
Από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, υπάρχουν ήδη αρκετά projects μεταξύ Ελλήνων και Ισραηλινών επιχειρηματιών στον τομέα της αλιείας και της αγροτικής παραγωγής και προωθούνται πολύ περισσότερες συμφωνίες. Στο γεύμα όπου παρακάθησα, στο ελληνοϊσραηλινό εμπορικό επιμελητήριο, διαπίστωσα ότι οι περισσότεροι επιχειρηματίες είναι αρκετά ενεργοί.
Επισκέφθηκα τις προάλλες την Κόρινθο και πληροφορήθηκα ότι τουλάχιστον 20 επιχειρηματίες από την περιοχή και άλλοι 40 από την Αθήνα προγραμματίζουν να επισκεφθούν τη μεγάλη έκθεση αγροτικής τεχνολογίας «Agritech 2012» τον Μάιο στο Ισραήλ, προκειμένου να πραγματοποιήσουν απευθείας επαφές με επιχειρηματίες της χώρας και να διαπραγματευτούν συμφωνίες.
Ο κ. Σκανδαλίδης έχει εκδηλώσει, επίσης, έντονο ενδιαφέρον για θέματα άρδευσης και άλλους τομείς που σχετίζονται επίσης με τις τεχνολογίες αξιοποίησης των υδάτων και παρουσιάζουν ενδιαφέρον για συνεργασία, ενώ σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται και η συνεργασία μεταξύ επιχειρηματιών στ

capital.gr – Πηγή
ellinonpaligenesia
Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *