Ισλανδία: Κόκκινος συναγερμός στις υπερατλαντικές πτήσεις λόγω ηφαιστείου

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Ισλανδία: Κόκκινος συναγερμός στις υπερατλαντικές πτήσεις λόγω ηφαιστείου

Ηφαιστειακή έκρηξη σημειώθηκε κοντά στον παγετώνα Ντινγκγιουγιοκούλ, με αποτέλεσμα οι αρχές να αυξήσουν στο κόκκινο το επίπεδο του συναγερμού για τις αεροπορικές πτήσεις –που είναι και το υψηλότερο επίπεδο–, αλλά δεν έχει εντοπισθεί ηφαιστειακή τέφρα, ανακοίνωσαν οι αρχές της Ισλανδίας.


Εδώ και περίπου μία εβδομάδα καταγράφεται στην περιοχή αυξημένη σεισμική δραστηριότητα.

«Το Ισλανδικό Γραφείο Μετεωρολογίας αύξησε στο κόκκινο το συναγερμό για την αεροπορία πάνω από τον τόπο της έκρηξης και ο Ισλανδικός Έλεγχος Εναέριας Κυκλοφορίας έκλεισε τον ενάεριο χώρο μέχρι το ύψος των 18.000 ποδών», ανακοίνωσε το ισλανδικό Εθνικό Κέντρο Συντονισμού για την αντιμετώπιση κρίσεων.

«Δεν έχει εντοπισθεί προς το παρόν ηφαιστειακή τέφρα από το σύστημα ραντάρ … Η σεισμική δραστηριότητα από την έκρηξη είναι χαμηλή», διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή.

Η τέφρα από την έκρηξη του ισλανδικού ηφαιστείου Εϊγιαφιατλαγιοκούτλ το 2010 είχε προκαλέσει τον αποκλεισμό επί έξι ημέρες μεγάλου μέρους του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου.

Ο κόκκινος συναγερμός σημαίνει πως επίκειται ή βρίσκεται σε εξέλιξη έκρηξη και είναι πιθανόν να υπάρξει σημαντική εκπομπή τέφρας.

onalert.gr

Loading...

2 thoughts on “Ισλανδία: Κόκκινος συναγερμός στις υπερατλαντικές πτήσεις λόγω ηφαιστείου

  1. Ανώνυμος says:

    Χρόνια τώρα τα πειράματα των αντιεπιστημόνων του κεφαλαίου δίνουν και παίρνουν! Εμείς να έχουμε φόβο από ακραία καιρικά φαινόμενα, οι άλλοι ευρωπαίοι από τζιχαντιστές χωρίς να εξαιρώ την Ελλάδα, η ακραία λύσσα των διεστραμμένων τραπεζιτών για έλεγχο οικονομιών με τους πιο απάνθρωπους τρόπους επιβολής τους, μας προειδηάζουν για κάτι που έχουν πολύ καλά στήσει και αναμένουν τα αποτελέσματά του! Μήπως και το εκρηκτικό τοπίο του ηφαιστείου της Ισλανδίας δεν είναι από μόνο του τόσο τραγικό αλλά θέλουν οι σαρκοβόροι της παγκοσμιας ελίτ να τελέσουν κάποια στρατιωτικής φύσεως ελεγχτικά επίπεδα χωρίς να ενοχλούνται από αερογραμμές και άλλες παρεμβολές; Παρατηρητικότητα εφεξής αυξημένη θα ήταν καλός αγωγός πληροφόρησης όσο φυσικά γίνεται και αναμονή για σίγουρη αλλαγή πλεύσης! Καλό μεσημέρι!
    Βασίλης Μυρμιδόνας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *