07:12 - 29/08/2014

Ισλανδία: Κόκκινος συναγερμός στις υπερατλαντικές πτήσεις λόγω ηφαιστείου

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Ισλανδία: Κόκκινος συναγερμός στις υπερατλαντικές πτήσεις λόγω ηφαιστείου

Ηφαιστειακή έκρηξη σημειώθηκε κοντά στον παγετώνα Ντινγκγιουγιοκούλ, με αποτέλεσμα οι αρχές να αυξήσουν στο κόκκινο το επίπεδο του συναγερμού για τις αεροπορικές πτήσεις –που είναι και το υψηλότερο επίπεδο–, αλλά δεν έχει εντοπισθεί ηφαιστειακή τέφρα, ανακοίνωσαν οι αρχές της Ισλανδίας.


Εδώ και περίπου μία εβδομάδα καταγράφεται στην περιοχή αυξημένη σεισμική δραστηριότητα.

“Το Ισλανδικό Γραφείο Μετεωρολογίας αύξησε στο κόκκινο το συναγερμό για την αεροπορία πάνω από τον τόπο της έκρηξης και ο Ισλανδικός Έλεγχος Εναέριας Κυκλοφορίας έκλεισε τον ενάεριο χώρο μέχρι το ύψος των 18.000 ποδών”, ανακοίνωσε το ισλανδικό Εθνικό Κέντρο Συντονισμού για την αντιμετώπιση κρίσεων.

“Δεν έχει εντοπισθεί προς το παρόν ηφαιστειακή τέφρα από το σύστημα ραντάρ … Η σεισμική δραστηριότητα από την έκρηξη είναι χαμηλή”, διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή.

Η τέφρα από την έκρηξη του ισλανδικού ηφαιστείου Εϊγιαφιατλαγιοκούτλ το 2010 είχε προκαλέσει τον αποκλεισμό επί έξι ημέρες μεγάλου μέρους του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου.

Ο κόκκινος συναγερμός σημαίνει πως επίκειται ή βρίσκεται σε εξέλιξη έκρηξη και είναι πιθανόν να υπάρξει σημαντική εκπομπή τέφρας.

onalert.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Χρόνια τώρα τα πειράματα των αντιεπιστημόνων του κεφαλαίου δίνουν και παίρνουν! Εμείς να έχουμε φόβο από ακραία καιρικά φαινόμενα, οι άλλοι ευρωπαίοι από τζιχαντιστές χωρίς να εξαιρώ την Ελλάδα, η ακραία λύσσα των διεστραμμένων τραπεζιτών για έλεγχο οικονομιών με τους πιο απάνθρωπους τρόπους επιβολής τους, μας προειδηάζουν για κάτι που έχουν πολύ καλά στήσει και αναμένουν τα αποτελέσματά του! Μήπως και το εκρηκτικό τοπίο του ηφαιστείου της Ισλανδίας δεν είναι από μόνο του τόσο τραγικό αλλά θέλουν οι σαρκοβόροι της παγκοσμιας ελίτ να τελέσουν κάποια στρατιωτικής φύσεως ελεγχτικά επίπεδα χωρίς να ενοχλούνται από αερογραμμές και άλλες παρεμβολές; Παρατηρητικότητα εφεξής αυξημένη θα ήταν καλός αγωγός πληροφόρησης όσο φυσικά γίνεται και αναμονή για σίγουρη αλλαγή πλεύσης! Καλό μεσημέρι!
    Βασίλης Μυρμιδόνας

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*