Ισλαμική προέλαση προς τη Βαγδάτη – Σκληρές μάχες με Σιϊτικές πολιτοφυλακές στη Σαμάρα 100 χλμ. από την ιρακινή πρωτεύουσα

Σε απόσταση μόλις 150 χλμ. από την Βαγδάτη έχουν φτάσει πλέον οι ένοπλοι της ισλαμικής οργάνωσης ISIL ή ISIS καθώς κατέλαβαν και την Τικρίτ τη γενέτειρα του πρώην ηγέτη της χώρας Saddam Hussein.

Ταυτόχρονα με την κατάληψη της πόλης οι ισλαμιστές απελευθέρωσαν εκατοντάδες κρατούμενους από τις φυλακές της πόλης δημιουργώντας ένα εφιαλτικό χάος για τις όποιες δυνάμεις ασφαλείας εξακολουθούν και βρίσκονται εκεί. Η ISIS ρτ΄λωρα ελέγχει μια τεράστια γεωγραφικά περιοχή.

Από την Jalula την ανατολικότερη πόλη της χώρας την οποία ελέγχει μέχρι την πόλη Raqqah στη Συρία όπου οι δυνάμεις της ISIS πολεμούν τον Assad μεσολαβούν σχεδόν 580 χλμ.

Στο βορά κατέλαβε τη Μοσούλη για να βρεθεί σχεδόν απέναντι από τις περιοχές των Αλεβιτών στη Συρία, ελέγχει πλήρως το «Σουνιτικό τρίγωνο» ή το
«τρίγωνο του θανάτου» όπως το αποκάλεσαν οι Αμερικανοί νότια της Βαγδάτης ενώ η επιρροή της φτάνει με το Σιϊτικό νότο.

Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές η ISIS κατέχει τώρα μια εδαφική περιοχή μεγαλύτερη από ότι κατέχουν το Ισραήλ και το Λίβανο μαζί. Μάλιστα το Long War Journal. Αναφέρει ότι η οργάνωση έχει στην κατοχή της το 1/3 του Ιράκ αυτό το χρονικό διάστημα!

Βέβαια οι δυνάμεις της ISIS αποχώρησαν στη συνέχεια από τη Μοσούλη καθώς ήρθαν σε ένοπλη συμπλοκή με τα στρατιωτικά σώματα των Κούρδων Peshmerga, αλλά ούτως ΄’η άλλως δεν πήγαν εκεί για να μείνουν παρά μόνο για την πραγματοποίηση μιας επιδρομής και τίποτα άλλο.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην Τικρίτ οι ισλαμιστές αντάρτες φέρεται ότι έχουν καταφέρει να πάρουν υπό τον έλεγχό τους και αντιαεροπορικά συστήματα 2K12 Kub (SA-6 Gainful) αλλά και μεγάλες ποσότητες οπλισμού από αποθήκη του ιρακινού Στρατού.

Είναι αμφίβολο εάν θα μπορέσουν να τα χρησιμοποιήσουν αλλά η κατάληψή τους και μονο συνιστά ένα σημαντικό ψυχολογικό πλεονέκτημα.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες το ασυγκράτητο «ποτάμι» της ISIS βρίσκεται τώρα έξω από τη Σαμάρα την τελευταία πόλη που μεσολαβεί από βορά προς νότο προς τη Βαγδάτη σε απόσταση μόλις 100 χλμ.

Αυτή τη σδτιγμή διεξάγονται σκληρές μάχες μεταξύ δυνάμεων της ISIS και Σιϊτικών πολιτοφυλακών.

Η κατάληψή της πάντως δε θα είναι εύκολη υπόθεση καθώς η πόλη είναι επι το πλείστον Σιϊτική. Εάν πέσει όμως η Σαμάρα μετά η Βαγδάτη θα βρίσκεται σε απόσταση «αναπνοής».

Αυτό όμως που έχει σημασία είναι πως ο ιρακινός Στρατός για δεύτερη φορά μετά το 2003 ουσιαστικά εξουδετερώνεται χωρίς να μπορέσει να αντιπαρατάξει μια αξιόπιστη άμυνα. Την πρώτη φορά από την πολεμική μηχανή των ΗΠΑ, τώρα από 7υ00 περίπου ένοπλους αλλά αποφασισμένους να πεθάνουν αντάρτες.

defencenet

Loading...

7 thoughts on “Ισλαμική προέλαση προς τη Βαγδάτη – Σκληρές μάχες με Σιϊτικές πολιτοφυλακές στη Σαμάρα 100 χλμ. από την ιρακινή πρωτεύουσα

 1. Ανώνυμος says:

  DEATH IN IRAK ΧΩΡΙΣ ΤΟ COM …ΔΕΙΤΕ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΟΣΟΙ ΑΝΤΕΧΟΥΝ……ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ
  ΥΓ. Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ [ ΣΥΝΤΟΜΑ ] ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΒΑΣΟΡΡΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ…

   • Ανώνυμος says:

    '' ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΒΑΣΟΡΡΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΟΙ ΒΑΣΣΙΛΕΙΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΟ ΘΗΡΙΟ 666 ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ…ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΝΟΣ ΚΛΑΜΑ ΟΔΥΡΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ [ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ] ΘΑ ΡΕΕΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟ ''…ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ 1992 ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΠΟ ΑΓΙΟ ΜΟΝΑΧΟ…ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ/Η 1.01….ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΥΓ. ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΜΟΝΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΝΑΙ…ΟΠΟΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΚΡΩΝ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΘΑ ΣΟΚΑΡΙΣΤΟΥΝ…. ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΗΝ ΦΙΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥΣ ….ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΒΑΙΑ…

 2. Ανώνυμος says:

  Αυτό, που λέει ο ΓΙΑΝΝΗΣ, θα το δεις, αν πατήσεις στο ακόλουθο…
  Εικόνες για DEATH IN IRAQ
  Οι εικόνες αποδεικνύουν τα «καλά«, που προκαλούν οι «ανθρωπιστικές« επεμβάσεις των «πολιτισμένων« με στόχο, να επιβάλουν την «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ« τους στους φτωχούς του κόσμου.
  Σύντομα & στην γειτονιά σας…

  art

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *